Георги Чакъров – MVP на XXI кръг в I дивизия

848

Георги Чакъров от отбора на Ероус е най-полезният състезател на двадесет и първия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Чакъров ще получи наградата си преди първия мач на тима си в плейофите. Пълната програма за плейофите ще стане ясна веднага след края на редовния сезон. ТУК можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Отборът на Ероус завърши редовния сезон в първа дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 с баланс от 10 победи и 12 загуби. Тимът вече очаква плейофите, програмата за които ще бъде публикувана веднага щом стане ясно крайното класиране в редовния сезон, респективно станат ясни и плейофните двойки. От Ероус ще завършат редовния сезон седми или осми – в зависимост от това дали отборът на В.И.С. спечели или загуби последния си мач в редовния сезон. В двадесет и първия кръг в първа дивизия от първенството на НАЛБ отборът на Ероус се наложи над София Хоукс с 1 точка разлика. Тимът на София Хоукс имаше предимство в резултата в 34 минути от срещата, но представителите на Ероус спечелиха последната част с 13 точки разлика и успяха да обърнат развоя на събитията. Отличен мач за Ероус изигра Георги Чакъров, който завърши с 27 точки (включително 5/10 за 3 точки), 16 борби (5 в нападение), 3 асистенции, 1 открадната топка и 1 чадър за коефициент от 29. 32-годишният състезател вече има 20 мача с екипа на Ероус през настоящата кампания, в които записва средни показатели от 17.2 точки, 9.4 борби, 3.0 асистенции, 1.8 откраднати топки и 0.5 чадъра за 34.2 минути на терена. Преди старта на сезон 2018/2019 Чакъров има 72 мача в НАЛБ, в които се отчита с по 19.4 точки, 8.7 борби, 3.1 асистенции, 1.8 откраднати топки и 0.4 чадъра. През сезон 2017/2018 той попадна в идеалната петица в първа дивизия от първенството на НАЛБ. През настоящия сезон пък записа третото си поредно участие в Мача на звездите на НАЛБ. До момента в шампионата 193-сантиметровият състезател заема седмо място по общ коефициент в дивизията и пето по общо точки. През сезон 2017/2018 завършва редовния сезон на първо място по общо точки и на второ по общо борби. Напълно заслужено Георги Чакъров достига до своето трето отличие за най-полезен състезател на кръга в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Георги Чакъров от Ероус. Той постигна коефициент от 29, а тимът му се наложи над София Хоукс с 1 точка разлика. Така Чакъров събира 28 точки за класацията. След него с по 25 точки и с коефициент от по 26 са съотборниците му Антонио Антов и Огнян Касабов. Четвърти е Валери Ассев от София Лайънс с 22 точки (коефициент от 33 и победа на тима му с 11 точки разлика над Ботев 2012). Топ 5 допълва Павел Весели от София Лайънс с 19 точки (коефициент от 30).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигнаха Теодор Атанасов от ФитСпо Баскет и Валери Ассев от София Лайънс – по 33. На трето място е Димитър Минев от Норт Уест-Глобал Тест с 32. С коефициент от по 30 се нареждат Павел Весели от София Лайънс и Владимир Петров от Ботев 2012.

Най-много точки в кръга вкара Йордан Кирилов от Ахил – 34. Втори е Радослав Йорданов от София Лайънс с 31. Теодор Атанасов от ФитСпо Баскет е с 29. С по 27 точки са Траян Димитров от В.И.С., както и съотборниците Георги Чакъров и Антонио Антов от Ероус.

Най-много борби в кръга овладя Георги Чакъров от Ероус – 16. Ангел Ташков от Ботев 2012 е на второ място с 15. Трети е Димитър Минев от Норт Уест-Глобал Тест с 13.

С най-много асистенции в кръга приключи Атанасиос Моногенис от Софя Хоукс – 14. Иван Петков от София Лайънс е с 13. Топ 3 допълва Цветан Георгиев от Ботев 2012 с 10. На четвърто място е Димитър Гатев от В.И.С. с 9.

Най-добри “крадци” на кръга са Теодор Атанасов от ФитСпо Баскет и Иван Методиев от София Хоукс с по 4 откраднати топки. След тях с по 3 завършиха Траян Димитров от В.И.С., Антонио Антов от Ероус и Атанасиос Моногенис от София Хоукс.

Топ блокировачите в кръга с по 2 чадъра са Владимир Петров от София Лайънс, Димитър Гатев от В.И.С., Димитър Минев от Норт Уест-Глобал Тест, Васил Лефтеров от Гуми-Нет и Михаил Захариев от София Хоукс.

Най-полезният състезател на двадесетия кръг в първа дивизия за сезон 2018/2019 Димитър Минев от Норт Уест-Глобал Тест получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Ахил)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Александър Иванов (ФитСпо Баскет)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Мартин Славов (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Васил Костов (София Лайънс)
Най-полезен състезател на петия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Ахил), Тодор Тодоров (Ахил)
Най-полезен състезател на шестия кръг в първа дивизия: Иван Илчев (ФитСпо Баскет)
Най-полезен състезател на седмия кръг в първа дивизия: Владимир Петров (София Лайънс)
Най-полезен състезател на осмия кръг в първа дивизия: Димитър Мещерски (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на деветия кръг в първа дивизия: Христо Цеков (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на десетия кръг в първа дивизия: Иван Ценов (Ероус)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в първа дивизия: Атанас Даракчиев (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в първа дивизия: Иван Петков (София Лайънс)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в първа дивизия: Йордан Кирилов (Ахил)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в първа дивизия: Калоян Николов (Норт Уест-Глобал Тест), Георги Дангалаков (Норт Уест-Глобал Тест)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в първа дивизия: Валери Ассев (София Лайънс)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в първа дивизия: Радослав Йорданов (София Лайънс)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в първа дивизия: Дамян Стоянов (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг в първа дивизия: Радослав Йорданов (София Лайънс), Иван Илчев (ФитСпо Баскет), Владимир Петров (София Лайънс), Павел Весели (София Лайънс)
Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг в първа дивизия:
Най-полезен състезател на двадесетия кръг в първа дивизия: Йордан Кирилов (Ахил), Христо Цеков (Ботев 2012), Мартин Славов (Олд Таймърс), Александър Иванов (ФитСпо Баскет), Калоян Николов (Норт Уест-Глобал Тест), Димитър Минев (Норт Уест-Глобал Тест)
Най-полезен състезател на двадесет и първия кръг в първа дивизия: Георги Чакъров (Ероус)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG