Последните движения по отборите на полусезона, вижте всички

579

Както знаете, между първия и втория полусезон в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018 всеки отбор може да прибави до трима състезатели в състава си (стига да не надвишава бройката от 20 картотекирани). Разрешени са и трансферите между отборите, които участват в НАЛБ, стига обаче отборите да са от различни дивизии (т.е. състезател, който досега е бил в отбор в първа дивизия, например, може да премине само в отбор от втора или трета дивизия по време на паузата). Всички отбори имаха време до 19:00 часа на 03.01.2018 година. Именно това е и последната статия с информация относно трансферите, новопривлечените състезатели в различните отбори, промените в имената, капитаните и треньорските щабове на тимовете. Вижте последните движения по отборите:

Припомнете си първите движения по отборите – ТУК.
Припомнете си вторите движения по отборите – ТУК.
Припомнете си третите движения по отборите – ТУК.
Припомнете си четвъртите движения по отборите – ТУК.
Припомнете си и петите движения по отборите – ТУК.

А ето ги и новите:

  1. София Лайънс – в тима пристига Станислав Петрунов, който има общо 31 мача в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол с отборите на Антураж, Полицаите и Саут Парк.
  2. Кучетата от Младост – в отбора се завръща Мартин Сечков, който в кариерата си в НАЛБ се е състезавал и за Блу Девилс.
  3. Фантомс – с трансфер от София Хоукс към тима се присъединява досегашният капитан на „ястребите“ Михаил Захариев – един от състезателите в НАЛБ със 100 мача и шампион във втора дивизия със София Хоукс за последния сезон. Захариев се е състезавал още за отборите на Фаворит-Кърджали и Паляците.
  4. Дървоядите – отборът се подсилва с Божидар Гаврилов от драфта на НАЛБ, който участва в НАЛБ от сезон 2014/2015, като се е състезавал за отборите на Вълците и Любимец.
  5. София Хоукс – отборът прави два трансфера от трета дивизия, с които привлича представители на Гърция и Нигерия. С първия трансфер от Мечките пристига Никос Стамулис, който стартира кариерата си в НАЛБ през сезон 2013/2014 с Крейзи Малакес, а след това е част от София Булс (който по-късно носи имената БГО Софтуер и БГО Софтуер Булс). С втория трансфер в София Хоукс пристига Калеб Акенс от Фантомс – най-добрият борец и блокировач за сезон 2016/2017 в трета дивизия.
  6. Торнадо – към тима се присъединява Семир Гафилов, за когото предстои дебют в НАЛБ.
  7. Сейнтс – отборът ще може да ползва услугите на Иван Руньов, за когото предстоят първи минути в Националната аматьорска лига по баскетбол.
  8. Гуми-Нет – в тима пристига един от най-титулуваните състезатели в историята на НАЛБ, трикратен шампион на НАЛБ, двукратен носител на суперкупата на НАЛБ, двукратен финалист за купата на НАЛБИвайло Константинов. Капитанът на Брикс (който носи името Брикс и приятели в турнира „Веселин Господинов“, организиран от НАЛБ преди началото на сезон 2017/2018) има 87 мача в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол, като е рекордьор с най-много трипъл-дабъли в НАЛБ, като е и състезателят с най-много асистенции в историята на НАЛБ до момента.
  9. Балкан Ботевград – тимът ще може да разчита на Мартин Георгиев, който през сезон 2016/2017 има 9 мача за Кучетата от Младост, както и на Георги Лилов, за когото предстои дебют в НАЛБ.
  10. Олд Старс 22 – към отбора се завръща Тенчо Банев, който е картотекиран в него и през миналия сезон, но така и не направи дебюта си в НАЛБ. Към тима се присъединява и Хрисимир Димитров, който е двукратен шампион на НАЛБ, както и носител на суперкупата на НАЛБ. В кариерата си в НАЛБ за последно Димитров е носил екипа на Брикс, а преди това се е състезавал и за София Суперсоникс, с който пък има бронзов медал от първенството. Отборът на Олд Старс 22 се подсилва и с Венцислав Крумов, за когото предстои да запише първи минути в НАЛБ.
  11. Атлетик 95 Куклен – към тима се присъединяват трима нови състезатели. Първият е Атанас Атанасов, който по време на турнира на НАЛБ в Южна България за сезон 2015/2016 се състезава за Хасково. Илия Джуров се завръща в отбора, като той е картотекиран три пъти в него, но така и все още не е направил дебюта си в НАЛБ. Третото ново попълнение на тима е Стоимен Дичев, който е нов състезател за Националната аматьорска лига по баскетбол.

След напускането на Михаил Захариев капитан на София Хоукс вече е Георги Колев.

Михаил Захариев става треньор на София Хоукс.

Досегашният треньор на София Хоукс Георги Колев става помощник-треньор в тима.

Отборът на Монстарс пък вече официално носи името Монстарс-ГоуТуАдминс. Повече по въпроса можете да прочетете ТУК.

Вече можете да видите окончателните състави, с които отборите ще се състезават до края на първенството за сезон 2017/2018.

Напомняме и че за да играе даден състезател в двубоите след края на редовния сезон във всяка от трите дивизии от първенството на НАЛБ, трябва да има записано играно време в поне 3 мача в редовния сезон.

Няколко уточнения:

  • Трябва да отбележим, че при трансфер, съответният състезател фигурира в отборните профили и на двата отбора за сезона, от които е бил част. В профила на състезателя пък е упоменато специално, че е бил трансфериран на полусезона, тъй като в статистиката от сезона е изписано само името на последния (втория) отбор, от който е бил част.
  • За тези, които искат да играят в НАЛБ, но нямат отбор или за отборите, които търсят състезатели, не забравяйте за секцията Драфт в сайта на НАЛБhttps://nalb.bg/драфт/

Използваме възможността и да пожелаем на всички участници и фенове много здрава, успешна, щастлива и ползотворна 2018 година!