Бойко Якимов – MVP на V кръг в IV дивизия

1025

Бойко Якимов от отбора на Септември е най-полезният състезател на петия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Якимов ще получи наградата си в Неделя, на 11.11.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Алфа от 18:45 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Отборът на Септември е с баланс от 3 победи и 2 загуби след първите 5 кръга в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. В последния кръг Септември се наложи над Пистолет с 67:56. Може би най-силния мач в кариерата си в НАЛБ до момента изигра Бойко Якимов от Септември. Той завърши срещата с 23 точки (8/13 за 2 точки и 7/8 от линията за наказателни удари), 16 борби (5 в нападение), 4 откраднати топки, 3 асистенции и 1 чадър за коефициент от 39. 32-годишният състезател престоя на терена почти 36 минути, а срещу него бяха извършени и 5 нарушения. Той дебютира в НАЛБ по време на турнира за купата на НАЛБ за сезон 2017/2018. В надпреварата Якимов изиграва 7 мача, в които записва средни показатели от 8.3 точки, 12.7 борби, 1.7 асистенции и 1.6 откраднати топки за 35.7 минути на терена. Отборът на Септември завършва турнира за купата на НАЛБ с бронзовите медали, а Бойко Якимов завършва надпреварата на трето място в класацията за най-много борби общо. В момента 193-сантиметровият състезател се намира на седмо място сред състезателите с най-висок коефициент общо до момента в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ. Трябва да отчетем, че в топ 10 има трима представители на Септември (Мартин Механджиев е втори, а Димитър Христов – девети). През сезон 2018/2019 до момента Бойко Якимов има 5 мача за Септември, в които записва средни показатели от 14.4 точки, 12.0 борби, 1.0 асистенция и 1.6 откраднати топки за 33.3 минути на терена. Трябва да отчетем, че често му се налага да се изправя и срещу много по-високи състезатели. Напълно заслужено с оглед на невероятната борбеност, страхотното постоянство и изключителното себераздаване Бойко Якимов достига до своето първо индивидуално отличие след 12 мача в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Бойко Якимов от Септември. Той постигна коефициент от 39, а тимът му се наложи с 11 точки разлика над Пистолет. По този начин Якимов събра 28 точки за класацията. Веднага след него се нарежда Ясен Стойков от Скай Уокърс с 20 точки (коефициент от 23 и победа на тима му над Алфа с 3 точки разлика). На трето място е Живко Радевски от Рент Енд Гоу с 19 точки (коефициент от 23 и победа на тима му с 4 точки разлика над Булатса). Четвърти е Александър Павлов от Скай Уокърс с 12 точки за класацията (коефициент от 15). Топ 5 допълва Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл с 11 точки (коефициент от 27 и победа на тима му над Кобилдър Викингс с 16 точки разлика).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Бойко Якимов от Септември – 39. На второ място е Манол Миланов от Алфа с 38. Трети е Владимир Миленков от Ботев 2012 В с 30. Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл е с 27. Ясен Стойков от Скай Уокърс и Живко Радевски от Рент Енд Гоу са с коефициент от по 23.

Най-много точки в кръга вкара Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл – 32. Бойко Якимов от Септември е втори с 23. Манол Миланов от Алфа и Мартин Георгиев от Форест Бойс Ботевград са с по 22, а с по 21 отбелязани точки останаха Владимир Миленков и Теодор Тодоров от Ботев 2012 В.

Най-много борби в кръга овладя Манол Миланов от Алфа – 25. След него с по 17 са Александър Павлов от Скай Уокърс, Петър Загоров от Булатса и Владимир Миленков от Ботев 2012 В. Топ 5 допълва Бойко Якимов от Септември с 16 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключиха Боян Банков от Ликуифайд, Мартин Механджиев от Септември и Георги Велчев от Ботев 2012 В – по 7. Стефан Василев от Пистолет, Владимир Спасов от Ликуифайд и Живко Радевски от Рент Енд Гоу са с по 6 асистенции.

Най-добри “крадци” на кръга са Владимир Спасов от Ликуифайд и Манол Миланов от Алфа с по 6 откраднати топки. На трето място е Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград с 5. С по 4 завършиха Мартин Механджиев и Бойко Якимов от Септември, както и Илко Кръстителски от Ботев 2012 В.

Топ блокировачът в кръга е Константин Василев от Кобилдър Викингс с 5 чадъра. Втори е Георги Банчев от Пистолет с 3. Ясен Стойков от Скай Уокърс, Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград, Миролюб Нелица и Цветелин Велчев от Трипъл-дабъл, както и Мартин Одажийски от Ботев 2012 В приключиха с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

Най-полезният състезател на четвъртия кръг в четвърта дивизия за сезон 2018/2019 Юлиян Разказов от Скай Уокърс получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса)
Най-полезен състезател на втория кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на третия кръг в четвърта дивизия: Кирил Пехливанов (Булатса)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс)
Най-полезен състезател на петия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG