Иван Томов – MVP на IX кръг в III дивизия

688

Иван Томов от отбора на Кучетата от Младост Б е най-полезният състезател на деветия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Томов ще получи наградата си в Неделя, на 02.12.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу София Уориърс от 10:00 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

След 9 мача във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Кучетата от Младост Б е с баланс от 8 победи и 1 загуба. Тимът заема второ място във временното класиране в дивизията, като бързо се утвърди като един от основните фаворити за призовите места. В деветия кръг „Кучетата“ се наложиха над Бойз Фром Да Хууд с 85:57. Невероятен мач изигра Иван Томов от Кучетата от Младост Б. Той записа първи трипъл-дабъл в кариерата си в НАЛБ, за който може да прочетете повече ТУК. Томов изигра може би най-добрия мач в кариерата си до момента. Той записа и личен рекорд за най-висок коефициент в един мач, като за това му постижение повече може да прочетете ТУК. Към всичко дотук е редно да добавим и че повече от закономерно 21-годишният състезател вече достигна до първо отличие през сезона, печелейки приза за най-полезен състезател на месец Октомври 2018 година в трета дивизия от първенството на НАЛБ – повече по въпроса може да прочетете ТУК. И ако все още не сте се убедили в качествата на Иван Томов и в невероятното му представяне през настоящия сезон, то нека се върнем на последния му мач. Срещу Бойз Фром Да Хууд роденият в Ихтиман състезател завърши с 32 точки (13/19 за 2 точки и 2/6 за 3 точки), 20 борби (5 в нападение), 11 асистенции, 4 откраднати топки и 1 чадър за коефициент от 54. И въпреки сравнително голямата разлика, с която отборът на Кучетата от Младост Б спечели своята среща, коефициентът на Томов се оказа достатъчно висок, за да може той да грабне и първото си отличие за най-полезен състезател на кръга. За 55 мача в НАЛБ преди старта на сезон 2018/2019 той записва средни показатели от 15.5 точки, 7.8 борби, 2.4 асистенции, 1.9 откраднати топки и 0.9 чадъра. Преди старта на настоящата кампания единственото му отличие в кариерата му в НАЛБ е второто място от конкурса за стрелба от линията за наказателни удари във втора дивизия, постигнато по време на Звездния уикенд на НАЛБ за сезон 2017/2018. За 8 мача от началото на сезона Иван Томов вече достигна до награда за най-полезен състезател на кръга, на месеца и записа първия си трипъл-дабъл, а средните му показатели също говорят достатъчно за представянето му – 20.9 точки, 11.6 борби, 4.6 асистенции, 2.9 откраднати топки и 0.5 чадъра за 35.8 минути на терена. Томов е втори по общ коефициент, втори по общо точки, втори по реализирани стрелби за 2 точки и трети по точки средно на мач до момента в дивизията. А поредното заслужено признание за Иван Томов, както и за отличното представяне на Кучетата от Младост Б през сезон 2018/2019 до момента, вече е факт.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Иван Томов от Кучетата от Младост Б. Той постигна коефициент от 54, а тимът му се наложи с 28 точки разлика над Бойз Фром Да Хууд. По този начин Томов събра 26 точки за класацията. Втори е Зоран Йовановски от Ботев 2012 Б с 25 точки (коефициент от 31 и победа на тима му над АК-47-ърс с 6 точки разлика). Димитър Димитров от София Уориърс е с 9 точки (коефициент от 18 и победа на тима му с 9 точки разлика над Кралете). С по 5 точки за класацията и с коефициент от по 11 са съотборниците Димитър Найденов и Планимир Ангелов от Ботев 2012 Б.

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Иван Томов от Кучетата от Младост Б – 54. Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд е с 38. На трето място е Зоран Йовановски от Ботев 2012 Б с 31. Четвърти е Деян Вълчев от Фантомс с 30. Топ 5 допълва съотборникът му Калеб Акенс с 29.

Най-много точки в кръга вкара Зоран Йовановски от Ботев 2012 Б – 40. На второ място е Иван Томов от Кучетата от Младост Б с 32. С по 25 са Христо Милчев от Кучетата от Младост Б и Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд. Пети е Деян Вълчев от Фантомс с 22 точки.

Най-много борби в кръга овладяха Димитър Найенов от Ботев 2012 Б и Иван Томов от Кучетата от Младост Б – по 20. След тях с по 19 са Светослав Стефанов от Мечките и Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд. Александър Анастасов от Ремонт Експерт завърши със 17 борби.

С най-много асистенции в кръга приключи Иван Томов от Кучетата от Младост Б – 11. Втори е Петър Данчев от Ремонт Експерт с 10. Топ 3 допълва Михаил Иванов от Ботев 2012 Б със 7. С по 6 останаха Мартин Палашев от Мечките и Илиян Павлов от АК-47-ърс.

Най-добър “крадец” на кръга е Павел Мичев от София Уориърс със 7 откраднати топки. Илиян Павлов от АК-47-ърс и Константин Близнаков от Кралете са с по 5. С по 4 се нареждат Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс, Ангел Братанов от Ремонт Експерт, Димитър Найденов от Ботев 2012 Б, както и Радостин Тошев и Иван Томов от Кучетата от Младост Б.

Топ блокировачите в кръга са Александър Анастасов от Ремонт Експерт и Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд с по 4 чадъра. На трето място с 3 е Даниел Ташков от Стрийт Бенгърс, а с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели приключиха Георги Найденов от Мечките и Николай Петков от Кралете.

Най-полезният състезател на петия кръг в трета дивизия за сезон 2018/2019 Калеб Акенс от Фантомс получи наградата си.

Най-полезният състезател на осмия кръг в трета дивизия за сезон 2018/2019 Боян Атанасов от Кралете също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Драгомир Вутов (София Уориърс)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Антон Начев (Кралете)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Александър Анастасов (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Петър Данчев (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на седмия кръг в трета дивизия: 
Най-полезен състезател на осмия кръг в трета дивизия: Боян Атанасов (Кралете)
Най-полезен състезател на деветия кръг в трета дивизия: Иван Томов (Кучетата от Младост Б)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG