Николай Мораров – MVP на XXIV кръг в IV дивизия

830

Николай Мораров от отбора на Рент Енд Гоу е най-полезният състезател на двадесет и четвъртия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Мораров ще получи наградата си в Събота, на 23.03.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Пистолет от 17:00 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

След 22 мача в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Рент Енд Гоу е с баланс от 14 победи и 8 загуби, като е сигурно, че тимът ще завърши редовния сезон между трето и шесто място. В двадесет и четвъртия кръг представителите на Рент Енд Гоу отново напомниха за потенциала си, побеждавайки отбора на Форест Бойс Ботевград с 59:47. Тимът от Ботевград вече си е осигурил второто място преди старта на елиминационната фаза, но е наистина впечатляващо, че от Рент Енд Гоу ограничиха своя съперник до едва 47 точки, имайки предвид, че преди въпросния двубой от Форест Бойс Ботевград отбелязваха по повече от 78 точки средно на мач. От Рент Енд Гоу отново демонстрираха отлична отборна игра. Николай Мораров се представи страхотно, завършвайки с 19 точки, 15 борби, 2 откраднати топки, 1 асистенция и 1 чадър за коефициент от 18. Роденият в Русе състезател вече има 16 мача с екипа на Рент Енд Гоу през сезон 2018/2019, в които записва средни показатели от 19.8 точки, 10.8 борби, 0.5 асистенции, 0.8 откраднати топки и 1.1 чадъра за 29.5 минути на терена. Преди старта на настоящата кампания Мораров има 54 мача в НАЛБ, в които се отчита с по 14.1 точки, 8.6 борби, 0.5 асистенции, 0.7 откраднати топки и 1.1 чадъра. Той може да се похвали с 3 медала – златен от турнира за купата на НАЛБ, завоюван с отбора на Спортни Настилки-Зуум Дизайн, сребърен, спечелен 2 години по-рано от турнира за купата на НАЛБ с екипа на Хелга и златен от 3х3 турнира на НАЛБ през сезон 2014/2015. През сезон 2014/2015 202-сантиметровият център попада в символичната трета петица в първенството на НАЛБ. Това е негово трето отличие за най-полезен състезател на кръга. Напълно заслужено с оглед на отличното представяне на Рент Енд Гоу, за което основен принос има именно 35-годишният състезател, Николай Мораров добавя нов приз от кариерата си в НАЛБ.

Интересен факт е, че Николай Мораров не събра най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Владимир Миленков от Ботев 2012 В. Той постигна коефициент от 52, а тимът му се наложи с 3 точки разлика над Пистолет. По този начин Миленков събра 49 точки за класацията. С по 23 точки са Мартин Механджиев от Септември (коефициент от 27 и победа на тима му над Булатса с 4 точки разлика) и Манол Миланов от Алфа (коефициент от 31 и победа на тима му с 8 точки разлика над Кобилдър Викингс). Четвърти е Бойко Якимов от Септември с 21 точки (коефициент от 25). На пето място е Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк с 9 точки (коефициент от 30 и победа на тима му над Трипъл-дабъл с 21 точки разлика). С по 7 точки са Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк (коефициент от 28) и Калоян Караиванов от Алфа (коефициент от 15). Всички 7 състезатели дотук обаче вече са достигали до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението им, разбира се, също остава в историята, като е отразено и в индивидуалните им профили – ТУК, ТУК, ТУК, ТУК, ТУК, ТУК и ТУК. На осма позиция с по 6 точки за класацията и с коефициент от по 18 са съотборниците Николай Мораров и Стефан Ангелов от Рент Енд Гоу (тимът им се наложи над Форест Бойс Ботевград с 12 точки разлика). При подобно равенство се гледа отборът на кой състезател е спечелил своята среща с по-малка разлика. В случая очевидно отново имаме равенство. Тогава се гледа кой състезател е отбелязал повече точки – това е Николай Мораров, който е реализирал 19 точки, а Стефан Ангелов има 18. Разбира се, в профилите и на тях двамата, както и на първите 7, също е отбелязано, че са най-полезни състезатели на съответния кръг.

За историята:

Най-полезен състезател на двадесет и четвъртия кръг в четвърта дивизия: Владимир Миленков (Ботев 2012 В), Мартин Механджиев (Септември), Манол Миланов (Алфа), Бойко Якимов (Септември), Преслав Неделчев (Енигма Фойерверк), Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк), Калоян Караиванов (Алфа), Николай Мораров (Рент Енд Гоу), Стефан Ангелов (Рент Енд Гоу)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Владимир Миленков от Ботев 2012 В – 52. Втори е Димитър Къндев от Скай Уокърс с 32. Трети е Манол Миланов от Алфа е с 31. Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк с 30. С коефициент от по 28 са Константин Василев от Кобилдър Викингс, Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк и Петър Загоров от Булатса.

Най-много точки в кръга вкара Владимир Миленков от Ботев 2012 В – 41. На второ място е Найден Ламбев от Ръш Баскетбол с 29. Стаматиос Джумас от Пистолет е трети с 26. С по 23 отбелязани точки са Манол Миланов от Алфа и Константин Василев от Кобилдър Викингс.

Най-много борби в кръга овладя Владимир Миленков от Ботев 2012 В – 29. Втори с 26 е Димитър Къндев от Скай Уокърс. Топ 3 допълва Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк със 17. С по 16 се нареждат Манол Миланов от Алфа, Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл и Анатоли Тошев от Ръш Баскетбол.

С най-много асистенции в кръга приключиха Кристиян Луканов от Трипъл-дабъл, Живко Радевски от Рент Енд Гоу и Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк – по 9. На четвърто място е Найден Ламбев от Ръш Баскетбол с 8.

Най-добри “крадци” на кръга са Петър Илиев от Алфа и Илко Кръстителски от Ботев 2012 В с по 5 откраднати топки. След тях с по 4 завършиха съотборниците Атанас Атанасов, Владимир Петров и Константин Василев от Кобилдър Викингс, Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград, Петър Загоров от Булатса и Мартин Механджиев от Септември.

Топ блокировачът в кръга e Петър Загоров от Булатса с 6 чадъра. Мариян Фамилиянов от Алфа и Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк са с по 4. С по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели приключиха Георги Банчев и Стефан Василев от Пистолет, Манол Миланов от Алфа и Бойко Якимов от Септември.

Най-полезният състезател за месец Януари 2019 година в четвърта дивизия Владимир Миленков от Ботев 2012 В получи наградата си.

Най-полезният състезател за месец Февруари 2019 година в четвърта дивизия Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса)
Най-полезен състезател на втория кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на третия кръг в четвърта дивизия: Кирил Пехливанов (Булатса)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс)
Най-полезен състезател на петия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември)
Най-полезен състезател на шестия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на седмия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на осмия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на деветия кръг в четвърта дивизия: Петър Трендафилов (Ръш Баскетбол)
Най-полезен състезател на десетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Бойко Якимов (Септември), Мартин Механджиев (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мариян Николов (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Калоян Караиванов (Алфа)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в четвърта дивизия: Мариян Фамилиянов (Алфа)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл), Борислав Стаменов (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Страхил Марчев (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Петър Загоров (Булатса), Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк), Калоян Радев (Ликуифайд)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в четвърта дивизия: Максим Алексиев (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Кристиян Луканов (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг в четвърта дивизия: Владимир Миленков (Ботев 2012 В)
Най-полезен състезател на двадесетия кръг в четвърта дивизия: Борислав Стаменов (Трипъл-дабъл), Борил Кънчев (Ликуифайд)
Най-полезен състезател на двадесет и първия кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк), Преслав Неделчев (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на двадесет и втория кръг в четвърта дивизия: Манол Миланов (Алфа)
Най-полезен състезател на двадесет и третия кръг в четвърта дивизия: Стефан Ненчев (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на двадесет и четвъртия кръг в четвърта дивизия: Владимир Миленков (Ботев 2012 В), Мартин Механджиев (Септември), Манол Миланов (Алфа), Бойко Якимов (Септември), Преслав Неделчев (Енигма Фойерверк), Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк), Калоян Караиванов (Алфа), Николай Мораров (Рент Енд Гоу), Стефан Ангелов (Рент Енд Гоу)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG