Иван Иванов – MVP на седемнадесетия кръг във II дивизия

692

Иван ИвановИван Иванов от отбора на Фитстоун е най-полезният състезател на седемнадесетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016Иванов ще получи наградата си в Събота, на 19.03.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу БГО Софтуер от 13:00 часа в зала Овергаз Арена.

Отборът на Фитстоун продължава с доброто си представяне, като тимът се намира на девето място във временното класиране във втора дивизия с баланс от 9 победи и 8 загуби. През последния кръг тимът се наложи над Монстарс, като основна заслуга за победата имаше Иван Иванов. Той приключи срещата с 38 точки, 9 асистенции, 7 борби и 3 откраднати топки. Успеваемостта при стрелбата му също е показателна за отличния мач, който изигра – 9/16 за 2 точки, 4/10 за 3 точки и 8/14 от линията за наказателни удари. Миналогодишният състезател на София Суперсоникс се отчита със средни показатели от 15.3 точки, 7.2 борби, 7.1 асистенции и 2.3 откраднати топки за 15 мача през настоящия сезон. Трябва да отбележим и че той е лидер при подавачите във втора дивизия с най-много асистенции средно на мач. Иванов става вторият състезател на Фитстоун с отличие за MVP на кръга след Драгомир Вутов. Най-добрият „крадец“ в плейофите през изминалия сезон Иван Иванов напълно заслужено достига и до първото си отличие за най-полезен състезател на кръга в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Трябва да отбележим и че отложената среща между ТУ-София и Кралете от тринадесетия кръг се причислява към класацията за най-полезен състезател на седемнадесетия кръг във втора дивизия заради времето, по което беше изигран двубоят.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Иван Иванов от Фитстоун. Той постигна коефициент от 46, а тимът му се наложи над Монстарс с 10 точки разлика, което означава, че Иванов има 36 точки за класацията. След него с 28 точки за класацията е Станислав Иванов от Гуми-Нет (коефициент от 39 и победа с 11 точки разлика над Дървоядите). Трети с 24 точки за класацията е Цветан Михайлов от Кралете (коефициент от 29 и победа с 5 точки разлика над Фантомс). С 19 точки за класацията е Петър Попов от Кучетата от Младост Б (коефициент от 27 и победа на тима му с 8 точки разлика над Скритите Лимонки), а топ 5 със 17 точки за класацията допълва Филип Неделчев от Рапидо Куриери (коефициент от 26 и победа на тима му с 9 точки разлика над Спартанс).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Иван Иванов от Фитстоун – 46. Втори с 39 е Станислав Иванов от Гуми-Нет, а топ 3 допълва Стефан Янев от Мечките с 38. Коефициент от по 36 пък постигнаха Джордже Даскалович от Паляците и Жан Иванов от ТУ-София.

Най-много точки в кръга вкара Иван Иванов от Фитстоун – 38. Стефан Янев от Мечките реализира 36, а с 30 приключи мача на тима си Станислав Иванов от Гуми-Нет. С 29 точки се отчете Константин Близнаков от Скритите Лимонки, а с по 25 останаха Цветан Михайлов от Кралете, Вилиян Милчев от Фантомс, Мирослав Стоянов от Джедай Мастърс и Боян Гагов от Паляците.

Жан ИвановНай-много борби в кръга овладя Жан Иванов от ТУ-София – 19. Втори с 18 е Мирослав Стоянов от Джедай Мастърс. Цветан Колев от Фантомс и Георги Романов от Дървоядите хванаха по 17 борби, а с по 16 овладени топки под двата коша останаха Жан Иванов от ТУ-София (отборът на ТУ-София има мач както в седемнадесетия кръг, така и отложен от тринадесетия) и Борис Недев от София Хоукс.

Димитър ХристовС най-много асистенции в кръга приключи Димитър Христов от Скритите Лимонки – 10. С по 9 останаха Иван Иванов от Фитстоун и Мартин Механджиев от София Хоукс. С по 7 точни завършващи подавания се отчетоха Христо Стефанов от Саут Парк, Петър Бабалиевски от Гуми-Нет и Мариян Калчев от ТУ-София.

Цветан МихайловНай-добър “крадец” на кръга е Цветан Михайлов от Кралете с цели 8 откраднати топки. С по 5 приключиха мачовете на своите отбори Калеб Акенс от Фантомс, Джордже Даскалович от Паляците и Михаил Дунчев от Кучетата от Младост Б. Димитър Къндев от Спартанс, Филип Неделчев от Рапидо Куриери, Петър Попов от Кучетата от Младост Б и Бойко Петков от Паляците пък завършиха с по 4 откраднати топки.

Теодор ВелчевТоп блокировачът в кръга е Теодор Велчев от Рапидо Куриери с 4 чадъра. След него с по 3 са Калеб Акенс от Фантомс и Петко Гатев от Скритите Лимонки, а с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели се отчетоха Симеон Иванов от Рапидо Куриери, Димитър Ташков от Дюдс, Джордже Даскалович от Паляците, Цветан Колев от Фантомс, Константин Маринов от Микс, Димитър Гатев от Микс, Ясен Янков от Фитстоун, Ивайло Граматиков от Мечките и Деян Михов от Кралете.

Мартин Механджиев и Ахилеас ЗикасНай-полезният състезател на шестнадесетия кръг във втора дивизия Ахилеас Зикас от Ентъртейнмънт получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG