Джеймисън Ъркхарт – MVP на VI кръг в IV дивизия

707

Джеймисън Ъркхарт от отбора на Септември е най-полезният състезател на шестия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Ъркхарт ще получи наградата си в Неделя, на 18.11.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Енигма Фойерверк от 20:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Отборът на Септември е с баланс от 4 победи и 2 загуби след първите 6 кръга в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. Тимът вече има и своя втори пореден индивидуален призьор през настоящата кампания. В последния кръг Септември се наложи над Алфа със 73:60. Всички 10 състезатели за Септември в този мач играха между 10 и 30 минути, като 6 от състезателите на тима са родени през 2000 година или по-късно (двама през 2002 година, двама през 2003 година, един през 2004 година и един през 2000 година). Именно през 2000 година е роден Джеймисън Ъркхарт. Наскоро навършилият пълнолетие канадец се включва в НАЛБ през сезон 2017/2018, когато е част от отбора на Септември в турнира за купата на НАЛБ. Тимът достига до бронзовите медали в надпреварата, а роденият в Каракас състезател изиграва 3 мача, в които записва средни показатели от 7.0 точки, 7.7 борби, 1.3 асистенции, 0.7 откраднати топки и 1.3 чадъра за 30.8 минути на терена. През настоящия сезон Джеймисън Ъркхарт вече има 5 мача за Септември, в които се отчита с по 11.2 точки, 10.4 борби, 1.2 асистенции, 2.2 откраднати топки и 1.2 чадъра за 29.1 минути на терена. Младият Ъркхарт изигра отличен мач срещу Алфа, с което се затвърди и успехът на проекта на баскетболен клуб Септември за мъжки отбор, даващ страхотни възможности за изява на подрастващите, които трупат ценен опит срещу мъжки тимове. 18-годишният състезател завърши срещата с 13 точки, 15 борби (11 в нападение), 2 асистенции и 2 чадъра за коефициент от 16, демонстрирайки отново и изключителното си себераздаване. По този начин 196-сантиметровият Джеймисън Ъркхарт напълно заслужено достига до своето първо индивидуално отличие в НАЛБ, давайки страхотен стимул на всички подрастващи състезатели, участващи в НАЛБ.

Интересен факт е, че Джеймисън Ъркхарт не събра най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Бойко Якимов от Септември. Той постигна коефициент от 25, а тимът му се наложи с 13 точки разлика над Алфа. По този начин Якимов събра 12 точки за класацията. Той обаче вече е достигал до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението му, разбира се, също остава в историята, като е отразено и в индивидуалния му профил. Веднага след него с по 3 точки се нареждат Джеймисън Ъркхарт от Септември (коефициент от 16) и Мартин Георгиев от Форест Бойс Ботевград (коефициент от 19 и победа на тима му над Булатса с 16 точки разлика). При подобно равенство, както е описано и ТУК, се гледа отборът на кой състезател печели своята среща с по-малка разлика. В случая това е отборът на Септември. Разбира се, в профилите и на тримата е отбелязано, че са най-полезни състезатели на съответния кръг. Четвърти е Живко Радевски от Рент Енд Гоу с -1 точка за класацията (коефициент от 18 и победа на тима му с 19 точки разлика над Ръш Баскетбол). Топ 5 допълва Мартин Механджиев от Септември с -2 точки (коефициент от 11).

За историята:

Най-полезен състезател на шестия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Петър Загоров от Булатса – 36. Втори е Манол Миланов от Алфа с 30. Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк е с 27. С коефициент от по 25 са Петър Трендафилов от Ръш Баскетбол и Бойко Якимов от Септември.

Най-много точки в кръга вкараха Петър Загоров от Булатса и Радан Димитров от Скай Уокърс – по 25. На трето място с 23 е Владислав Иванов от Ботев 2012 В. Манол Миланов от Алфа е с 22, а топ 5 допълва Николай Велков от Ликуифайд с 21 точки.

Най-много борби в кръга овладя Манол Миланов от Алфа – 20. На второ място е Петър Загоров от Булатса със 17. С по 15 са съотборниците Бойко Якимов и Джеймисън Ъркхарт от Септември. Ясен Стойков от Скай Уокърс и Тодор Димитров от Булатса завършиха с по 14 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключиха Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград, Николай Ненчев от Ботев 2012 В и Васил Модев от Трипъл-дабъл – по 7. Николай Велков от Ликуифайд остана с 6 асистенции.

Най-добър “крадец” на кръга е Димитър Христов от Септември с 6 откраднати топки. След него с по 5 се нареждат Стефан Василев от Пистолет, Борил Кънчев и Владимир Спасов от Ликуифайд, Мартин Механджиев от Септември и Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград.

Топ блокировачът в кръга е Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк с 3 чадъра. Борил Кънчев и Владимир Спасов от Ликуифайд, Джеймисън Ъркхарт от Септември, Манол Миланов от Алфа, Кристиян Тодоров и Александър Павлов от Скай Уокърс, както и Петър Загоров от Булатса приключиха с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

Най-полезният състезател на петия кръг в четвърта дивизия за сезон 2018/2019 Бойко Якимов от Септември получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса)
Най-полезен състезател на втория кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на третия кръг в четвърта дивизия: Кирил Пехливанов (Булатса)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс)
Най-полезен състезател на петия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември)
Най-полезен състезател на шестия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG