Евгени Вълчев – MVP на XII кръг в III дивизия

1009

Евгени Вълчев от отбора на Бойз Фром Да Хууд е най-полезният състезател на дванадесетия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Вълчев ще получи наградата си в Неделя, на 20.01.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу София Уориърс от 22:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Отборът на Бойз Фром Да Хууд завърши първия полусезон в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 на последно място с нито една победа и 11 загуби. Трябва да отчетем все пак, че 6 от тези 11 загуби са с по-малко от 10 точки разлика. Още в първия двубой от втория полусезон обаче тимът записа първата си победа. В дванадесетия кръг тимът на Бойз Фром Да Хууд се наложи над Джедай Мастърс с 67:59 след продължение. Представителите на Бойз Фром Да Хууд имаха преднина в резултата в по-голямата част от срещата и в редовното време, но в крайна сметка триумфираха след 9:1 в продължението. Невероятен мач за Бойз Фром Да Хууд изигра 20-годишният Евгени Вълчев. Той завърши с 31 точки (10/18 за 2 точки, 2/3 за 3 точки и 5/8 от линията за изпълнение на наказателни удари), 21 борби (6 в нападение) и 5 чадъра за коефициент от 39. Срещу него бяха извършени и цели 7 нарушения. Самият факт, че Вълчев е номер едно в кръга освен в класацията за най-полезен състезател, и в тези за коефициент, точки, борби и чадъри, несъмнено говори достатъчно красноречиво. Младият състезател играе своя втори сезон в НАЛБ. Преди старта на настоящата кампания той има 10 мача в НАЛБ – всичките с екипа на Бойз Фром Да Хууд. В тях той записва средни показатели от 13.2 точки, 10.9 борби, 1.2 асистенции, 0.4 откраднати топки и 1.2 чадъра. През настоящия сезон Вълчев вече има 8 мача, в които се отчита с по 18.9 точки, 14.5 борби, 0.9 асистенции, 0.9 откраднати топки и 2.3 чадъра за 35.8 минути на терена. 194-сантиметровият състезател е девети по общ коефициент в трета дивизия от първенството на НАЛБ до момента. Той е четвърти по точки средно на мач, четвърти по борби средно на мач и четвърти по чадъри средно на мач. Роденият в Хасково състезател е и трети по общо чадъри до момента. През сезон 2017/2018 достига до първото си индивидуално отличие – за най-полезен състезател на кръга. През настоящия сезон записва първото си участие в Мача на звездите на НАЛБ, а сега напълно заслужено достига до втория си приз за MVP на кръга. Несъмнено тази награда може да бъде от полза и за целия отбор на Бойз Фром Да Хууд, който ще даде всичко от себе си за далеч по-добро представяне през втория полусезон.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд. Той постигна коефициент от 39, а тимът му се наложи с 8 точки разлика над Джедай Мастърс. По този начин Вълчев събра 31 точки за класацията. Бойчо Станев от Фантомс заема второ място с 14 точки (коефициент от 22 и победа на тима му над Мечките с 8 точки разлика). Трети е Константин Близнаков от Кралете с 13 точки (коефициент от 24 и победа на тима му с 11 точки разлика над Ремонт Експерт). Павел Петров от Бойз Фром Да Хууд е с 10 точки (коефициент от 18). С коефициент от по 14 и с по 9 точки за класацията са съотборниците Димитър Ташков и Николай Стайков от Стрийт Бенгърс (тимът им се наложи с 5 точки разлика над АК-47-ърс). С 9 точки за класацията е и Теодорос Зиакас от Фантомс (коефициент от 17).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд – 39. Втори е Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б с 26. На трето място е Константин Близнаков от Кралете с 24. Бойчо Станев от Фантомс е с коефициент от 22. Пети е Димитър Найденов от Ботев 2012 Б с 21.

Най-много точки в кръга вкара Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд – 31. На второ място е съотборникът му Константин Търновски с 23. Павел Мичев от София Уориърс е с 22. Четвърти е Зоран Йовановски от Ботев 2012 Б с 21, а с по 20 отбелязани точки останаха Петър Данчев от Ремонт Експерт и Драгомир Вутов от София Уориърс.

Най-много борби в кръга овладя Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд – 21. След него с по 17 са Бойчо Станев от Фантомс и Петър Попов от Кучетата от Младост Б. Саша Стаменов и Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б завършиха с по 15 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключи Константин Търновски от Бойз Фром Да Хууд – 8. Втори със 7 е Петър Данчев от Ремонт Експерт. Топ 3 допълва Михаил Иванов от Ботев 2012 Б с 6. С по 5 асистенции са Константин Близнаков от Кралете и Валантен Стойчев от Мечките.

Най-добър “крадец” на кръга е Теодорос Зиакас от Фантомс с 6 откраднати топки. С по 5 са Николай Стайков от Стрийт Бенгърс и Йоаннис Кесисис от Мечките. Петър Данчев от Ремонт Експерт, Иван Томов от Кучетата от Младост Б, Христо Христов от Скравена и Антоний Тошев от Ботев 2012 Б са с по 4 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд с 5 чадъра. С по 4 се нареждат Боян Атанасов от Кралете и Александър Анастасов от Ремонт Експерт. Четвърти е Павел Петров от Бойз Фром Да Хууд с 3.

Най-полезният състезател на седмия кръг в трета дивизия за сезон 2018/2019 Любомир Кочев от Скравена получи наградата си.

Най-полезният състезател на десетия кръг в трета дивизия за сезон 2018/2019 Бойчо Станев от Фантомс получи наградата си.

Най-полезният състезател на единадесетия кръг в трета дивизия за сезон 2018/2019 Ангел Братанов от Ремонт Експерт получи наградата си.

Най-полезният състезател за месец Ноември 2018 година в трета дивизия Бойчо Станев от Фантомс също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Драгомир Вутов (София Уориърс)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Антон Начев (Кралете)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Александър Анастасов (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Петър Данчев (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на седмия кръг в трета дивизия: Любомир Кочев (Скравена)
Най-полезен състезател на осмия кръг в трета дивизия: Боян Атанасов (Кралете)
Най-полезен състезател на деветия кръг в трета дивизия: Иван Томов (Кучетата от Младост Б)
Най-полезен състезател на десетия кръг в трета дивизия: Бойчо Станев (Фантомс)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в трета дивизия: Петър Данчев (Ремонт Експерт), Александър Анастасов (Ремонт Експерт), Ангел Братанов (Ремонт Експерт), Саша Стаменов (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в трета дивизия: Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG