Кирил Пехливанов – MVP на III кръг в IV дивизия

1403

Кирил Пехливанов от отбора на Булатса е най-полезният състезател на третия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Пехливанов ще получи наградата си в Неделя, на 28.10.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Ботев 2012 В от 10:00 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Отборът на Булатса се представя отлично от началото на сезон 2018/2019 в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол. Тимът е с баланс от 2 победи и 1 загуба, а въпросната загуба дойде от отбора на Трипъл-дабъл, който продължава да бъде непобеден, и то със само 7 точки разлика. В третия кръг тимът на Булатса се наложи с 4 точки разлика над Кобилдър Викингс. Страхотен мач за Булатса изигра Кирил Пехливанов, който завърши с 19 точки (7/11 за 2 точки, 1/2 за 3 точки и 2/6 от линията за наказателни удари), 10 борби (5 в нападение), 7 асистенции и 4 откраднати топки за коефициент от 27. Срещу него бяха извършени и 6 нарушения, а той престоя на терена пълни 40 минути. За 2 мача до момента през сезон 2018/2019 в НАЛБ 27-годишният състезател записва средни показатели от 11.0 точки, 10.5 борби, 9.0 асистенции и 2.5 откраднати топки. Преди старта на настоящата кампания Пехливанов има 15 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 9.3 точки, 5.1 борби, 1.9 асистенции и 1.7 откраднати топки. Той дебютира в НАЛБ през сезон 2013/2014, когато е част от отбора на Пейпър Кор Костенец. През сезон 2014/2015 носи екипа на София Суперсоникс, с който дори достига до бронзов медал в първенството на НАЛБ. От турнира за купата на НАЛБ през сезон 2017/2018 насам е неизменна част от тима на Булатса. И така след 17 мача в НАЛБ напълно заслужено Кирил Пехливанов достига до своето първо индивидуално отличие. Трябва да отбележим и че след 3 кръга в четвърта дивизия това е втората награда, която отива при състезател на Булатса, което несъмнено ще повлияе изцяло положително и на тима.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Кирил Пехливанов от Булатса. Той постигна коефициент от 27, а тимът му се наложи с 4 точки разлика над Кобилдър Викингс. По този начин Пехливанов събра 23 точки за класацията. След него е съотборникът му Петър Загоров с 22 точки (коефициент от 26). Топ 3 допълва Николай Мораров от Рент Енд Гоу с 15 точки (коефициент от 41 и победа на тима му над Септември с 26 точки разлика). Борил Кънчев от Ликуифайд заема четвърто място с 10 точки (коефициент от 27 и победа на тима му със 17 точки над Ботев 2012 В). Тодор Димитров от Булатса е пети със 7 точки (коефициент от 11).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Николай Мораров от Рент Енд Гоу – 41. Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград е с 31. На трето място е Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград с 29. С коефициент от по 27 са Борил Кънчев от Ликуифайд и Кирил Пехливанов от Булатса.

Най-много точки в кръга вкара Николай Мораров от Рент Енд Гоу – 37. На второ място е Борил Кънчев от Ликуифайд с 24. Анджело Ангелов от Ботев 2012 В е с 23. Четвърти е Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград с 22, а топ 5 допълва Петър Трендафилов от Ръш Баскетбол с 20.

Най-много борби в кръга овладя Тодор Димитров от Булатса – 18. Втори със 17 е Николай Мораров от Рент Енд Гоу. Владимир Спасов от Ликуифайд и Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград са с по 16. С по 15 овладени топки под двата коша завършиха Ясен Стойков от Скай Уокърс, Мартин Георгиев от Форест Бойс Ботевград и Константин Василев от Кобилдър Викингс.

С най-много асистенции в кръга приключи Стефан Василев от Пистолет – 8. С по 7 са Николай Велков от Ликуифайд и Кирил Пехливанов от Булатса. Живко Радевски от Рент Енд Гоу, Борил Кънчев от Ликуифайд и Владислав Вушев от Форест Бойс Ботевград са с по 6 асистенции.

Най-добри “крадци” на кръга са Владимир Спасов от Ликуифайд, Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград, Атанас Караджов от Ръш Баскетбол и Васил Модев от Трипъл-дабъл с по 5 откраднати топки. С по 4 останаха Боян Банков от Ликуифайд, Мартин Георгиев от Форест Бойс Ботевград и Кирил Пехливанов от Булатса.

Топ блокировачът в кръга е Петър Загоров от Булатса със 7 чадъра. На второ място е Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград с 6. Трети с 5 е Цветомир Гуленов от Форест Бойс Ботевград, а след тях с 3 се нарежда Владимир Миленков от Ботев 2012 В.

Най-полезният състезател на първия кръг в четвърта дивизия за сезон 2018/2019 Петър Загоров от Булатса получи наградата си.

Най-полезният състезател на втория кръг в четвърта дивизия за сезон 2018/2019 Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса)
Най-полезен състезател на втория кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на третия кръг в четвърта дивизия: Кирил Пехливанов (Булатса)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG