Ивайло Василев – MVP на третия кръг в I дивизия

894

Ивайло ВасилевИвайло Василев от АктивТрейдс е най-полезният състезател в третия кръг на първа дивизия в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Той ще получи наградите си утре, 24.10.2015 година, когато тимът му се изправя срещу Ботев 2012 от 16:30 часа в зала Овергаз Арена.

Миналогодишният тим на Еър Фреш, вече носещ името АктивТрейдс, се представя изключително силно от началото на шампионата. Ключова роля в тима, ръководен от Сашко Лазов (единственият състезател, печелил всички отборни награди – титла, купа и турнир 3х3 в НАЛБ), играе именно новопривлеченият Ивайло Василев. След много силния предишен сезон, сега изглежда, че Василев е намерил точното си място и неслучайно стига и до подобно индивидуално отличие.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Благодарности и на KOOL.BG за приятното и полезно допълнение към наградите за най-полезните състезатели на кръговете в първа дивизия!

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за третия кръг събра Ивайло Василев от АктивТрейдс. Той постигна коефициент от 36, а тимът му се наложи над Спортни Настилки-Зуум Дизайн с 8 точки разлика. Всичко това донесе на Василев 28 точки за класацията. След него остана победителят във втория кръг Стефан Георгиев от Олд Старс 22 (коефициент от 39 и победа на отбора му над Политехника с 13 точки разлика) – 26 точки за класацията. Със 17 точки трети е Семир Натур от Олд Старс 22 (коефициент от 30). Ивайло Константинов от Брикс постигна коефициент от 20, а отборът му победи Хелга с 4 точки разлика, което донесе на Константинов 16 точки за класацията. Топ 5 с по 15 точки допълват Валентин Кунторов от Олд Старс 22 (коефициент от 28) и Петрослав Зафиров от Брикс (коефициент от 19).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 39. Ивайло Василев от АктивТрейдс е втори с 36, а топ 3 допълват Васил Голов от Олд Таймърс и Калоян Николов от Норт Уест с по 34. Пети е Семир Натур от Олд Старс 22 с коефициент от 30.

Радослав РайчевНай-много точки в кръга вкара Радослав Райчев от Политехника – 42 (сред които 7 тройки). Васил Голов от Олд Таймърс е втори с 37 точки (11 тройки – само една тройка му остана до изравняване на рекорда на Матей Митев за най-много тройки в един мач). Топ 3 допълва Ивайло Василев от АктивТрейдс с 27 точки. Венцислав Стоев от Хелга реализира 26 в мача на своя тим, а с по 23 останаха Тони Прокопиев от Олд Старс 22, Стефан Георгиев от Олд Старс 22 и Калоян Николов от Норт Уест.

Най-много борби в кръга овладя Михаил Димитров от Олд Таймърс – 18. Стефан Георгиев от Олд Старс 22 е втори с 16. Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър хвана 14 отскочили топки под двата коша. С 13 остана Георги Дангалаков от Хелга, а топ 5 допълват Георги Гулабчев от Политехника и Боян Матраков от Дефект-Вип Рипеър.

С най-много асистенции в кръга приключиха съотборниците в Политехника Петко Петков и Христо Христов – по 7. Христо Гатев от Олд Таймърс и Светлин Йочев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн се отчетоха с по 6 точни завършващи подавания, а с по 5 останаха Ивайло Константинов от Брикс, Семир Натур от Олд Старс 22, Христо Цеков от Ботев 2012, Зоран Йовановски от Ботев 2012 и Георги Докторов от Олд Таймърс.

Най-добър “крадец” на кръга е Калоян Николов от Норт Уест със 7 откраднати топки. След него с по 5 са Георги Дангалаков от Хелга, Димитър Ганчев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн, Йосиф Чернашки от София Лайънс, Георги Гулабчев от Политехника, Христо Ангелов от Дефект-Вип Рипеър и Иван Ненчев от Кучетата от Младост.

Топ блокировачите в кръга са Александър Анастасов от Дефект-Вип Рипеър, Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър и Валентин Кунторов от Олд Старс 22 с по 3 чадъра. Иван Ценов от Хелга, Ивайло Василев от АктивТрейдс, Стефан Илиев от София Лайънс, Валери Ассев от София Лайънс, Бойко Младенов от Олд Таймърс, Христо Цеков от Ботев 2012, Николай Рътаров от Кучетата от Младост и Георги Дангалаков от Хелга пък се отчетоха с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

Спас Ставрев и Стефан ГеоргиевНай-полезният състезател на втория кръг в първа дивизия Стефан Георгиев от Олд Старс 22 вече получи наградите си, които му бяха връчени от Спас Ставрев, чието интервю, дадено специално за НАЛБ, можете да прочетете ТУК.

Цветан ГеоргиевЦветан Георгиев от Ботев 2012 пък получи и втората си награда като най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия.

Скоро очаквайте информация и за най-полезния състезател на кръга във втора дивизия.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG