Вижте участниците в двете дивизии на НАЛБ за сезон 2015/2016

420

Техническа конференцияДнес, 23.09.2015 година, се проведе техническата конференция преди началото на сезон 2015/2016 в Националната аматьорска лига по баскетбол в София.

Благодарности на всички присъствали и благодарности на всички за сериозното отношение! Подготовката за предстоящия сезон върви повече от чудесно.

ТУК обявихме формата за предстоящия сезон, както и за следващите години в НАЛБ. След сериозни дискусии на техническата конференция беше изменен броят на отборите, които ще играят баражи в края на всеки сезон. ТУК можете да откриете коригирания файл, описващ изцяло формата през сезоните в НАЛБ оттук нататък.

ТУК и в долното меню в сайта на НАЛБ пък ще откриете обновената Наредба за предстоящия сезон в София, като по нея също бяха направени някои изменения след дебати по време на техническата конференция.

Участниците в двете дивизии бяха определени въз основа на класирането от сезон 2014/2015. По този начин, съвсем справедливо и обективно всеки сам е заслужил мястото си.

В първа дивизия участват 12 отбора, като в поредност според класирането от миналия сезон беше изтеглен и жребият. ТУК можете да намерите класирането от сезон 2014/2015 в НАЛБ. Трябва да отбележим и че отборите на Паляците (наследник на Рапидо), Джедай Мастърс и София Булс отказаха участие в първа дивизия. Разбира се, това е напълно възможно и при отказ от участие в по-горна дивизия, отборът може да участва в по-долна такава, а на негово място се кани следващият в класирането. Съвсем логично и ако даден отбор спре да съществува, за участие в предстоящия сезон в съответната дивизия се кани следващият според класирането.

Отборите в първа дивизия след тегленето на жребия (подчертаваме и че актуалните състави на всички тимове ще бъдат публикувани в сайта на НАЛБ в най-скоро време):

  1. Кучетата от Младост
  2. Спортни Настилки-Зуум Дизайн
  3. Норт Уест
  4. Хелга
  5. Брикс
  6. София Лайънс
  7. АктивТрейдс (наследник на Еър Фреш)
  8. Политехника
  9. Олд Таймърс
  10. Дефект
  11. Ботев 2012
  12. Олд Старс 22

В най-скоро време ще бъде публикувана и пълната програма за редовния сезон.

Двадесетте отбора във втора дивизия на НАЛБ след изтеглянето на жребия, който е отново просто формалност, която да спомогне за програмата (тук жребият е теглен по реда на записването за сезон 2015/2016):

  1. Фитстоун
  2. Фантомс
  3. София Булс
  4. Монстарс
  5. Микс (наследник на Тънкаж)
  6. Кралете
  7. Ентъртейнмънт
  8. Джедай Мастърс
  9. Дървоядите
  10. ТУ-София
  11. Скритите Лимонки
  12. Рапидо Куриери
  13. Мечките
  14. София Хоукс
  15. Полицаите
  16. Кучетата от Младост Б
  17. Дюдс
  18. Гуми-Нет
  19. Саут Парк
  20. Паляците (наследник на Рапидо)

Интересен факт е, че отборът на Паляците е наследник на миналогодишния Рапидо, като ядрото на отбора, както и ръководителите са същите, които създават отбора през сезон 2012/2013. Отбелязваме това, защото е доказателство за факта, че не името е важно, а ръководителите и състезателите в отбора. В Рапидо Куриери също има състезатели от миналогодишния отбор на Рапидо, но това не са ръководителите, а и в отбора няма достатъчно състезатели от миналогодишния тим на Рапидо.

Друг интересен факт е създаването на втори отбор на Кучетата от Младост, който ще се състезава във втора дивизия – Кучетата от Младост Б.

Трябва да отбележим и че сред тези 32 отбора има 9 изцяло нови, а много голям процент от участниците в НАЛБ през изминалия сезон отново ще бъдат част от Националната аматьорска лига по баскетбол.

Радваме се, че въпреки изключително сериозният брой на участниците през миналия сезон, това е поредното доказателство за огромния потенциал на баскетбола и колко много хора всъщност обичат този спорт. Ние от своя страна сме благодарни на всички за доверието! Осъзнаваме и че отговорността отново ще бъде огромна. Наясно сме колко ще бъде трудно да удовлетворяваме желанията на толкова много участници, но вярваме, че с изградени принципи и правила, отнасящи се до абсолютно всички, отново всички ние ще бъдем част от един прекрасен сезон! Надяваме се, че няма да разочароваме никого!

Редакция: 30.09.2015 година: Отборът на София Булс приема името БГО Софтуер, а тимът на Полицаите е заменен от Спартанс. Повече информация – ТУК.