Калоян Недев – MVP на XXII кръг в I дивизия

1553

Калоян Недев от отбора на Олд Таймърс е най-полезният състезател на двадесет и втория кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. Недев ще получи наградата си в Четвъртък, на 11.04.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Ахил от 21:45 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Трябва да отбележим и че това е последната награда за най-полезен състезател на кръга в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. По-надолу ще откриете и всички призьори през настоящия сезон. В първа дивизия стартира заключителната фаза от първенството, като допълнително очаквайте информация относно най-полезния състезател на месец Март 2019 година, както и подробна информация относно индивидуалните отличия от редовния сезон.

Отборът на Олд Таймърс завърши на четвърто място редовния сезон в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 с баланс от 14 победи и 8 загуби. Със същия баланс е и отборът на Ахил, но „Старовремците“ имат по-добри показатели в директните двубои. Двата тима ще се срещнат в четвъртфиналния кръг в плейофите. ТУК може да прочетете повече по въпроса. В двадесет и втория кръг в първа дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 отборът на Олд Таймърс се наложи над В.И.С. със 118:94. Отлично за победителите се представи Калоян Недев. Той завърши с 28 точки (9/17 за 2 точки, 3/3 за 3 точки и 1/1 от линията за наказателни удари), 10 борби (4 в нападение) и 3 асистенции за коефициент от 33. Роденият в Разград състезател дебютира в НАЛБ през сезон 2014/2015. До момента той е носил екипа единствено на Олд Таймърс. Като част от тима Недев достига до 2 златни медала от първенството на НАЛБ, 1 златен медал от Суперкупата на НАЛБ и 1 сребърен медал от първенството. С тима той има и 2 втори места в редовния сезон в първа дивизия от първенството на НАЛБ. Преди старта на първенството за сезон 2018/2019 23-годишният състезател има 93 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 9.1 точки, 4.4 борби, 1.2 асистенции, 0.8 откраднати топки и 0.2 чадъра. През настоящата кампания Недев има 5 мача до момента, в които се отчита с по 13.4 точки, 5.0 борби, 1.8 асистенции, 1.0 открадната топка и 0.2 чадъра за 35.0 минути на терена. През цялата си кариера в НАЛБ до момента той играе ключова роля за успехите на Олд Таймърс, като не пропуска да демонстрира както борбеността си, така и изключително точната стрелба от средно разстояние. Напълно заслужено след 98 мача в НАЛБ Калоян Недев достига до своето първо индивидуално отличие.

Интересен факт е, че Калоян Недев не събра най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Христо Цеков от Ботев 2012. Той постигна коефициент от 42, а тимът му се наложи над Ахил със 17 точки разлика. Така Цеков събира 25 точки за класацията. Втори е Мартин Славов от Олд Таймърс с 16 точки (коефициент от 40 и победа на тима му с 24 точки над В.И.С.). И двамата състезатели дотук обаче вече са достигали до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението им, разбира се, също остава в историята, като е отразено и в индивидуалните им профили – ТУК и ТУК. На трето място е Калоян Недев от Олд Таймърс с 9 точки (коефициент от 33). С по 6 точки за класацията са Христо Гатев от Олд Таймърс (коефициент от 30) и Христо Ангелов от Ботев 2012 (коефициент от 23).

За историята:

Най-полезен състезател на двадесет и втория кръг в първа дивизия: Христо Цеков (Ботев 2012), Мартин Славов (Олд Таймърс), Калоян Недев (Олд Таймърс)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Красимир Кирилов от Ахил – 56. Радослав Йорданов от София Лайънс е втори с 43. След тях с 42 е Христо Цеков от Ботев 2012. Мартин Славов от Олд Таймърс е с 40, а Калоян Недев от Олд Таймърс е с коефициент от 33.

Най-много точки в кръга вкара Радослав Йорданов от София Лайънс – 49. На второ място е Красимир Кирилов от Ахил с 38. Траян Димитров от В.И.С. е с 35. Четвърти е Христо Цеков от Ботев 2012 с 34 точки, а Христо Ангелов отново от отбора на Ботев 2012 отбеляза 31.

Най-много борби в кръга овладя Красимир Кирилов от Ахил – 23. Втори е Валери Ассев от София Лайънс с 22. На трето място с 21 е Мартин Славов от Олд Таймърс. Мирослав Стоянов от В.И.С. е с 20. Пети е Иван Илчев от ФитСпо Баскет с 16 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключиха Мартин Аврамски от Ботев 2012 и Иван Петков от София Лайънс – по 11. Топ 3 допълва Красимир Кирилов от Ахил с 10. Христо Гатев от Олд Таймърс е с 9. Пети е Мартин Славов от Олд Таймърс с 8 точни завършващи подавания.

Най-добър “крадец” на кръга е Даниел Стоев от Ботев 2012 с 6 откраднати топки. Валери Ассев от София Лайънс е на второ място с 5. След тях с по 4 са Теодор Атанасов от ФитСпо Баскет, Анатоли Стоянов от Ботев 2012, Мариян Калчев и Леон Лалов от Норт Уест-Глобал Тест, както и Радослав Йорданов от София Лайънс.

Топ блокировачът в кръга е Христо Цеков от Ботев 2012 с 3 чадъра. След него с по 2 са Лъчезар Радев от Олд Таймърс, Георги Дангалаков от Норт Уест-Глобал Тест и Людмил Ангелов от Гуми-Нет.

Най-полезният състезател на деветнадесетия кръг в първа дивизия за сезон 2018/2019 Николай Саров от В.И.С. получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Ахил)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Александър Иванов (ФитСпо Баскет)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Мартин Славов (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Васил Костов (София Лайънс)
Най-полезен състезател на петия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Ахил), Тодор Тодоров (Ахил)
Най-полезен състезател на шестия кръг в първа дивизия: Иван Илчев (ФитСпо Баскет)
Най-полезен състезател на седмия кръг в първа дивизия: Владимир Петров (София Лайънс)
Най-полезен състезател на осмия кръг в първа дивизия: Димитър Мещерски (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на деветия кръг в първа дивизия: Христо Цеков (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на десетия кръг в първа дивизия: Иван Ценов (Ероус)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в първа дивизия: Атанас Даракчиев (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в първа дивизия: Иван Петков (София Лайънс)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в първа дивизия: Йордан Кирилов (Ахил)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в първа дивизия: Калоян Николов (Норт Уест-Глобал Тест), Георги Дангалаков (Норт Уест-Глобал Тест)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в първа дивизия: Валери Ассев (София Лайънс)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в първа дивизия: Радослав Йорданов (София Лайънс)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в първа дивизия: Дамян Стоянов (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг в първа дивизия: Радослав Йорданов (София Лайънс), Иван Илчев (ФитСпо Баскет), Владимир Петров (София Лайънс), Павел Весели (София Лайънс)
Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг в първа дивизия: Радослав Йорданов (София Лайънс), Николай Саров (В.И.С.)
Най-полезен състезател на двадесетия кръг в първа дивизия: Йордан Кирилов (Ахил), Христо Цеков (Ботев 2012), Мартин Славов (Олд Таймърс), Александър Иванов (ФитСпо Баскет), Калоян Николов (Норт Уест-Глобал Тест), Димитър Минев (Норт Уест-Глобал Тест)
Най-полезен състезател на двадесет и първия кръг в първа дивизия: Георги Чакъров (Ероус)
Най-полезен състезател на двадесет и втория кръг в първа дивизия: Христо Цеков (Ботев 2012), Мартин Славов (Олд Таймърс), Калоян Недев (Олд Таймърс)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG