Иван Ценов – MVP на X кръг в I дивизия

768

Иван Ценов от отбора на Ероус е най-полезният състезател на десетия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Ценов ще получи наградата си в Сряда, на 09.01.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу В.И.С. от 20:45 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

В десетия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Ероус се наложи над София Хоукс с 6 точки разлика. Отлично за Ероус се представи Иван Ценов. Той завърши срещата с 18 точки (3/8 за 2 точки, 3/6 за 3 точки и 3/5 от линията за изпълнение на наказателни удари), 13 борби (6 в нападение), 6 асистенции и 2 откраднати топки за коефициент от 27. Отборът на Ероус вече изигра всички свои мачове от първия полусезон, завършвайки с баланс от 4 победи и 7 загуби. Със сигурност обаче потенциалът на Ероус е много по-голям, а една от причините за това е именно привличането на Иван Ценов. През сезон 2014/2015 и през сезон 2015/2016 той е част от Хелга, с който изиграва общо 27 мача. И в двата сезона заедно с тима си завършва на трето място в редовния сезон, а през сезон 2015/2016 достига и до бронзовите медали в първа дивизия от първенството на НАЛБ. Именно през сезон 2015/2016 Ценов достига на 2 пъти и до отличието за най-полезен състезател на кръга. За 27 мача в НАЛБ преди началото на настоящия сезон той записва средни показатели от 16.1 точки, 8.4 борби, 2.6 асистенции, 1.7 откраднати топки и 0.4 чадъра. През настоящия сезон той вече има 6 мача за Ероус, в които се отчита с по 18.2 точки, 7.7 борби, 2.5 асистенции, 1.7 откраднати топки и 0.5 чадъра за 35.2 минути на терена. 28-годишният състезател е взел участие в 6 от 11-те срещи на Ероус за първия полусезон в първа дивизия от първенството на НАЛБ. Тимът има 4 победи, като 3 от тях са дошли именно в срещи, в които е присъствал Иван Ценов. Самият факт, че отборът е с баланс от 3 победи и 3 загуби със 195-сантиметровия състезател и с баланс от 1 победа и 4 загуби без него потвърждава колко важно е присъствието на Ценов в редиците на Ероус. Напълно заслужено Иван Ценов достига до своето трето отличие за MVP на кръга след 37 мача в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Иван Ценов от Ероус. Той постигна коефициент от 27, а тимът му се наложи над София Хоукс с 6 точки разлика. Така Ценов събира 21 точки за класацията. Втори с по 17 точки са Георги Кръстев от В.И.С. (коефициент от 21 и победа на тима му с 4 точки разлика над Кучетата от Младост) и Красимир Кирилов от Ахил (коефициент от 28 и победа на тима му над ФитСпо Баскет с 11 точки разлика). Васил Костов от София Лайънс е с 14 точки (коефициент от 37 и победа на тима му с 23 точки разлика над Ботев 2012). С по 13 точки са Николай Саров от В.И.С. (коефициент от 17) и Мартин Славов от Олд Таймърс (коефициент от 29 и победа на тима му над Сейнтс с 16 точки разлика).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Васил Костов от София Лайънс – 37. Христо Ангелов от Ботев 2012 и Павел Весели от София Лайънс са с по 31. Петър Радев от Норт Уест-Глобал Тест е четвърти с 30. Пети е Мартин Славов от Олд Таймърс с коефициент от 29.

Най-много точки в кръга вкара Христо Ангелов от Ботев 2012 – 37. Иван Руньов от Сейнтс и Иван Стойчев от Ботев 2012 са с по 26. На четвърто място е Васил Костов от София Лайънс с 24, а Красимир Кирилов от Ахил и Антонио Илиев от Кучетата от Младост отбелязаха по 23 точки.

Най-много борби в кръга овладяха Георги Кръстев от В.И.С., Красимир Кирилов от Ахил и Михаил Синапов от Ероус – по 14. Мартин Славов от Олд Таймърс, Иван Ценов от Ероус и Антонио Илиев от Кучетата от Младост са с по 13 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключи Иван Петков от София Лайънс – 13. На второ място е Васко Коцев от Сейнтс с 11. С по 7 са Йоаннис Моногенис от София Хоукс и Адриан Рохо от София Лайънс. След тях с по 6 останаха Евстати Евстатиев от Сейнтс, Иван Ценов от Ероус, Павел Весели от София Лайънс и Владислав Дяков от Гуми-Нет.

Най-добри “крадци” на кръга са Леон Лалов от Норт Уест-Глобал Тест и Тодор Тодоров от Ахил с по 4 откраднати топки. Топ 3 допълва Антонио Илиев от Кучетата от Младост с 3.

Топ блокировачите в кръга са Симеон Георгиев от Норт Уест-Глобал Тест, Лъчезар Радев от Олд Таймърс и Илиян Василев от София Хоукс с по 3 чадъра. Иво Георгиев от София Хоукс и Георги Кръстев от В.И.С. приключиха с по 2.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Ахил)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Александър Иванов (ФитСпо Баскет)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Мартин Славов (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Васил Костов (София Лайънс)
Най-полезен състезател на петия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Ахил), Тодор Тодоров (Ахил)
Най-полезен състезател на шестия кръг в първа дивизия: Иван Илчев (ФитСпо Баскет)
Най-полезен състезател на седмия кръг в първа дивизия: Владимир Петров (София Лайънс)
Най-полезен състезател на осмия кръг в първа дивизия: 
Най-полезен състезател на деветия кръг в първа дивизия: 
Най-полезен състезател на десетия кръг в първа дивизия: Иван Ценов (Ероус)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG