Мариян Фамилиянов – MVP на XII кръг в IV дивизия

961

Мариян Фамилиянов от отбора на Алфа е най-полезният състезател на дванадесетия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Фамилиянов ще получи наградата си в Събота, на 05.01.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Рент Енд Гоу от 10:00 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

В дванадесетия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Алфа записа втората победа в историята си, а вече има и своя втори индивидуален призьор. В дванадесетия кръг Алфа се наложи над Ботев 2012 В с 8 точки разлика. Отличен мач за Алфа изигра Мариян Фамилиянов. Той завърши с 13 точки (5/7 за 2 точки и 1/4 за 3 точки), 15 борби (4 в нападение), 6 откраднати топки, 4 чадъра и 2 асистенции за коефициент от 30. 22-годишният състезател престоя на терена пълни 40 минути. Фамилиянов дебютира в НАЛБ през сезон 2018/2019, като до момента вече има 7 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 12.3 точки, 11.1 борби, 2.1 асистенции, 1.9 откраднати топки и 2.3 чадъра за 35.3 минути на терена. 192-сантиметровият състезател заема осма позиция сред състезателите с най-много чадъри в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ до момента. Той е шести по чадъри средно на мач и десети по борби в нападение средно на мач. Както вече стана дума и в материала относно най-полезния състезател на единадесетия кръг – Калоян Караиванов от Алфа – въпреки отрицателния баланс до момента представителите на Алфа демонстрират много сериозен потенциал. Самият факт, че в два поредни кръга състезатели на тима достигат до отличието за MVP на кръга, също говори достатъчно. В момента тимът е с баланс от 2 победи и 9 загуби, заемайки предпоследното място във временното класиране в дивизията. 4 от загубите на Алфа дотук обаче са с 6 или по-малко точки разлика. Имайки предвид, че отборът на Алфа играе първия си сезон в НАЛБ е логично и липсата на опит да оказва своето влияние в края на подобни оспорвани срещи. Капитанът на тима Мариян Фамилиянов пък демонстрира невероятната си борбеност при всяка своя изява от началото на сезона и напълно закономерно и заслужено достига до своето първо индивидуално отличие в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Мариян Фамилиянов от Алфа. Той постигна коефициент от 30, а тимът му се наложи с 8 точки разлика над Ботев 2012 В. По този начин Фамилиянов събра 22 точки за класацията. След него е Кристиян Луканов от Трипъл-дабъл със 17 точки (коефициент от 28 и победа на тима му над Скай Уокърс с 11 точки разлика). Трети е Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл с 16 точки (коефициент от 27). С по 10 точки са Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк (коефициент от 43 и победа на тима му с 33 точки разлика над Кобилдър Викингс) и Цветелин Велчев от Трипъл-дабъл (коефициент от 21).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Мартин Механджиев от Септември – 49. На второ място е Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк с 43. Джеймисън Ъркхарт от Септември заема трето място с 38. Бойко Якимов от Септември е с 34. С коефициент от по 30 са Мариян Фамилиянов от Алфа и Тодор Димитров от Булатса.

Най-много точки в кръга вкара Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл – 32. Мартин Механджиев от Септември и Калоян Караиванов от Алфа са с по 29. На четвърто място е Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк с 25. Стефан Ангелов от Рент Енд Гоу, Бойко Якимов от Септември и Тодор Димитров от Булатса отбелязаха по 23 точки.

Най-много борби в кръга овладя Джеймисън Ъркхарт от Септември – 23. Втори е Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк с 19. Топ 3 допълва Бойко Якимов от Септември с 18. Цветелин Велчев от Трипъл-дабъл е със 17. С по 16 овладени топки под двата коша са Антон Николов от Пистолет и Мартин Механджиев от Септември.

С най-много асистенции в кръга приключиха Максим Алексиев от Енигма Фойерверк, Живко Радевски от Рент Енд Гоу, Мартин Механджиев от Септември и Благой Стоицов от Енигма Фойерверк – по 7. Пети с 6 остана Борил Кънчев от Ликуифайд.

Най-добър “крадец” на кръга е Владимир Спасов от Ликуифайд с 8 откраднати топки. На второ място е Мариян Фамилиянов от Алфа с 6. Трети е Максим Алексиев от Енигма Фойерверк с 5. Стефан Ангелов от Рент Енд Гоу, Мартин Механджиев от Септември, Христо Бакалов от Скай Уокърс и Красимир Кръстев от Ботев 2012 В завършиха с по 4 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк с 9 чадъра. Джеймисън Ъркхарт от Септември е със 7. Трети е Мариян Фамилиянов от Алфа с 4. Петър Загоров от Булатса, както и Константин Василев и Радостин Николов от Кобилдър Викингс са с по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса)
Най-полезен състезател на втория кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на третия кръг в четвърта дивизия: Кирил Пехливанов (Булатса)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс)
Най-полезен състезател на петия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември)
Най-полезен състезател на шестия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на седмия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на осмия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на деветия кръг в четвърта дивизия: Петър Трендафилов (Ръш Баскетбол)
Най-полезен състезател на десетия кръг в четвърта дивизия:
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Калоян Караиванов (Алфа)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в четвърта дивизия: Мариян Фамилиянов (Алфа)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG