Димитър Йошев – MVP на X кръг във II дивизия

938

Димитър Йошев от отбора на ТН Машини е най-полезният състезател на десетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Йошев ще получи наградата си в Събота, на 08.12.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Фаворит-Кърджали от 17:00 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Отборът на ТН Машини е с баланс от 6 победи и 4 загуби след 10 кръга във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. Действащите шампиони вече имат и своя трети носител на наградата за най-полезен състезател на кръга през настоящата кампания. Имайки предвид факта, че до момента това е деветата обявена награда за MVP на кръга в дивизията, то определено от ТН Машини могат да бъдат доволни, че 1/3 от отличията до момента са за представители на тима. В последния кръг отборът на ТН Машини се наложи над Джобтайгър Дюдс с 6 точки разлика. Отлично за ТН Машини се представи Димитър Йошев. 19-годишният състезател завърши с 19 точки (2/4 за 2 точки и 5/13 за 3 точки), 6 борби (3 в нападение), 3 асистенции и 1 чадър за коефициент от 18. Йошев дебютира в първенството на НАЛБ, когато е на 17 години. Още от сезон 2016/2017 е неизменна част от отбора на ТН МашиниФитстоун, както се казва тимът преди да приеме името ТН Машини). Въпреки младостта си Димитър Йошев многократно е показвал изключително хладнокръвие и здрави нерви в решителните моменти от срещите на своя отбор. Двубоят срещу Джобтайгър Дюдс не прави изключение, тъй като от ТН Машини изоставаха в резултата почти 26 минути, но в крайна сметка се поздравиха с крайния успех. В първия си сезон в НАЛБ2016/2017Йошев е част от Фитстоун, когато тимът достига до сребърните медали във втора дивизия от първенството на НАЛБ. Година по-късно тимът вече триумфира в дивизията, а младият Димитър Йошев отново играе ключова роля за успехите на тима. През сезон 2017/2018 ТН Машини печели и редовния сезон, а постиженията на Йошев не свършват дотук. Той завършва на трето място в конкурса за стрелба от зоната за три точки във втора дивизия, а в края на сезона завършва на девето място в анкетата за най-добър спортсмен. Първият му допир с НАЛБ е през сезон 2014/2015, когато Йошев и компания триумфират в 3х3 турнира на НАЛБ за подрастващи. Димитър Йошев е избран за най-полезен състезател в надпреварата. Година по-късно той печели сребърен медал от 3х3 турнира на НАЛБ за подрастващи. През последните 2 сезона пък достига до бронзови медали от 3х3 турнира на НАЛБ, но вече за мъже. Преди началото на сезон 2018/2019 Йошев има 42 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 13.2 точки, 2.7 борби, 2.1 асистенции, 1.0 открадната топка и 0.4 чадъра. През настоящата кампания до момента той не е пропуснал нито един мач за ТН Машини, като за 10 мача се отчита с по 11.4 точки, 4.0 борби, 2.2 асистенции, 1.3 откраднати топки и 0.4 чадъра за 25.3 минути на терена. 19-годишният състезател заема четвърто място в дивизията по най-много реализирани стрелби от зоната за 3 точки. Откакто се състезава в НАЛБ Димитър Йошев винаги е правил страхотно впечатление с изключителното си спортсменство, както и със страхотните си качества. Напълно заслужено сега той достига до първото си отличие за най-полезен състезател на кръга.

Интересен факт е, че Димитър Йошев не събра най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Стефан Пенков от ТН Машини. Той постигна коефициент от 24, а тимът му се наложи над Джобтайгър Дюдс с 6 точки разлика. По този начин Пенков събра 18 точки за класацията. Той обаче вече е достигал до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението му, разбира се, също остава в историята, като е отразено и в индивидуалния му профил. На второ място е съотборникът му Димитър Йошев с 12 точки (коефициент от 18). С по 11 точки са Владимир Георгиев от Виваком (коефициент от 24 и победа на тима му с 13 точки разлика над Монстарс) и Теодор Велчев от Кабайерос (коефициент от 19 и победа на тима му над Паляците с 8 точки разлика), а с по 10 точки за класацията завършиха Бойко Иванов от Дървоядите (коефициент от 28 и победа на тима му с 18 точки разлика над Компир) и Иван Иванов от Кабайерос (коефициент от 18).

За историята:

Най-полезен състезател на десетия кръг във втора дивизия: Стефан Пенков (ТН Машини), Димитър Йошев (ТН Машини)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигнаха Бойко Иванов от Дървоядите и Костадин Методиев от Балкан Ботевград – по 28. С по 24 останаха Владимир Георгиев от Виваком и Стефан Пенков от ТН Машини. На пето място е Момчил Маринов от Виваком с коефициент от 22.

Най-много точки в кръга вкараха Тодор Петров от Балкан Ботевград и Иван Иванов от Кабайерос – по 22. На трето място е Илия Стоичков от Джобтайгър Дюдс с 21. Четвърти е Любомир Колев от Атлетик 95 Куклен с 20. Алекс Борисов от Дървоядите, Димитър Йошев от ТН Машини и Петър Славков от Джобтайгър Дюдс са с по 19 точки.

Най-много борби в кръга овладя Бойко Иванов от Дървоядите – 23. Втори е Петър Славков от Джобтайгър Дюдс с 22. С по 15 са Теодор Велчев от Кабайерос и Стефан Пенков от ТН Машини. Пети е Костадин Методиев от Балкан Ботевград с 13 борби.

С най-много асистенции в кръга приключи Иван Иванов от ТН Машини – 15. Васил Голов от Виваком и Мирослав Коцев от Балкан Ботевград са с по 7. На четвърто място е Момчил Маринов от Виваком с 6. Джордже Даскалович и Боян Гагов от Паляците, Владимир Георгиев от Виваком и Иван Иванов от Балкан Ботевград са с по 5 точни завършващи подавания.

Най-добър “крадец” на кръга е Костадин Методиев от Балкан Ботевград с 5 откраднати топки. След него с по 4 са Румен Каиков от Компир, Стефан Пенков от ТН Машини и Красимир Василев от Монстарс.

Топ блокировачите в кръга са Любомир Церковски от Атлетик 95 Куклен и Димитър Колев от Дървоядите с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

Най-полезният състезател на шестия кръг във втора дивизия за сезон 2018/2019 Филип Неделчев от Кабайерос получи наградата си.

Най-полезният състезател за месец Октомври 2018 година във втора дивизия Стефан Пенков от ТН Машини също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Компир)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия: Димитър Търпанов (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Владимир Георгиев (Виваком)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Делян Дамянов (ТН Машини)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Стефан Пенков (ТН Машини)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Филип Неделчев (Кабайерос)
Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: 
Николай Рътаров (Компир), Кирил Найденов (Компир)
Най-полезен състезател на осмия кръг във втора дивизия: Стефан Стайнов (Атлетик 95 Куклен)
Най-полезен състезател на деветия кръг във втора дивизия:
Най-полезен състезател на десетия кръг във втора дивизия: 
Стефан Пенков (ТН Машини), Димитър Йошев (ТН Машини)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG