Тодор Петров – MVP на XIV кръг във II дивизия

1048

Тодор Петров от отбора на Балкан Ботевград е най-полезният състезател на четиринадесетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Петров ще получи наградата си в Неделя, на 03.02.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Паляците от 20:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Отборът на Балкан Ботевград продължава с изумителното си представяне във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2018. Тимът от Ботевград е с баланс от 13 победи и 2 загуби на първо място във временното класиране. След като триумфираха в трета дивизия от първенството на НАЛБ през миналия сезон, представителите на Балкан Ботевград бързо се утвърдиха като основни фаворити за призовите места и в по-горната дивизия през настоящата кампания. Несъмнено прави впечатление, че отборът на Балкан Ботевград е изключително добре балансиран. Тимът запази ядрото на шампионския си състав, а също така към него прибави някои нови и много класни попълнения. Тази симбиоза бързо превърна Балкан Ботевград във фаворит и във втора дивизия. Едно от въпросните нови попълнения, които са в основата на отличното представяне на тима през настоящия сезон, е Тодор Петров. 36-годишният състезател се представя страхотно от началото на сезон 2018/2019. В четиринадесетия кръг отборът на Балкан Ботевград се наложи над Виваком с 12 точки разлика. Тимът от Ботевград имаше преднина в почти 39 минути от срещата, а малко преди края на двубоя авансът на Балкан Ботевград достигна 24 точки разлика. Тодор Петров завърши срещата с 24 точки (8/12 за 2 точки, 1/4 за 3 точки и 5/6 от линията за наказателни удари), 13 борби (5 в нападение) и 4 асистенции за коефициент от 32. Петров престоя на терена по-малко от 30 минути преди да напусне терена за 5 нарушения. Срещу него пък бяха извършени 7 нарушения. Трябва да отчетем, че невероятен дебют в НАЛБ записа и кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов, който завърши с 24 точки (12/17 за 2 точки), 5 откраднати топки, 4 асистенции и 2 борби за по-малко от 32 минути на терена. 190-сантиметровият Тодор Петров вече има 12 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 19.3 точки, 8.8 борби, 2.5 асистенции, 1.4 откраднати топки и 0.5 чадъра за 31.6 минути на терена. Освен това, той реализира 58.6% от стрелбите си за 2 точки, като недвусмислено демонстрира изключителна ефективност – и то често срещу по-ръстови състезатели. Роденият в Ботевград състезател е седми по общ коефициент до момента в дивизията. През настоящия сезон Тодор Петров взе участие в Мача на звездите на НАЛБ, а сега напълно заслужено достига и до първото индивидуално отличие в кариерата си в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Тодор Петров от Балкан Ботевград. Той постигна коефициент от 32, а тимът му се наложи над Виваком с 12 точки разлика. По този начин Петров събира 20 точки за класацията. Костадин Костов от Атлетик 95 Куклен е със 17 точки (коефициент от 20 и победа на тима му с 3 точки разлика над ТН Машини). С по 15 точки са Димо Дингозов от Дървоядите (коефициент от 37 и победа на тима му над София Ентъртейнмънт с 22 точки разлика) и Любомир Колев от Атлетик 95 Куклен (коефициент от 18). Пети с 14 точки е Кирил Дялков отново от отбора на Атлетик 95 Куклен (коефициент от 17).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Димо Дингозов от Дървоядите – 37. Втори е Тодор Петров от Балкан Ботевград с 32. Топ 3 допълва Стефан Пенков от ТН Машини с 29. Бойко Иванов от Дървоядите е с 26. На пето място е Иван Иванов от ТН Машини с коефициент от 23.

Най-много точки в кръга вкара Димо Дингозов от Дървоядите – 35. Тодор Петров и Иван Гавалюгов от Балкан Ботевград, както и Марио Юруков от София Ентъртейнмънт са с по 24, а Иван Стойчев от Виваком и Иван Иванов от Кабайерос отбелязаха по 22 точки.

Най-много борби в кръга овладя Бойко Иванов от Дървоядите – 25. На второ място е Стефан Пенков от ТН Машини с 18. Владимир Гулев от Кабайерос и Петър Бойдев от Фаворит-Кърджали са с по 16. С по 15 борби останаха Иван Стойчев от Виваком и Димо Дингозов от Дървоядите.

С най-много асистенции в кръга приключи Кирил Дялков от Атлетик 95 Куклен – 7. Втори е Димо Дингозов от Дървоядите с 6. След тях с по 5 са Тодор Славов от София Ентъртейнмънт и Костадин Костов от Атлетик 95 Куклен.

Най-добър „крадец“ на кръга е Иван Иванов от ТН Машини със 7 откраднати топки. С по 5 се нареждат Марин Иванов и Иван Гавалюгов от Балкан Ботевград, Мартин Данаилов от Джобтайгър Дюдс и Кирил Дялков от Атлетик 95 Куклен.

Топ блокировачът в кръга е Стефан Пенков от ТН Машини с 4 чадъра. Бойко Иванов от Дървоядите, Горан Маркович от Джобтайгър Дюдс и Христо Ничев от Монстарс са с по 3. Топ 5 допълва Костадин Методиев от Балкан Ботевград с 2 чадъра.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Компир)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия: Димитър Търпанов (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Владимир Георгиев (Виваком)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Делян Дамянов (ТН Машини)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Стефан Пенков (ТН Машини)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Филип Неделчев (Кабайерос)
Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: 
Николай Рътаров (Компир), Кирил Найденов (Компир)
Най-полезен състезател на осмия кръг във втора дивизия: Стефан Стайнов (Атлетик 95 Куклен)
Най-полезен състезател на деветия кръг във втора дивизия: Момчил Маринов (Виваком)
Най-полезен състезател на десетия кръг във втора дивизия: 
Стефан Пенков (ТН Машини), Димитър Йошев (ТН Машини)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг във втора дивизия: Васил Голов (Виваком)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг във втора дивизия: Боян Гагов (Паляците)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг във втора дивизия: Теодор Велчев (Кабайерос)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг във втора дивизия: Тодор Петров (Балкан Ботевград)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG