Юлиян Разказов – MVP на IV кръг в IV дивизия

792

Юлиян Разказов от отбора на Скай Уокърс е най-полезният състезател на четвъртия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Разказов ще получи наградата си в Събота, на 03.11.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Алфа от 17:00 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

След като записа по 1 победа в последните два сезона, сега след само 4 кръга отборът на Скай Уокърс вече може да се похвали със своята първа победа в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. Най-напред е редно да поздравим отбора на Скай Уокърс за търпението и постоянството! Несъмнено тимът бележи много сериозен и видим прогрес в последните години, а поредното доказателство за това е тук. В четвъртия кръг в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ тимът на Скай Уокърс се наложи над Пистолет с 6 точки разлика и след продължение. Меко казано впечатляващ мач за Скай Уокърс изигра Юлиян Разказов, който завърши с 23 точки, 16 борби, 6 асистенции, 5 откраднати топки и 4 чадъра за коефициент от 33. Срещу него бяха извършени и цели 7 нарушения, а той престоя на терена малко повече от 33 минути. 22-годишният състезател е част от Скай Уокърс от началото на настоящия сезон. В първите си 3 мача в кариерата си в НАЛБ той записва средни показатели от 18.3 точки, 10.0 борби, 3.0 асистенции, 4.0 откраднати топки и 2.3 чадъра за 32.1 минути на терена. Напълно заслужено Юлиян Разказов достига и до своето първо отличие в НАЛБ, и то след само 3 мача зад гърба си. Признанието е повече от заслужено и за целия отбор на Скай Уокърс, който демонстрира изключително себераздаване и страхотен дух, като за това свидетелства както поздравът на отбора преди началото на всяка среща, така и възгласите: „Юли – MVP!“ още към края на извоюваната драматично победа над Пистолет. Несъмнено положителната емоция, която влагат представителите на Скай Уокърс при всяка своя изява в НАЛБ, може да им спечели само и единствено симпатизанти.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Юлиян Разказов от Скай Уокърс. Той постигна коефициент от 33, а тимът му се наложи с 6 точки разлика над Пистолет. По този начин Разказов събра 27 точки за класацията. Веднага след него се нарежда Петър Загоров от Булатса с 22 точки (коефициент от 41 и победа на тима му над Ботев 2012 В с 19 точки разлика). Живко Радевски от Рент Енд Гоу е с 13 точки (коефициент от 22 и победа на тима му с 9 точки разлика над Ликуифайд). На четвърто място е Пламен Пенев от Рент Енд Гоу с 11 точки (коефициент от 20), а топ 5 допълва Константин Василев от Кобилдър Викингс с 10 точки за класацията (коефициент от 17 и победа на тима му над Ръш Баскетбол със 7 точки разлика).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Петър Загоров от Булатса – 41. Юлиян Разказов от Скай Уокърс заема второ място с 33. Трети е Мариян Фамилиянов от Алфа с 30. С коефициент от по 23 са Борил Кънчев от Ликуифайд и Кирил Пехливанов от Булатса.

Най-много точки в кръга вкара Петър Загоров от Булатса – 30. Втори е Борил Кънчев от Ликуифайд с 24. На трето място е Юлиян Разказов от Скай Уокърс с 23. Мариян Фамилиянов от Алфа е с 22. Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград отбеляза 20 точки.

Най-много борби в кръга овладя Мариян Фамилиянов от Алфа – 20. На второ място с 19 е Красимир Кръстев от Ботев 2012 В. Юлиян Разказов от Скай Уокърс, Доброслав Петров от Ръш Баскетбол и Константин Василев от Кобилдър Викингс са с по 16 борби.

С най-много асистенции в кръга приключи Кирил Пехливанов от Булатса – 7. С по 6 са Владимир Спасов от Ликуифайд, Пламен Пенев от Рент Енд Гоу и Юлиян Разказов от Скай Уокърс. Иван Баров от Алфа и Атанас Караджов от Ръш Баскетбол завършиха с по 5 точни завършващи подавания.

Най-добър “крадец” на кръга е Кирил Пехливанов от Булатса със 7 откраднати топки. С 6 е Илко Кръстителски от Ботев 2012 В. Топ 3 допълва Юлиян Разказов от Скай Уокърс с 5. След тях с по 4 останаха Калоян Минков от Пистолет, Мартин Механджиев от Септември, Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград, Петър Загоров от Булатса и Тодор Михайлов от Ботев 2012 В.

Топ блокировачът в кръга е Петър Загоров от Булатса с 6 чадъра. Юлиян Разказов от Скай Уокърс, Мариян Фамилиянов от Алфа и Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк са с по 4. С по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели приключиха Доброслав Петров от Ръш Баскетбол и съотборниците от отбора на Кобилдър Викингс Красимир Василев и Константин Василев.

Най-полезният състезател на третия кръг в четвърта дивизия за сезон 2018/2019 Кирил Пехливанов от Булатса получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса)
Най-полезен състезател на втория кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на третия кръг в четвърта дивизия: Кирил Пехливанов (Булатса)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG