Борислав Стаменов – MVP на XIII кръг в IV дивизия

820

Борислав Стаменов от отбора на Трипъл-дабъл е най-полезният състезател на тринадесетия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Стаменов ще получи наградата си в Неделя, на 13.01.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Булатса от 15:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

В тринадесетия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Трипъл-дабъл записа поредната си победа. Към настоящия момент тимът е с баланс от 11 победи и 2 загуби, заемайки второто място във временното класиране. В тринадесетия кръг представителите на Трипъл-дабъл се наложиха над Септември с 91:80. Пореден отличен мач за Трипъл-дабъл изигра Борислав Стаменов. 30-годишният състезател завърши с 23 точки (9/14 за 2 точки, 1/5 за 3 точки и 2/2 от линията за наказателни удари), 15 борби (6 в нападение), 4 чадъра, 2 асистенции и 1 открадната топка за коефициент от 31. Срещу Стаменов бяха извършени и 5 нарушения. Трябва да отчетем и че пореден отличен мач за Трипъл-дабъл изигра също и Димитър Димитров, който завърши с 39 точки (6/11 за 2 точки и 9/18 за 3 точки), 14 борби, 6 асистенции, 5 откраднати топки и 3 чадъра. Димитров вече е достигал до отличието за най-полезен състезател на кръга, а сега напълно заслужено до него достига и Борислав Стаменов. Първият допир на 195-сантиметровия състезател с НАЛБ е по време на 3х3 турнира на НАЛБ в края на сезон 2016/2017. Дебют в първенството на НАЛБ Стаменов прави през настоящия сезон с екипа на Трипъл-дабъл. Той не е пропуснал нито един двубой за тима си до момента, като е един от петимата състезатели в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ, които са започнали като титуляри във всички срещи на тима си до момента. За 13 мача с екипа на Трипъл-дабъл Борислав Стаменов записва средни показатели от 18.5 точки, 11.2 борби, 1.5 асистенции, 2.0 откраднати топки и 1.5 чадъра за 33.5 минути на терена. Той е седми в класацията за най-много чадъри общо в дивизията до момента, трети по общо точки, трети по реализирани стрелби за 2 точки и шести сред състезателите, срещу които са извършени най-много нарушения. През настоящия сезон Борислав Стаменов вече записа и първото си участие в Мача на звездите на НАЛБ, като той завърши и на трето място в конкурса за стрелба от линията за наказателни удари в четвърта дивизия. Освен страхотните качества, които демонстрира при всяка своя изява на терена, Борислав Стаменов е лидер на един от отборите, които се утвърдиха сред основните фаворити за призовите места в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ. Освен всичко това обаче, Стаменов е и изключителен спортсмен. Самият факт, че в почти всички срещи дотук той завършва с дабъл-дабъл също говори и за невероятно постоянство. Напълно заслужено с оглед на всичко това Борислав Стаменов достига до своето първо индивидуално отличие в НАЛБ.

Интересен факт е, че Борислав Стаменов не събра най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Димитър Димитров от Трипъл-дабъл. Той постигна коефициент от 46, а тимът му се наложи с 11 точки разлика над Септември. По този начин Димитров събра 35 точки за класацията. Той обаче вече е достигал до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението му, разбира се, също остава в историята, като е отразено и в индивидуалния му профил. След него е съотборникът му Борислав Стаменов с 20 точки (коефициент от 31). Трети е Максим Алексиев от Енигма Фойерверк с 5 (коефициент от 41 и победа на тима му над Ботев 2012 В с 36 точки разлика). С 4 точки е Кристиян Луканов от Трипъл-дабъл (коефициент от 15). Топ 5 допълва Цветелин Велчев отново от отбора на Трипъл-дабъл – с 2 точки (коефициент от 13).

За историята:

Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл), Борислав Стаменов (Трипъл-дабъл)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Димитър Димитров от Трипъл-дабъл – 46. Втори е Максим Алексиев от Енигма Фойерверк с 41. Топ 3 допълва Владимир Миленков от Ботев 2012 В с 34. На четвърто място е Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк с 32. Пето място заема Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл с коефициент от 31.

Най-много точки в кръга вкара Димитър Димитров от Трипъл-дабъл – 39. На второ място е Максим Алексиев от Енигма Фойерверк с 35. Стефан Стоянов от Рент Енд Гоу е трети с 32. По 27 точки отбелязаха Мариян Фамилиянов от Алфа и Владимир Миленков от Ботев 2012 В.

Най-много борби в кръга овладя Спас Минков от Ликуифайд – 19. Емил Първанов от Алфа и Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл са с по 15, а с по 14 овладени топки под двата коша завършиха Георги Петров от Алфа, Бойко Якимов от Септември и Димитър Димитров от Трипъл-дабъл.

С най-много асистенции в кръга приключи Николай Велков от Ликуифайд – 11. Втори е Калоян Йорданов от Енигма Фойерверк с 10. С по 8 са Димитър Христов от Септември и Цветелин Велчев от Трипъл-дабъл. Живко Радевски и Пламен Пенев от Рент Енд Гоу, Владимир Миленков от Ботев 2012 В и Стефан Василев от Пистолет са с по 7 асистенции.

Най-добър “крадец” на кръга е Владимир Спасов от Ликуифайд с 6 откраднати топки. С по 5 са Димитър Димитров от Трипъл-дабъл, Юлиан Борисов от Ръш Баскетбол и Николай Велков от Ликуифайд. Мартин Механджиев и Димитър Христов от Септември, Анатоли Тошев от Ръш Баскетбол и Константин Ризов от Кобилдър Викингс останаха с по 4 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Юлиан Борисов от Ръш Баскетбол с 5 чадъра. Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл и Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк са с по 4. Димитър Димитров от Трипъл-дабъл и Константин Василев от Кобилдър Викингс приключиха с по 3 чадъра.

Най-полезният състезател на единадесетия кръг в четвърта дивизия за сезон 2018/2019 Калоян Караиванов от Алфа получи наградата си.

Най-полезният състезател на дванадесетия кръг в четвърта дивизия за сезон 2018/2019 Мариян Фамилиянов от Алфа получи наградата си.

Най-полезният състезател за месец Ноември 2018 година в четвърта дивизия Мартин Механджиев от Септември също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса)
Най-полезен състезател на втория кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на третия кръг в четвърта дивизия: Кирил Пехливанов (Булатса)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс)
Най-полезен състезател на петия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември)
Най-полезен състезател на шестия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на седмия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на осмия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на деветия кръг в четвърта дивизия: Петър Трендафилов (Ръш Баскетбол)
Най-полезен състезател на десетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Бойко Якимов (Септември), Мартин Механджиев (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мариян Николов (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Калоян Караиванов (Алфа)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в четвърта дивизия: Мариян Фамилиянов (Алфа)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл), Борислав Стаменов (Трипъл-дабъл)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG