Климент Велков – MVP на деветнадесетия кръг във II дивизия

773

Климент ВелковКлимент Велков от отбора на Кучетата от Младост Б е най-полезният състезател на деветнадесетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Велков ще получи наградата си още днес, в Сряда, на 15.03.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу София Хоукс от 21:00 часа в зала Овергаз Арена. ТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Кучетата от Младост Б „хвана един от последните влакове“ за втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. През миналия сезон на тима му се наложи да премине през групата за оставане в дивизията – задача, която беше изпълнена успешно от Кучетата от Младост Б. През настоящия сезон доста често срещан сценарий е отборът да се представя добре, но да губи двубоя си в края. След първите си 20 мача той има баланс от 4 победи и цели 16 загуби, като е еднолично на последното дванадесето място във втора дивизия от първенството на НАЛБ в София. В последните два кръга обаче „Кучетата“ показват особено силна игра, и за разлика от много срещи преди това, успяват да спечелят с малка разлика в оспорвани двубои. В деветнадесетия кръг тимът се наложи драматично със 103:99 над Титаните в един от най-резултатните и интригуващи мачове въобще в дивизията през сезона. По този начин отборът на Кучетата от Младост Б се наложи над шестите във временното класиране. В следващия кръг успя да преодолее и Рапидо Куриери (петите във временното класиране) – този път с 1 точка разлика. Така „Кучетата“ несъмнено накараха всички да се съобразяват с тях преди старта на плейофите. Освен това, след трудното начало и имайки предвид невероятно високото ниво във втора дивизия, представител на Кучетата от Младост Б за първи път през сезона достигна и до индивидуално отличие. Срещу Титаните Климент Велков завърши с 32 точки (6/13 за 2 точки, 4/6 за 3 точки и 8/9 от линията за наказателни удари), 6 борби, 5 асистенции, 4 откраднати топки, а срещу него бяха извършени и 7 нарушения. Всичко това за по-малко от 33 минути, в които Велков успя да постигне коефициент от 37. Призът за Климент Велков далеч не е изненада. За 12 мача до деветнадесетия кръг през сезона той записва средни показатели от 21.0 точки, 6.1 борби, 3.2 асистенции, 2.3 откраднати топки и 0.2 чадъра. Острието в нападението на Кучетата от Младост Б стига до отличието за MVP на кръга за втори път в кариерата си. Преди разделянето на Кучетата от Младост на два отбора вероятно малцина биха предположили, че Климент Велков ще се състезава за Кучетата от Младост Б. Този избор обаче отново идва да ни покаже както скромността на Велков, така и факта, че той определено е един от тези, чиято цел се крепи само и единствено на желание за забавление. Неслучайно 27-годишният състезател може да бъде пример не само с реализаторските си способности и с атрактивните „кросоувъри“, но и със спортсменството си, а и с отношението си – както на терена, така и извън него. Напълно заслужено след 48 двубоя в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол Климент Велков може да се похвали със своето второ отличие за най-полезен състезател на кръга.

Климент ВелковНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Климент Велков от Кучетата от Младост Б. Той постигна коефициент от 37, а тимът му се наложи с 4 точки разлика над Титаните. По този начин Велков събра 33 точки за класацията. На второ място е Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б с 29 точки (коефициент от 33). Трети е Матю Клап от София Хоукс с 27 точки за класацията (коефициент от 35 и победа на тима му с 8 точки разлика над Джобтайгър Дюдс). Петър Попов от Кучетата от Младост Б е с 24 точки (коефициент от 28). Топ 5 допълва Рангел Праматаров от Фитстоун с 23 точки за класацията (коефициент от 36 и победа на тима му над БГО Софтуер Булс с 13 точки разлика).

Трябва да отбележим и че отложената среща от деветнадесетия кръг между Паляците и София Ентъртейнмънт ще бъде причислена към статията за кръга, по чието време се изиграе.

Николай РътаровНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Николай Рътаров от Титаните – 42. Втори е Климент Велков от Кучетата от Младост Б с 37. С по 36 са Рангел Праматаров от Фитстоун и Симеон Рътаров от Титаните. Матю Клап от София Хоукс е с коефициент от 35.

Най-много точки в кръга вкара Николай Рътаров от Титаните – 43. На второ място се нарежда Климент Велков от Кучетата от Младост Б с 32. Топ 3 допълва Симеон Рътаров от Титаните с 31. Четвърти е Велизар Стефанов от Монстарс с 30, а с по 29 точки са Светослав Петров от БГО Софтуер Булс и Рангел Праматаров от Фитстоун.

Станислав ИвановНай-много борби в кръга овладя Станислав Иванов от Гуми-Нет – 17. Филип Неделчев от Рапидо Куриери е с 16. След него са Рангел Праматаров от Фитстоун и Велизар Стефанов от Монстарс с по 14 борби. Христо Ничев от Монстарс и Георги Колев от София Хоукс завършиха с по 13.

Румен КаиковС най-много асистенции в кръга приключи Румен Каиков от Титаните – 11. Втори е Иван Иванов от Фитстоун с 10. Трето място заема Борислав Гостев от Монстарс с 9. С по 6 точни завършващи подавания се отчетоха Светослав Петров от БГО Софтуер Булс и Филип Неделчев от Рапидо Куриери.

Радостин ТошевНай-добър “крадец” на кръга е Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б – 5 откраднати топки. След него с по 4 са Иван Иванов от Фитстоун, Мартин Механджиев от София Хоукс и Климент Велков от Кучетата от Младост Б. Светослав Петров от БГО Софтуер Булс, Филип Неделчев и Красимир Василев от Рапидо Куриери, Матю Клап от София Хоукс, Симеон Рътаров от Титаните и Петър Попов от Кучетата от Младост Б приключиха с по 3 откраднати топки.

Руслан БрезовТоп блокировачът в кръга е Руслан Брезов от Дървоядите-Рафи с 6 чадъра. На второ място е Любомир Орешаров от Фитстоун с 3. С по 2 останаха Димитър Йошев от Фитстоун, Брайън Хорнек от Джобтайгър Дюдс и Димитър Георгиев от Кучетата от Младост Б.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Кирил Николов (Титаните)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия:
Николай Рътаров (Титаните)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Кирил Николов (Титаните), Николай Рътаров (Титаните), Мартин Механджиев (София Хоукс), Даниел Дончев (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Теодор Велчев (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Мартин Механджиев (София Хоукс), Теодор Велчев (Рапидо Куриери), Андрей Митрев (Дървоядите-Рафи)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Светослав Петров (БГО Софтуер Булс)
Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: Георги Георгиев (БГО Софтуер Булс)
Най-полезен състезател на осмия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Титаните), Светослав Петров (БГО Софтуер Булс), Борис Недев (София Хоукс)
Най-полезен състезател на деветия кръг във втора дивизия: Мартин Механджиев (София Хоукс), Станислав Иванов (Гуми-Нет)
Най-полезен състезател на десетия кръг във втора дивизия: Даниел Запрянов (София Ентъртейнмънт), Кристиян Георгиев (София Ентъртейнмънт), Руслан Брезов (Дървоядите-Рафи)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг във втора дивизия: Иван Иванов (Фитстоун)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг във втора дивизия: Кристиян Георгиев (София Ентъртейнмънт), Даниел Запрянов (София Ентъртейнмънт), Стефан Пенков (Фитстоун)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг във втора дивизия: Антонио Николов (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг във втора дивизия: Антонио Николов (Рапидо Куриери), Христо Владимиров (Паляците), Кристиян Георгиев (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг във втора дивизия: Боби Петров (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг във втора дивизия: Мартин Механджиев (София Хоукс), Матю Клап (София Хоукс)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Титаните), Йоаннис Моногенис (София Хоукс), Симеон Рътаров (Титаните)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Титаните), Станислав Иванов (Гуми-Нет), Иван Згурафов (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг във втора дивизия: Климент Велков (Кучетата от Младост Б)

Иван Згурафов и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на осемнадесетия кръг във втора дивизия за сезон 2016/2017 Иван Згурафов от Рапидо Куриери получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG