Антон Начев – MVP на III кръг в III дивизия

1068

Антон Начев от отбора на Кралете е най-полезният състезател на третия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Начев ще получи наградата си в Неделя, на 21.10.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Джедай Мастърс от 22:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Несъмнено конкуренцията в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол през сезон 2018/2019 е изключително сериозна. Именно това се потвърждава и от представянето на Кралете – отбор, подсилен с ключови състезатели, който през миналия сезон се състезава във втора дивизия. Тимът спечели първия си двубой с 5 точки разлика, загуби втория с 54 точки разлика, а в третия кръг триумфира със 7 точки разлика, налагайки се над Мечките. Трябва да отчетем и че „Кралете“ заслужават похвали и заради бързото възстановяване след разгромната загуба във втория кръг. Срещу Мечките отборът на Кралете контролираше срещата през почти цялото време. Тимът имаше преднина в почти 35 минути от нея, като преди последната част тимът водеше с 22 точки разлика. Много силната последна част на Мечките доведе до 7 точки разлика в края на двубоя, което пък от своя страна помогна на представител на Кралете да достигне до приза за най-полезен състезател на кръга. Страхотен мач за Кралете изигра Антон Начев. Преди въпросната среща Начев получи награда за достигнатия си първи „milestone“ в НАЛБТУК, ТУК и ТУК може да откриете повече информация. Срещу Мечките роденият в Плевен 24-годишен състезател завърши с 25 точки (6/13 за 2 точки, 3/4 за 3 точки и 4/4 от линията за наказателни удари), 7 асистенции, 7 откраднати топки и 3 борби за коефициент от 27. По този начин Антон Начев достигна и до своята трета награда за най-полезен състезател на кръга – до момента той имаше една такава във втора дивизия, и една в трета дивизия. Преди старта на сезон 2018/2019 Начев се намира на 19-о място във вечната класация на най-добрите реализатори в историята на НАЛБ. За 3 мача през настоящата кампания гардът се отчита с по 18.7 точки, 6.0 асистенции, 4.7 откраднати топки и 1.7 борби за 32.9 минути на терена. Несъмнено голямата цел пред тима е подобряване на върховото му постижение от сезон 2016/2017 – трето място в трета дивизия от първенството на НАЛБ. Със сигурност обаче поредното отличие на Антон Начев дава допълнителни и напълно заслужено поводи за радост в редиците на Кралете.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Антон Начев от Кралете. Той постигна коефициент от 27, а тимът му се наложи със 7 точки разлика над Мечките. По този начин Начев събра 20 точки за класацията. Втори е Ави Митрани от Стрийт Бенгърс с 18 точки (коефициент от 24 и победа на тима му с 6 точки разлика над Бойз Фром Да Хууд). С по 17 точки и с коефициент от по 24 са съотборниците Константин Близнаков и Боян Атанасов от Кралете. Топ 5 с 9 точки за класацията допълва Николай Петков отново от отбора на Кралете (коефициент от 16).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Бойчо Станев от Фантомс – 36. На второ място е Петър Данчев от Ремонт Експерт с 31. Топ 3 допълва Горан Маркович от София Уориърс с 30. Четвърти е Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б с 29, а Антон Начев от Кралете е пети с коефициент от 27.

Най-много точки в кръга вкара Горан Маркович от София Уориърс – 27. С по 26 са Светослав Стефанов от Мечките и Ави Митрани от Стрийт Бенгърс. Георги Димитров от Скравена и Антон Начев от Кралете реализираха по 25 точки.

Най-много борби в кръга овладя Боян Атанасов от Кралете – 18. С по 16 са Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б, Горан Маркович от София Уориърс и Константин Близнаков от Кралете. Александър Анастасов от Ремонт Експерт и Светослав Стефанов от Мечките завършиха с по 14 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключи Петър Данчев от Ремонт Експерт – 13. Втори е Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс с 9. С по 7 са Антон Начев от Кралете и Вутомир Павлов от Фантомс. Павел Мичев от София Уориърс и Деян Вълчев от Фантомс останаха с по 6 асистенции.

Най-добър “крадец” на кръга е Антон Начев от Кралете със 7 откраднати топки. След него с по 4 са Симеон Павлов от АК-47-ърс, Петър Данчев от Ремонт Експерт, Светослав Стефанов от Мечките, Димитър Ташков от Стрийт Бенгърс и Иван Томов от Кучетата от Младост Б.

Топ блокировачът в кръга е Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б с 4 чадъра. С по 2 се нареждат Александър Анастасов от Ремонт Експерт, Димитър Найденов от Ботев 2012 Б, Константин Близнаков и Боян Атанасов от Кралете, Георги Найденов от Мечките и Калин Костадинов от Фантомс.

Най-полезният състезател на първия кръг в трета дивизия за сезон 2018/2019 Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Драгомир Вутов (София Уориърс)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Антон Начев (Кралете)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG