Максим Алексиев – MVP на XVII кръг в IV дивизия

914

Максим Алексиев от отбора на Енигма Фойерверк е най-полезният състезател на седемнадесетия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Алексиев ще получи наградата си в Неделя, на 10.02.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Скай Уокърс от 17:00 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

След 16 мача в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Енигма Фойерверк продължава да бъде едноличен лидер с баланс от 15 победи и 1 загуба. Младият тим е с 2 победи повече от втория в класирането, а освен това може да се похвали и с най-доброто нападение в дивизията, отбелязвайки по над 84 точки средно на мач. Представителите на Енигма Фойерверк бързо се превърнаха в основен фаворит за промоция в трета дивизия. В седемнадесетия кръг в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ отборът на Енигма Фойерверк спечели срещата си срещу Алфа с 6 точки разлика. Отличен мач за Енигма Фойерверк изигра Максим Алексиев. Роденият във Велико Търново състезател завърши с 25 точки (5/7 за 2 точки, 4/6 за 3 точки и 3/4 от линията за изпълнение на наказателни удари), 7 борби (3 в нападение) и 3 асистенции за коефициент от 27. Алексиев престоя на терена 30 минути. 188-сантиметровият състезател е с ключова роля за страхотното представяне на Енигма Фойерверк от началото на сезон 2018/2019. За 13 мача с екипа на Енигма Фойерверк Максим Алексиев записва средни показатели от 20.2 точки, 8.3 борби, 3.9 асистенции и 1.8 откраднати топки за 27.1 минути на терена. Трябва да отчетем и невероятната ефективност на младия състезател. Той реализира 59.5% от стрелбите си за 2 точки и 39.5% от стрелбите си за 3 точки. До момента 22-годишният състезател е четвърти по общ коефициент в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ, пети по общо точки и пети по точки средно на мач. През настоящия сезон Алексиев вече записа първото си участие в Мача на звездите на НАЛБ, като дори спечели конкурса за стрелба от зоната за три точки в четвърта дивизия. През настоящия сезон той вече записа и първия трипъл-дабъл в кариерата си в НАЛБ. Освен всичко това, той може да се похвали и със златен медал от първенството на НАЛБ в Централна България през сезон 2015/2016. Трябва да обърнем специално внимание и на изключително коректното и спортсменско отношение, което демонстрира Максим Алексиев при всяка своя изява на терена. Напълно заслужено с оглед на всичко това, а и на факта, че е с основна заслуга за отличното представяне на Енигма Фойерверк до момента, Максим Алексиев вече може да се похвали и със своето първо отличие за най-полезен състезател на кръга в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Максим Алексиев от Енигма Фойерверк. Той постигна коефициент от 27, а тимът му се наложи с 6 точки разлика над Алфа. По този начин Алексиев събра 21 точки за класацията. Втори е Владимир Миленков от Ботев 2012 В с 19 точки (коефициент от 24 и победа на тима му над Булатса с 5 точки разлика). Калоян Радев от Ликуифайд заема трето място с 18 точки (коефициент от 33 и победа на тима му с 15 точки разлика над Рент Енд Гоу). С 16 точки е Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк (коефициент от 22). На пето място е Анджело Ангелов от Ботев 2012 В с 12 точки (коефициент от 17).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Петър Загоров от Булатса – 36. Петър Илиев от Алфа е с 34. На трето място е Калоян Радев от Ликуифайд с 33. Четвърти се нарежда Максим Алексиев от Енигма Фойерверк с 27. Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград е с коефициент от 25.

Най-много точки в кръга вкара Петър Илиев от Алфа – 32. На второ място е Петър Загоров от Булатса с 31. Калоян Радев от Ликуифайд и Константин Ризов от Кобилдър Викингс са с по 28. Топ 5 допълва Максим Алексиев от Енигма Фойерверк с 25 точки.

Най-много борби в кръга овладя Димитър Къндев от Скай Уокърс – 18. След него с по 16 са Калоян Радев от Ликуифайд, Атанас Атанасов и Радостин Николов от Кобилдър Викингс, а Джеймисън Ъркхарт от Септември и Красимир Василев от Кобилдър Викингс са с по 15 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключи Николай Велков от Ликуифайд – 8. Мариян Фамилиянов от Алфа, Благой Стоицов от Енигма Фойерверк и Анджело Ангелов от Ботев 2012 В са с по 6. С по 5 асистенции завършиха Владислав Вушев от Форест Бойс Ботевград, Стефан Василев от Пистолет, Манол Миланов от Алфа и Константин Ризов от Кобилдър Викингс.

Най-добър “крадец” на кръга е Петър Илиев от Алфа с 6 откраднати топки. Втори е Владимир Миленков от Ботев 2012 В с 5. С по 4 се нареждат Живко Радевски от Рент Енд Гоу и Найден Ламбев от Ръш Баскетбол.

Топ блокировачът в кръга е Константин Василев от Кобилдър Викингс със 7 чадъра. Атанас Караджов от Ръш Баскетбол е втори с 3. Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград, Кристиян Тодоров от Скай Уокърс, Георги Банчев от Пистолет и Любослав Монов от Ботев 2012 В са с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса)
Най-полезен състезател на втория кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на третия кръг в четвърта дивизия: Кирил Пехливанов (Булатса)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс)
Най-полезен състезател на петия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември)
Най-полезен състезател на шестия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на седмия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на осмия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на деветия кръг в четвърта дивизия: Петър Трендафилов (Ръш Баскетбол)
Най-полезен състезател на десетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Бойко Якимов (Септември), Мартин Механджиев (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мариян Николов (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Калоян Караиванов (Алфа)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в четвърта дивизия: Мариян Фамилиянов (Алфа)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл), Борислав Стаменов (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Страхил Марчев (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Петър Загоров (Булатса), Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк), Калоян Радев (Ликуифайд)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в четвърта дивизия: Максим Алексиев (Енигма Фойерверк)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG