Манол Миланов – MVP на XXII кръг в IV дивизия

1417

Манол Миланов от отбора на Алфа е най-полезният състезател на двадесет и втория кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Миланов ще получи наградата си в Неделя, на 24.03.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Ботев 2012 В от 10:00 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

След 22 мача в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Алфа е с баланс от 7 победи и 15 загуби. Трябва да отчетем обаче изключителния прогрес, който тимът демонстрира в течение на сезона. Не е случаен и фактът, че от Алфа са с баланс от 5 победи и 5 загуби до момента през втория полусезон. В двадесет и втория кръг в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 отборът на Алфа се наложи над Ръш Баскетбол със 104:82. Именно това беше и първият двубой в историята на Алфа, в който тимът реализира повече от 100 точки. Всички от Алфа се представиха повече от страхотно. Тимът завърши с цели 19 успешни стрелби от зоната за 3 точки. При това от 39 опита – т.е. с успеваемост от почти 50%. Манол Миланов отново разгърна потенциала си. Той завърши срещата с 31 точки (8/13 за 2 точки и 5/7 за 3 точки), 11 борби (5 в нападение), 6 асистенции и 2 откраднати топки за коефициент от 43. 22-годишният състезател престоя на терена по-малко от 31 минути. Миланов дебютира в НАЛБ през сезон 2018/2019 с екипа на Алфа. Той вече записа и първото си участие в Мача на звездите на НАЛБ. 194-сантиметровият състезател има 14 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 19.2 точки, 15.3 борби, 4.4 асистенции, 4.1 откраднати топки и 0.9 чадъра за 37.0 минути на терена. До момента той е първи по откраднати топки средно на мач в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ и втори по борби средно на мач. Миланов е и трети по игрово време средно на мач в дивизията. Присъствието му на терена е от ключово значение за тима на Алфа – както в нападение, така и в защита. Напълно заслужено Манол Миланов вече може да се похвали и с първо индивидуално отличие в кариерата си в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Манол Миланов от Алфа. Той постигна коефициент от 43, а тимът му се наложи с 22 точки разлика над Ръш Баскетбол. По този начин Миланов събра 21 точки за класацията. На второ място е Стамен Георгиев от Пистолет с 15 точки (коефициент 21 и победа на тима му над Трипъл-дабъл с 6 точки разлика). Петър Илиев от Алфа е с 14 точки (коефициент от 36). На четвърто място е Петър Петров от Рент Енд Гоу с 11 точки (коефициент от 17 и победа на тима му с 6 точки разлика над Ботев 2012 В). Топ 5 допълва Спас Минков от Ликуифайд с 10 точки (коефициент от 18 и победа на тима му над Скай Уокърс с 8 точки разлика).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Манол Миланов от Алфа – 43. Петър Илиев от Алфа заема второ място с 36. Трети е Константин Василев от Кобилдър Викингс с 34. С коефициент от по 28 са Владимир Миленков от Ботев 2012 В и Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк.

Най-много точки в кръга вкара Петър Илиев от Алфа – 32. Втори е съотборникът му Манол Миланов с 31. На трето място е Владимир Миленков от Ботев 2012 В с 29. С 27 точки е Константи Василев от Кобилдър Викингс, а с по 26 останаха Мартин Георгиев от Форест Бойс Ботевград и Николай Тракийски от Ръш Баскетбол.

Най-много борби в кръга овладя Тодор Димитров от Булатса – 20. На второ място с 18 е Георги Младенов от Енигма Фойерверк. Владимир Спасов от Ликуифайд и Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк са с по 16. С по 15 овладени топки под двата коша завършиха Димитър Димитров от Трипъл-дабъл, Мартин Георгиев от Форест Бойс Ботевград и Радостин Димитров от Енигма Фойерверк.

С най-много асистенции в кръга приключи Стоян Генчев от Булатса – 11. С по 7 са Георги Лилов от Форест Бойс Ботевград и Петър Илиев от Алфа. Георги Младенов от Енигма Фойерверк, Атанас Караджов от Ръш Баскетбол, както и Калоян Караиванов и Манол Миланов от Алфа са с по 6 асистенции.

Най-добър “крадец” на кръга е Александър Павлов от Скай Уокърс с 10 откраднати топки. С по 5 са Найден Ламбев от Ръш Баскетбол и Калоян Караиванов от Алфа. След тях с по 4 се нареждат Калоян Дочев от Ликуифайд, Стефан Ненчев и Ангел Ангелов от Трипъл-дабъл, както и Владислав Вушев и Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград.

Топ блокировачът в кръга е Стамен Георгиев от Пистолет със 7 чадъра. Втори е Владимир Спасов от Ликуифайд с 6. Топ 3 допълва Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк с 5. Кристиян Тодоров от Скай Уокърс и Константин Василев от Кобилдър Викингс са с по 4 чадъра.

Най-полезният състезател на двадесет и първия кръг в четвърта дивизия за сезон 2018/2019 Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса)
Най-полезен състезател на втория кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на третия кръг в четвърта дивизия: Кирил Пехливанов (Булатса)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс)
Най-полезен състезател на петия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември)
Най-полезен състезател на шестия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на седмия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на осмия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на деветия кръг в четвърта дивизия: Петър Трендафилов (Ръш Баскетбол)
Най-полезен състезател на десетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Бойко Якимов (Септември), Мартин Механджиев (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мариян Николов (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Калоян Караиванов (Алфа)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в четвърта дивизия: Мариян Фамилиянов (Алфа)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл), Борислав Стаменов (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Страхил Марчев (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Петър Загоров (Булатса), Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк), Калоян Радев (Ликуифайд)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в четвърта дивизия: Максим Алексиев (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Кристиян Луканов (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг в четвърта дивизия: Владимир Миленков (Ботев 2012 В)
Най-полезен състезател на двадесетия кръг в четвърта дивизия: Борислав Стаменов (Трипъл-дабъл), Борил Кънчев (Ликуифайд)
Най-полезен състезател на двадесет и първия кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк), Преслав Неделчев (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на двадесет и втория кръг в четвърта дивизия: Манол Миланов (Алфа)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG