Борил Кънчев – MVP на XX кръг в IV дивизия

1070

Борил Кънчев от отбора на Ликуифайд е най-полезният състезател на двадесетия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Кънчев ще получи наградата си във Вторник, на 26.02.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Скай Уокърс от 22:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

След 20 мача в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Ликуифайд е с баланс от 13 победи и 7 загуби, заемайки трето място във временното класиране. Тимът демонстрира много сериозно израстване през втория полусезон и напълно закономерно е считан за един от основните фаворити за призовите места в шампионата. В двадесетия кръг в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 отборът на Ликуифайд се наложи над Алфа с 5 точки разлика. 24-годишният Борил Кънчев изигра пореден отличен мач за своя тим. Той завърши с 24 точки (7/11 за 2 точки, 3/6 за 3 точки и 1/3 от линията за наказателни удари), 9 борби (5 в нападение), 3 асистенции, 2 откраднати топки и 1 чадър за коефициент от 26. Роденият в Стара Загора състезател дебютира в НАЛБ през сезон 2014/2015 като част от отбора на Дефект. От турнира за купата на НАЛБ през сезон 2014/2015 до края на сезон 2017/2018 е неизменна част от Норт УестНорт Уест-Онлайн Машини). С тима той успява да триумфира в турнира за купата на НАЛБ, да спечели 3 сребърни медала – 2 от Суперкупата на НАЛБ и 1 от турнира „Веселин Господинов“, организиран от НАЛБ, както и 1 бронзов – от първа дивизия от първенството на НАЛБ. В края на сезон 2014/2015 печели бронзов медал и от 3х3 турнира на НАЛБ. До началото на сезон 2018/2019 Борил Кънчев има 96 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 5.6 точки, 2.8 борби, 2.3 асистенции, 1.3 откраднати топки и 0.3 чадъра. През сезон 2018/2019 е създаден отборът на Ликуифайд, а Кънчев е с основна заслуга за това. Той вече има 20 срещи с екипа на Ликуифайд, в които се отчита с по 15.4 точки, 4.0 борби, 4.2 асистенции, 3.6 откраднати топки и 0.7 чадъра за 30.6 минути на терена. 186-сантиметровият състезател не е пропуснал нито един двубой за Ликуифайд, демонстрирайки страхотно постоянство, а в същото време и представяйки се на най-високо ниво. Кънчев е трети по общо асистенции и пети по общо точки до момента в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ. Той е сред лидерите и по откраднати топки средно на мач, а трябва да отчетем и че 24-годишният състезател реализира 55.5% от стрелбите си за 2 точки. През настоящия сезон той вече достигна до първия „milestone“ в кариерата си в НАЛБ, ставайки 56-ият състезател с трицифрен брой мачове в НАЛБ. Борил Кънчев записа и първото си участие в Мача на звездите на НАЛБ, ставайки и най-резултатен в срещата за четвърта дивизия. Освен невероятната му отдаденост на проекта „Ликуифайд“ трябва да отбележим отново, че Кънчев играе най-добрия си сезон до момента. Освен с баскетболните си умения, той продължава да впечатлява и със спортсменските си качества. Напълно заслужено Борил Кънчев достига и до своето първо отличие за най-полезен състезател на кръга в НАЛБ.

Интересен факт е, че Борил Кънчев не събра най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл. Той постигна коефициент от 36, а тимът му се наложи с 2 точки разлика над Рент Енд Гоу. По този начин Стаменов събра 34 точки за класацията. Той обаче вече е достигал до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението му, разбира се, също остава в историята, като е отразено и в индивидуалния му профил. Втори е Борил Кънчев от Ликуифайд с 21 точки (коефициент от 26 и победа на тима му над Алфа с 5 точки разлика). Владимир Спасов от Ликуифайд е с 13 точки (коефициент от 18). С по 12 точки са Константин Ризов от Кобилдър Викингс (коефициент от 19 и победа на тима му със 7 точки разлика над Ботев 2012 В) и Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград (коефициент от 31 и победа на тима му над Ръш Баскетбол с 19 точки разлика).

За историята:

Най-полезен състезател на двадесетия кръг в четвърта дивизия: Борислав Стаменов (Трипъл-дабъл), Борил Кънчев (Ликуифайд)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигнаха Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк и Георги Банчев от Пистолет – по 37. На трето място е Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл с 36. Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград е с 31. Пети е Владимир Миленков от Ботев 2012 В с коефициент от 28.

Най-много точки в кръга вкара Константин Ризов от Кобилдър Викингс – 30. На второ място е Калоян Йорданов от Енигма Фойерверк с 29. След тях е Радостин Димитров от Енигма Фойерверк с 26. Петър Илиев от Алфа и Николай Велков от Ликуифайд отбелязаха по 25 точки.

Най-много борби в кръга овладя Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл – 25. Втори е Манол Миланов от Алфа с 20. Георги Банчев от Пистолет е трети със 17. С по 15 борби останаха съотборниците Любомир Орешаров, Георги Младенов и Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк, Владимир Миленков от Ботев 2012 В, Найден Ламбев от Ръш Баскетбол и Цветомир Гуленов от Форест Бойс Ботевград.

С най-много асистенции в кръга приключи Стефан Василев от Пистолет – 9. Георги Лазев от Кобилдър Викингс и Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград са с по 8, а с по 7 са Валентин Суботинов от Енигма Фойерверк и Борислав Георгиев от Форест Бойс Ботевград.

Най-добър “крадец” на кръга е Константин Ризов от Кобилдър Викингс с 8 откраднати топки. Георги Лазев от Кобилдър Викингс заема второ място със 7. Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл и Анджело Ангелов от Ботев 2012 В са с по 5. Топ 5 допълва Владимир Спасов от Ликуифайд с 4 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Мариян Фамилиянов от Алфа с 4 чадъра. След него с по 3 завършиха Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл, Владимир Спасов от Ликуифайд, Красимир Кръстев от Ботев 2012 В и Красимир Василев от Кобилдър Викингс.

Най-полезният състезател на седемнадесетия кръг в четвърта дивизия за сезон 2018/2019 Максим Алексиев от Енигма Фойерверк получи наградата си.

Най-полезният състезател на деветнадесетия кръг в четвърта дивизия за сезон 2018/2019 Владимир Миленков от Ботев 2012 В също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса)
Най-полезен състезател на втория кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на третия кръг в четвърта дивизия: Кирил Пехливанов (Булатса)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс)
Най-полезен състезател на петия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември)
Най-полезен състезател на шестия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на седмия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на осмия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на деветия кръг в четвърта дивизия: Петър Трендафилов (Ръш Баскетбол)
Най-полезен състезател на десетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Бойко Якимов (Септември), Мартин Механджиев (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мариян Николов (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Калоян Караиванов (Алфа)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в четвърта дивизия: Мариян Фамилиянов (Алфа)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл), Борислав Стаменов (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Страхил Марчев (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Петър Загоров (Булатса), Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк), Калоян Радев (Ликуифайд)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в четвърта дивизия: Максим Алексиев (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Кристиян Луканов (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг в четвърта дивизия: Владимир Миленков (Ботев 2012 В)
Най-полезен състезател на двадесетия кръг в четвърта дивизия: Борислав Стаменов (Трипъл-дабъл), Борил Кънчев (Ликуифайд)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG