Петър Митков – MVP на третия кръг в Централна България

780

Петър МитковПетър Митков от Чардафон-Орловец (Габрово) е най-полезният състезател в третия кръг в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016 в Централна България. Той ще получи наградата си още утре, в Събота27.02.2016 година, когато тимът му се изправя срещу Ти Ес Ди Сървисиз-Троян от 11:00 часа в зала Ивайло във Велико Търново.

Отборът на Чардафон-Орловец (Габрово) записа първата си победа в първенството на НАЛБ в Централна България, а вече има и своя първи притежател на индивидуална награда. В последния кръг тимът от Габрово се наложи много трудно и драматично над Академик Свищов. Изключително силно в срещата се представи Петър Митков. 35-годишният състезател, роден във Велико Търново, реализира цели 28 точки (при стрелба от 11/18 за 2 точки и 6/10 от линията за наказателни удари), като овладя и 14 борби (7 в нападение). Трябва да отбележим и че Митков прекара на терена почти 38 минути. Чардафон-Орловец заема третото място във временното класиране с 1 победа и 2 загуби, а в предстоящия кръг се изправя срещу непобедения тим на Ти Ес Ди Сървисиз-Троян. Имайки предвид сериозния прогрес в играта както на Петър Митков, така и на целия тим от Габрово, определено ни очаква вълнуващ мач за начало на четвъртия кръг в Централна България.

ТУК могат да се намерят всякакви индивидуални и отборни статистики за първенството на НАЛБ в Централна България.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за третия кръг събра Петър Митков от Чардафон-Орловец (Габрово). Той постигна коефициент от 36, а тимът му се наложи с 4 точки разлика над Академик Свищов. Това означава, че Митков има 32 точки за класацията. След него с 29 точки за класацията остана Венцислав Кукенски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян (коефициент от 31 и победа на тима му с 2 точки разлика над Политехника (София)). Трети в класацията е Дисислав Дончев от Чардафон-Орловец (Габрово) със 17 точки (коефициент от 21).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Йордан Георгиев от Политехника (София) – 42. Втори с 36 е Петър Митков от Чардафон-Орловец (Габрово), а топ 3 допълва Венцислав Кукенски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян с коефициент от 31.

Йордан ГеоргиевНай-много точки в кръга вкара Йордан Георгиев от Политехника (София) – цели 44, с което постави и рекорд за най-много точки в един мач в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в Централна България. С 36 точки се отчете Георги С. Георгиев от Академик Свищов, а Петър Митков от Чардафон-Орловец (Габрово) реализира 28.

Най-много борби в кръга овладяха Дисислав Дончев от Чардафон-Орловец (Габрово) и Венцислав Кукенски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян – по 15. С 14 пък завърши мача на своя тим Петър Митков от Чардафон-Орловец (Габрово).

С най-много асистенции в кръга приключиха Лазар Ханджиев от Политехника (София) и Найден Найденов от Велико Търново – по 4. Стилиян Димитров от Велико Търново и Евгени Василев от Велико Търново пък се отчетоха с по 3.

Най-добри “крадци” на кръга са Георги С. Георгиев от Академик Свищов и Борислав Ганчев от Чардафон-Орловец (Габрово) с по 5 откраднати топки. С по 4 пък останаха съотборниците в Ти Ес Ди Сървисиз-Троян Венцислав Кукенски и Йордан Църов.

Топ блокировачите в кръга са Владимир Кирилов от Академик Свищов, Герман Гачевски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян, Павел Раднев от Перестройка (Велико Търново), Фурууа Брендакс от Перестройка (Велико Търново) и Митко Митков от Велико Търново с по 1 чадър.

Венцислав Кукенски и Милен ВиденовНай-полезният състезател на втория кръг в Централна България Венцислав Кукенски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян получи наградата си. Връчи му я Милен Виденов, който е съосновател на един от партньорите на НАЛББългарското баскетболно общество, една от основните движещи сили на първенството на НАЛБ в Централна България.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG