Ивайло Константинов – MVP на четвъртия кръг в I дивизия

617

Ивайло КонстантиновИвайло Константинов от отбора на Брикс е най-полезният състезател на четвъртия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Константинов ще получи наградата си в Петък, на 04.11.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу Кучетата от Младост от 20:15 часа в зала АзбукиТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Брикс играе изключително силно от началото на сезон 2016/2017 и недвусмислено показва, че няма да има отстъпление в амбициите пред тима и през този сезон. „Тухлите“ все още не познават вкуса на поражението, а капитанът и лидер на тима продължава да поддържа невероятна форма. При победата на Брикс над Дефект-Вип Рипеър Константитнов завърши с 30 точки (7/12 за 2 точки, 4/6 за 3 точки и 4/4 от линията за наказателни удари), 8 откраднати топки, 7 асистенции и 4 борби за коефициент от 39. И въпреки че от началото на сезона все още не е записал трипъл-дабъл срещу името си, Ивайло Константинов продължава да бъде абсолютен рекордьор по трипъл-дабъли в историята на Националната аматьорска лига по баскетбол. Той е едноличен лидер и по асистенции във вечната класация, като стартира сезон 2016/2017 с почти 200 асистенции пред втория в подреждането. Константинов е в топ 5 и по откраднати топки в историята и в топ 20 сред най-добрите реализатори. От началото на настоящата кампания 185-сантиметровият плеймейкър завършва с по 14.5 точки, 8.0 асистенции, 6.3 борби и 2.5 откраднати топки средно на мач. Двукратен шампион, двукратен носител на суперкупата, двукратен сребърен медалист в турнира за купата, най-добър подавач в два последователни сезона, два пъти част от идеалната петица, най-полезен състезател на финалите през сезон 2014/2015, двукратен носител на MVP наградата в мача за суперкупата, най-полезен състезател на два месеца, най-полезен състезател на пет кръга. Това са само част от успехите на Ивайло Константинов, които могат да бъдат намерени в индивидуалния му профил. В мач номер 63 в кариерата си в НАЛБ напълно заслужено Константинов прибавя пореден индивидуален приз, доказвайки, че продължава да поддържа изключително високото си ниво от последните години.

Ивайло КонстантиновНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Ивайло Константинов от Брикс. Той постигна коефициент от 39, а тимът му се наложи с 12 точки разлика над Дефект-Вип Рипеър. По този начин Константинов събра 27 точки за класацията. След него с по 23 точки за класацията се наредиха Георги Гулабчев от Олд Таймърс и Горан Кошанин от Олд Таймърс. И двамата постигнаха коефициент от по 25, а тимът им се наложи с 2 точки разлика над АктивТрейдс. Христо Гатев от Олд Таймърс е с 22 точки за класацията (коефициент от 24), а топ 5 с по 18 точки за класацията допълват Димитър Минев от Норт Уест (коефициент от 22 и победа на тима му над Политехника с 4 точки разлика) и Тодор Тодоров от Рейнджърс (коефициент от 22 и победа на тима му с 4 точки разлика над Ботев 2012).

Правим уточнение и че отложеният двубой от четвъртия кръг между Олд Старс 22 и Микс ще влезе в класацията за най-полезен състезател на кръга, който ще се провежда по времето, в което ще бъде изигран и въпросният мач.

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Ивайло Константинов от Брикс – 39. Георги Гулабчев и Горан Кошанин от Олд Таймърс са втори с по 25, а топ 5 с коефициент на полезно действие от по 24 допълват Христо Гатев от Олд Таймърс и Йордан Георгиев от Политехника.

Най-много точки в кръга вкара Ивайло Константинов от Брикс – 30. Димитър Минев от Норт Уест е втори с 26, а Йордан Георгиев от Политехника реализира 22. Иван Ненчев от Кучетата от Младост завърши мача на своя тим с 21, а с 20 остана Христо Гатев от Олд Таймърс.

Калоян РадевНай-много борби в кръга овладя Калоян Радев от Норт Уест – 21. Никола Ангелов от София Лайънс приключи със 17, а Георги Гулабчев от Олд Таймърс – с 15. Златан Ковчазов от Рейнджърс се отчете с 14, а с 13 овладени топки под двата коша остана Мартин Славов от Олд Таймърс.

Леон ЛаловС най-много асистенции в кръга приключи Леон Лалов от Норт Уест – 8. Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър и Ивайло Константинов от Брикс се наредиха след него с по 7. Радослав Райчев от Политехника и Марио Александров от Кучетата от Младост допълват топ 5 с по 6 асистенции.

Най-добър “крадец” на кръга е Ивайло Константинов от Брикс с 8 откраднати топки. Втори е Иван Ненчев от Кучетата от Младост със 7, а трети – Станислав Миков от Кучетата от Младост с 6. С по 4 откраднати топки пък са Гълъбин Казълджиев от Рейнджърс, Петко Петков от Политехника и Петър Захов от Кучетата от Младост.

Топ блокировачите в кръга са съотборниците в Олд Таймърс Христо Гатев и Горан Кошанин с по 4 чадъра. След тях с по 3 се нареждат Павел Раднев от Рейнджърс, Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър и Маргарит Рунев от Кучетата от Младост.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Марио Александров (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Димитър Гатев (Микс)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Нестор Несторов (Олд Старс 22)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG