Кристиян Луканов – MVP на XVIII кръг в IV дивизия

903

Кристиян Луканов от отбора на Трипъл-дабъл е най-полезният състезател на осемнадесетия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Луканов ще получи наградата си в Неделя, на 10.02.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Ботев 2012 В от 20:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

След 16 мача в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Трипъл-дабъл е с баланс от 12 победи и 4 загуби. Тимът започна втория полусезон с 3 поредни загуби, но в последния си мач представителите на Трипъл-дабъл записаха важен успех. Трябва да отчетем и че в момента отборът има сериозни проблеми с контузени състезатели, но въпреки това Трипъл-дабъл се наложи над Кобилдър Викингс с 63:59, като по този начин прекъсна серията си от загуби. Срещата беше изключително оспорвана, а всъщност отборът на Кобилдър Викингс беше този, който имаше преимущество в по-голямата част от двубоя. От Трипъл-дабъл изоставаха в резултата в почти 23 минути от мача, като много силна последна част, спечелена със 17:5, беше в основата на успеха на Трипъл-дабъл. Страхотно за победителите се представи Кристиян Луканов. 30-годишният състезател завърши с 19 точки (7/13 за 2 точки, 1/1 за 3 точки и 2/4 от линията за наказателни удари), 14 борби (4 в нападение), 3 асистенции, 4 откраднати топки и 2 чадъра за коефициент от 30. Луканов престоя на терена пълни 40 минути, като срещу него бяха извършени и 3 нарушения. 191-сантиметровият състезател стартира кариерата си в НАЛБ през сезон 2017/2018, когато като част от Пистолет изиграва 7 мача, в които записва средни показатели от 13.7 точки, 6.4 борби, 1.1 асистенции и 2.0 откраднати топки за 29.3 минути на терена. През настоящия сезон Кристиян Луканов вече има 13 мача с екипа на Трипъл-дабъл, в които се отчита с по 11.5 точки, 7.1 борби, 3.2 асистенции и 1.4 откраднати топки за 28.4 минути на терена. Освен с невероятна борбеност и себераздаване, през цялата си кариера до момента в НАЛБ Луканов прави впечатление и с отличните си спортсменски качества. Напълно заслужено след 20 мача в НАЛБ Кристиян Луканов достига до първото индивидуално отличие в кариерата си, а тимът на Трипъл-дабъл, който също бързо се утвърди като изключително коректен, има нов повод за гордост.

Интересен факт е, че Кристиян Луканов не събра най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Петър Загоров от Булатса. Той постигна коефициент от 32, а тимът му се наложи с 1 точка разлика над Рент Енд Гоу. По този начин Загоров събра 31 точки за класацията. Той обаче вече е достигал до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението му, разбира се, също остава в историята, като е отразено и в индивидуалния му профил. На второ място е Кристиян Луканов от Трипъл-дабъл с 26 точки (коефициент от 30 и победа на тима му над Кобилдър Викингс с 4 точки разлика). С по 25 точки за класацията са Петър Илиев от Алфа (коефициент от 30 и победа на тима му над Скай Уокърс с 5 точки разлика), Георги Банчев от Пистолет (коефициент от 27 и победа на тима му с 2 точки разлика над Септември) и Стаматиос Джумас от Пистолет (коефициент също от 27).

За историята:

Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Кристиян Луканов (Трипъл-дабъл)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Петър Загоров от Булатса – 32. Кристиян Луканов от Трипъл-дабъл и Петър Илиев от Алфа са с по 30. С коефициент от по 27 са Калоян Караиванов от Алфа, както и Георги Банчев и Стаматиос Джумас от Пистолет.

Най-много точки в кръга вкара Калоян Караиванов от Алфа – 34. На второ място е Петър Загоров от Булатса с 28. Стаматиос Джумас от Пистолет е с 26. Мартин Георгиев от Форест Бойс Ботевград, Петър Илиев от Алфа и Николай Тракийски от Ръш Баскетбол отбелязаха по 25 точки.

Най-много борби в кръга овладяха Димитър Дончев от Ботев 2012 В и Ясен Стойков от Скай Уокърс – по 16. След тях с по 15 са Петър Загоров от Булатса и Цветелин Велчев от Трипъл-дабъл. Топ 5 допълва Кристиян Луканов от Трипъл-дабъл с 14 борби.

С най-много асистенции в кръга приключи Атанас Караджов от Ръш Баскетбол – 9. На второ място е Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград с 8. Трети е Стефан Василев от Пистолет със 7. Петър Илиев от Алфа и Стефан Ненчев от Трипъл-дабъл останаха с по 6 точни завършващи подавания.

Най-добри “крадци” на кръга са Борил Кънчев от Ликуифайд и Илиан Борисов от Септември с по 6 откраднати топки. На трето място е Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград с 5.

Топ блокировачът в кръга е Цветелин Велчев от Трипъл-дабъл с 4 чадъра. С по 3 се нареждат Петър Загоров от Булатса, Георги Банчев от Пистолет и Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград.

Най-полезният състезател на петнадесетия кръг в четвърта дивизия за сезон 2018/2019 Страхил Марчев от Булатса получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса)
Най-полезен състезател на втория кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на третия кръг в четвърта дивизия: Кирил Пехливанов (Булатса)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс)
Най-полезен състезател на петия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември)
Най-полезен състезател на шестия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на седмия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на осмия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на деветия кръг в четвърта дивизия: Петър Трендафилов (Ръш Баскетбол)
Най-полезен състезател на десетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Бойко Якимов (Септември), Мартин Механджиев (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мариян Николов (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Калоян Караиванов (Алфа)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в четвърта дивизия: Мариян Фамилиянов (Алфа)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл), Борислав Стаменов (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Страхил Марчев (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Петър Загоров (Булатса), Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк), Калоян Радев (Ликуифайд)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в четвърта дивизия: Максим Алексиев (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Кристиян Луканов (Трипъл-дабъл)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG