Марио Александров – MVP на първия кръг в I дивизия

778

Марио АлександровМарио Александров от отбора на Кучетата от Младост е най-полезният състезател на първия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017Александров ще получи наградата си в Неделя, на 09.10.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу Дефект-Вип Рипеър от 13:00 часа в зала Овергаз Арена. ТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

След най-сериозното постижение за Кучетата от Младост до момента в историята на тима в Националната аматьорска лига по баскетбол, а именно третото място в турнира за купата на НАЛБ през сезон 2015/2016, младите „кучета“ (най-възрастният състезател в тима е роден през 1990 година) показаха, че са готови на всичко, за да продължат да подобряват представянето си. В първия кръг отборът на Кучетата от Младост имаше тежката задача да се изправи срещу отбора на Рейнджърс – наследник на Хелга, който през настоящия сезон успя да привлече много опитни състезатели от различни отбори в НАЛБ. „Кучетата от Младост“ винаги са се славили с много бърза и атрактивна игра, като неслучайно имат и толкова много фенове. Силната гардова линия в състава винаги е правила изключително впечатление. И докато досега по-често на преден план с извоюването на индивидуални награди излизаше Иван Ненчев (единственият състезател, постигнал куадрипъл-дабъл в НАЛБ, и то два пъти), то срещу Рейнджърс състезателят, който поведе своите съотборници се казва Марио Александров. Номер 8 по асистенции във вечната класация на НАЛБ изигра един от най-добрите си мачове в кариерата си в НАЛБ. Александров завърши мача с 29 точки (8/11 за 2 точки), 7 борби, 5 асистенции и 3 откраднати топки. Срещу него бяха извършени и цели 10 нарушения. Всичко това беше от ключово значение за добрия старт на Кучетата от Младост. А изигралият цели 60 мача през последните 2 сезона в НАЛБ Марио Александров вече напълно заслужено може да се похвали и с първата си индивидуална награда в кариерата си в НАЛБ.

Марио АлександровНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Марио Александров от Кучетата от Младост. Той постигна коефициент от 39, а тимът му се наложи над Рейнджърс с 9 точки разлика. Това означава, че Александров събира 30 точки за класацията. Христо Ангелов от Дефект-Вип Рипеър е втори с 21 точки за класацията (коефициент от 31 и победа на тима му над АктивТрейдс с 10 точки разлика). Топ 3 допълва Христо Гатев от Олд Таймърс с 15 точки за класацията (коефициент от 22 и победа на тима му със 7 точки разлика над Микс), а четвърти е Калоян Николов от Норт Уест с 13 (коефициент от 28 и победа на тима му с 15 точки разлика над Олд Старс 22). На пето място с по 10 точки за класацията завършват Любомир Рачев от Кучетата от Младост (коефициент от 19), Иван Ненчев от Кучетата от Младост (коефициент от 19) и Емил Петров от Норт Уест (коефициент от 25).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Марио Александров от Кучетата от Младост – 39. Тиаго Алмейда от АктивТрейдс е втори с 35, а Красимир Кирилов от Рейнджърс – трети с 34. Христо Ангелов от Дефект-Вип Рипеър постигна коефициент от 31, а с 30 се отчете Филип Сребров от Брикс.

Филип СребровНай-много точки в кръга вкара Филип Сребров от Брикс – 34. Красимир Кирилов от Рейнджърс завърши мача на тима си с 32. Трети с 29 е Марио Александров от Кучетата от Младост, а Христо Ангелов от Дефект-Вип Рипеър завърши с 27. Пети с 25 точки приключи Тиаго Алмейда от АктивТрейдс.

Александър ИвановНай-много борби в кръга овладя Александър Иванов от Брикс – 16. Калоян Радев от Норт Уест завърши с 14, а с по 13 останаха Калоян Николов от Норт Уест и Валери Ассев от София Лайънс. С по 11 овладени топки под двата коша пък се отчетоха Димитър Гатев от Микс, Христо Гатев от Олд Таймърс, Христо Стефанов от Политехника, Петър Радев от Норт Уест и Васил Костов от София Лайънс.

Ивайло КонстантиновС най-много асистенции в кръга приключи Ивайло Константинов от Брикс – 10. Радослав Райчев от Политехника е втори с 8, а топ 3 със 7 допълва Иван Ненчев от Кучетата от Младост. Емил Петров от Норт Уест, Христо Ангелов от Дефект-Вип Рипеър, Теодор Александров от Брикс, Цветан Георгиев от Ботев 2012 и Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър завършиха двубоите на своите тимове с по 6 точни завършващи подавания.

Най-добри “крадци” на кръга са Георги Вачев от АктивТрейдс, Любомир Жечев от Микс и Тиаго Алмейда от АктивТрейдс с по 6 откраднати топки. След тях с по 4 се нареждат Иван Ненчев от Кучетата от Младост, Иван Петков от София Лайънс и Радослав Райчев от Политехника.

Топ блокировачите в кръга са Иван Ненчев от Кучетата от Младост и Светослав Димитров от Олд Старс 22 с по 3 чадъра. След тях с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели са Димитър Гатев от Микс, Димитър Мещерски от Кучетата от Младост, Христо Манолов от Норт Уест, Калоян Николов от Норт Уест и Никола Ангелов от София Лайънс.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG