Димитър Колев – MVP на третия кръг във II дивизия + рекорди

685

Димитър КолевДимитър Колев от отбора на Дървоядите е най-полезният състезател на третия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Колев ще получи наградата си още утре, 24.10.2015 година, Събота, когато неговият тим се изправя срещу Кралете от 18:15 часа в зала Овергаз Арена.

Димитър Колев е едно от новите попълнения в отбора на Дървоядите. Отбор, който след много успешен сезон 2013/2014, направи по-слаб следващ, но по всичко личи, че откъм селекция работата за стартиралия сезон 2015/2016 е свършена изключително добре. Освен откъм селекция, „Дървоядите“ показват и много добра игра, като първата им победа дойде след силна игра и отлична стрелба от далечно разстояние на Димитър Колев, който реализира 8 от 17-те си опита за три точки.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Друго нещо важно и интересно, което трябва да отбележим, е изравняването на рекорда за най-много чадъри в един мач. До момента рекордът се държеше еднолично от Христо Гатев от Олд Таймърс с 8 блокирани стрелби на противникови състезатели. В мача на своя тим срещу Монстарс Цветан Топалов от Мечките също успя да направи 8 чадъра, с което и изравни рекорда на Гатев. По-надолу можете да видите и обновен списък с актуалните рекорди в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Димитър Колев от Дървоядите. Той постигна коефициент от 34, а тимът му надделя с 6 точки разлика над Джедай Мастърс. Всичко това донесе на Колев 28 точки за класацията. След него остана Мартин Димов от Гуми-Нет – коефициент от 34, победа на тима му с 9 точки разлика над Фитстоун и 25 точки за класацията. Топ 3 допълва Матю Клап от София Хоукс с 14 точки за класацията (коефициент от 32 и победа на тима му над БГО Софтуер с 18 точки разлика). Георги Романов от Дървоядите (коефициент от 19 и победа над Джедай Мастърс с 6 точки разлика) и Джордже Даскалович от Паляците (коефициент от 16 и победа с 3 точки разлика над Кучетата от Младост Б) са с по 13 точки за класацията.

Мартин ДимовНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигнаха Мартин Димов от Гуми-Нет и Димитър Колев от Дървоядите – по 34. С 32 остана Матю Клап от София Хоукс, Цветан Топалов от Мечките е с 31, а топ 5 допълва Филип Неделчев от Рапидо Куриери с коефициент от 27.

Най-много точки в кръга вкара Димитър Колев от Дървоядите – 32 (8 тройки). Матю Клап от София Хоукс е втори с 27, колкото има и Филип Неделчев от Рапидо Куриери. След тях се нареждат Мартин Димов от Гуми-Нет и Мартин Вутов от Микс с по 25.

Най-много борби в кръга овладя Цветан Топалов от Мечките – 20. Петър Славков от Фантомс е втори със 17, а с по 15 приключиха мачовете на своите тимове Иван Кунчев от Джедай Мастърс, Иван Бонев от Ентъртейнмънт, Цветомир Атанасов от Скритите Лимонки, Велизар Стефанов от Монстарс, Никос Стамулис от БГО Софтуер, Матю Клап от София Хоукс и Ясен Янков от Фитстоун.

С най-много асистенции в кръга приключиха Стефан Янев от Мечките, Мирослав Стоянов от Джедай Мастърс и Кристиан Щика от Дървоядите – по 6. С по 5 се отчетоха Мартин Механджиев от София Хоукс, Атанасиос Моногенис от София Хоукс и Владислав Дяков от Саут Парк.

Най-добри “крадци” на кръга са Георги Мишев от Монстарс, Антон Начев от Кралете и Кирил Касабов от Скритите Лимонки с по 5 откраднати топки. С по 4 останаха Христо Владимиров от Рапидо Куриери, Мартин Механджиев от София Хоукс, Бойко Новаков от Спартанс, Симеон Тодоров от Кучетата от Младост Б, Борис Станков от Дюдс, Мартин Димов от Гуми-Нет и Явор Желев от ТУ-София.

Цветан ТопаловТоп блокировачът в кръга е Цветан Топалов от Мечките с цели 8 чадъра. След него с по 4 са Борис Иванов от Фитстоун, Владимир Петров от ТУ-София и Георги Романов от Дървоядите. С по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели пък останаха Теодор Велчев от Рапидо Куриери, Светослав Димитров от Монстарс, Матю Клап от София Хоукс, Христо Бозуков от Саут Парк, Иван Николов от Саут Парк и Пламен Караколев от Кралете.

Най-полезният състезател на втория кръг във втора дивизия Мартин Славов от БГО Софтуер не успя да получи наградата си поради отсъствието си по време на срещата на БГО Софтуер от третия кръг, очаквайте снимката му с наградата в следващата статия за най-полезен състезател на кръга във втора дивизия.

А ето го и обновения списък с вечните рекорди в Националната аматьорска лига по баскетбол:

Най-много точки в един мач от един отбор: Брикс – 145

Най-резултатен мач: БлейдсХелга 102:101

Най-висок коефициент в един мач: Стефан Георгиев (Олд Старс 22) – 87

Най-много точки в един мач: Христо Гатев (Олд Таймърс) – 57

Най-много тройки в един мач: Матей Митев (Тънкаж) – 12

Най-много борби в един мачСтефан Георгиев (Олд Старс 22) – 29

Най-много асистенции в един мач: Леон Лалов (Норт Уест), Светлин Йочев (Спортни Настилки-Зуум Дизайн), Ивайло Константинов (Брикс) – 15

Най-много откраднати топки в един мач: Валери Ассев (София Лайънс) – 14

Най-много чадъри в един мач: Христо Гатев (Олд Таймърс), Цветан Топалов (Мечките) – 8

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG