Георги Мишев – MVP на четиринадесетия кръг във II дивизия

836

Георги Мишев от отбора на Монстарс-ГоуТуАдминс е най-полезният състезател на четиринадесетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Мишев ще получи наградата си в Неделя, на 28.01.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу ТН Машини от 18:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Монстарс-ГоуТуАдминс продължава с отличното си представяне от началото на сезон 2017/2018 във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол. След 14 мача тимът е с баланс от 8 победи и 6 загуби, като се намира на шеста позиция във временното класиране. За сравнение през сезон 2016/2017 отборът на Монстарс завърши на единадесето място във втора дивизия от първенството на НАЛБ в София с баланс от 6 победи и 16 загуби. В четиринадесетия кръг състезателите на Монстарс-ГоуТуАдминс се наложиха над тези на Виваком със 105:84. Страхотен мач за победителите изигра Георги Мишев, който завърши с 33 точки (13/18 за 2 точки, 2/6 за 3 точки и 1/3 от линията за наказателни удари), 14 борби (5 в нападение), 3 асистенции, 2 откраднати топки и 1 чадър за коефициент от 39. През настоящия сезон роденият в Пазарджик 36-годишен състезател е взел участие в 5 срещи на тима си, като записва средни показатели от 17.0 точки, 9.8 борби, 2.8 асистенции, 2.6 откраднати топки и 1.0 чадър за 27.3 минути на терена. Мишев стартира кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол през сезон 2014/2015, когато е част от Еър Фреш (предшественик на ФитСпо Баскет). През следващия сезон е един от основателите на Монстарс, в който се състезава и до днес. На полусезона през настоящия сезон тимът променя името си на Монстарс-ГоуТуАдминс. Преди старта на сезон 2017/2018 Георги Мишев има 44 мача в кариерата си в НАЛБ, в които се отчита с по 14.2 точки, 7.0 борби, 2.0 асистенции, 2.5 откраднати топки и 0.5 чадъра средно на мач. Мишев стартира настоящия сезон със 111 откраднати топки, заемайки 58-о място във вечната класация на най-добрите „крадци“ в НАЛБ. И така след 49 мача в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол напълно заслужено с оглед на отличните качества, изключителния опит и невероятното себераздаване Георги Мишев вече може да се похвали с първо индивидуално отличие в НАЛБ, давайки и нов стимул за още по-добро представяне на тима на Монстарс-ГоуТуАдминс.

Интересен факт е, че Георги Мишев не е на първо място в класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Джордже Даскалович от Паляците. Той постигна коефициент от 38, а тимът му се наложи над Дървоядите с 11 точки разлика. По този начин Даскалович събра 27 точки за класацията. Втори е Иван Бонев от София Ентъртейнмънт с 26 точки (коефициент от 35 и победа на тима му над ТН Машини с 9 точки разлика). И двамата обаче вече са достигали до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постиженията на Джордже Даскалович и Иван Бонев обаче също остават в историята, като са отразени и в индивидуалните им профили, а са и поредното доказателство за невероятните им качества. След тях се нарежда Георги Мишев от Монстарс-ГоуТуАдминс с 18 точки (коефициент от 39 и победа на тима му с 21 точки разлика над Виваком). С по 14 точки за класацията са Нелсон Бориславов от София Ентъртейнмънт (коефициент от 23) и Калин Златанов от Паляците (коефициент от 25).

За историята:

Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг във втора дивизия: Джордже Даскалович (Паляците), Иван Бонев (София Ентъртейнмънт), Георги Мишев (Монстарс-ГоуТуАдминс)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Георги Мишев от Монстарс-ГоуТуАдминс – 39. На второ място с 38 е Джордже Даскалович от Паляците. Трети е Иван Бонев от София Ентъртейнмънт с 35. Георги Гаджев от Дървоядите е с 26, а с коефициент от по 25 приключиха Кристиян Шотев и Светослав Петров от Монстарс-ГоуТуАдминс, както и Калин Златанов от Паляците.

Най-много точки в кръга вкара Георги Мишев от Монстарс-ГоуТуАдминс – 33. С по 29 са Джордже Даскалович от Паляците и Николай Рътаров от Компир. Четвърти е Георги Гаджев от Дървоядите с 25. Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен, Светослав Петров от Монстарс-ГоуТуАдминс и Христо Велчев от Рапидо Куриери са с по 23.

Най-много борби в кръга овладя Иван Бонев от София Ентъртейнмънт – 18. Втори е Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен с 15. С по 14 са Георги Мишев от Монстарс-ГоуТуАдминс и Филип Неделчев от Рапидо Куриери. Стефан Пенков от ТН Машини, Георги Гаджев от Дървоядите и Борислав Гостев от Монстарс-ГоуТуАдминс завършиха с по 13 борби.

С най-много асистенции в кръга приключи Борислав Гостев от Монстарс-ГоуТуАдминс – 9. Калин Златанов от Паляците е с 8. След тях с по 7 са Христо Владимиров от Паляците и Николай Иванов от Джобтайгър Дюдс. Константин Близнаков от Джобтайгър Дюдс, Румен Каиков от Компир, Борис Тодоров от Виваком, Светослав Петров от Монстарс-ГоуТуАдминс и Александрос Костарас от Монстарс-ГоуТуАдминс останаха с по 5 точни завършващи подавания.

Най-добри “крадци” на кръга са Васил Колчев от Дървоядите, Калин Златанов от Паляците и съотборниците Кристиан Милев и Кирил Дялков от Атлетик 95 Куклен с по 4 откраднати топки. С по 3 са Стефан Пенков от ТН Машини и Марио Юруков от София Ентъртейнмънт.

Топ блокировачът в кръга е Иван Бонев от София Ентъртейнмънт с 5 чадъра. На второ място е Евгений Алексиев от Джобтайгър Дюдс с 3. След тях с по 2 са Станислав Петров от Кралете и Кристиян Шотев от Монстарс-ГоуТуАдминс.

Най-полезният състезател на тринадесетия кръг във втора дивизия за сезон 2017/2018 Филип Неделчев от Рапидо Куриери получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Даниел Христов (Компир)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Компир)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Рангел Праматаров (Фитстоун)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт), Нелсон Бориславов (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Денис Василев (Монстарс)
Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: Борис Станков (Джобтайгър Дюдс)
Най-полезен състезател на осмия кръг във втора дивизия: Стефан Стайнов (Атлетик 95 Куклен)
Най-полезен състезател на деветия кръг във втора дивизия: Александър Герин (Компир)
Най-полезен състезател на десетия кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт), Брайън Хорнек (Джобтайгър Дюдс)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг във втора дивизия: Джордже Даскалович (Паляците)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг във втора дивизия: Мартин Бянков (Кралете)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг във втора дивизия: Филип Неделчев (Рапидо Куриери)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG