Мартин Саров – MVP на двадесет и първия кръг в I дивизия

1005

Мартин Саров от отбора на Торнадо е най-полезният състезател на двадесет и първия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Саров ще получи наградата си в Сряда, на 21.03.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Олд Таймърс от 22:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

След 21 мача в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018 отборът на Торнадо се намира на седмо място във временното класиране с баланс от 11 победи и 10 загуби. Единственият вариант Торнадо да завърши на шесто място е свързан с победа на Торнадо в последния кръг на редовния сезон и загуба на Ероус. Ако и двата тима победят или загубят, респективно и ако Ероус победи, а Торнадо загуби, то на шесто място ще завърши отборът на Ероус, който също е с баланс от 11 победи и 10 загуби до момента, но има по-добри показатели в преките двубои срещу Торнадо (победа със 7 точки разлика и загуба с 4 точки разлика). Осмият отбор в класирането е с баланс от 9 победи и 13 загуби, така че няма как Торнадо да завърши след седмо място. В случай, че завърши на седмо място Торнадо ще се изправи срещу актуалния шампион в първа дивизия, а именно тимът на Олд ТаймърсВ двадесет и първия кръг отборът на Торнадо се наложи драматично над София Хоукс с 3 точки разлика. Много силно за Торнадо се представи Мартин Саров, който завърши със 17 точки (5/7 за 2 точки, 2/4 за 3 точки и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари), 9 борби (2 в нападение) и 2 асистенции за коефициент от 23. Саров прекара по-малко от 24 минути на терена. Торнадо се слави със силна отборна игра, както и с изключително добра ротация. Факт, който е изключително положителен, но от своя страна прави и индивидуалните постижения по-трудни. 26-годишният Мартин Саров се превръща в първия състезател в историята на Торнадо, който достига до отличието за най-полезен състезател на кръга. Роденият в Сливен състезател започва кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол по време на турнира за купата на НАЛБ през сезон 2016/2017, когато е част от В.И.С. (предшественик на Торнадо). За 4 мача в турнира за купата на НАЛБ Саров записва средни показатели от 9.3 точки, 4.5 борби, 4.3 асистенции, 1.8 откраднати топки и 0.3 чадъра за 26.8 минути. През настоящия сезон Мартин Саров има 19 мача за Торнадо, в които записва средни показатели от 7.8 точки, 4.2 борби, 1.9 асистенции, 0.6 откраднати топки и 0.1 чадъра за 19.8 минути на терена. Напълно заслужено с оглед на постоянството и отличните изяви отборът на Торнадо има своя първи индивидуален призьор, което със сигурност ще послужи и като допълнителна мотивация за тима в оставащите му мачове до края на сезона. Мартин Саров пък вече може да се похвали със своето първо индивидуално отличие след 23 мача в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Мартин Саров от Торнадо. Той постигна коефициент от 23, а тимът му се наложи над София Хоукс с 3 точки разлика. Така Саров събира 20 точки за класацията. С по 17 точки са Любомир Недков от ФитСпо Баскет (коефициент от 21 и победа на тима му с 4 точки разлика над Олд Старс 22) и Христо Гатев от Олд Таймърс (коефициент от 28 и победа на тима му над София Лайънс с 11 точки разлика). Димитър Мещерски от Кучетата от Младост е с 16 точки (коефициент от 19 и победа на тима му с 3 точки разлика над Норт Уест-Онлайн Машини). С по 13 точки за класацията се нареждат Маргарит Рунев от Кучетата от Младост (коефициент от 16), Теодор Атанасов от ФитСпо Баскет (коефициент от 17), Константин Коев от ФитСпо Баскет (коефициент от 17) и Христо Цеков от Ботев 2012 (коефициент от 26 и победа на тима му над Ероус с 13 точки разлика).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигнаха Георги Чакъров от Ероус и Васко Коцев от Сейнтс – по 36. След тях е Любомир Жечев от Сейнтс с 35. Четвърти е Минчо Коцев от Сейнтс с 32. Топ 5 допълва Христо Гатев от Олд Таймърс с коефициент от 28.

Най-много точки в кръга вкара Любомир Жечев от Сейнтс – 34. На второ място се нарежда Мартин Механджиев от София Хоукс с 28. Трети е Георги Чакъров от Ероус с 26. Мартин Димов от Гуми-Нет е с 25, а Огнян Касабов от Ероус отбеляза 24 точки.

Най-много борби в кръга овладя Калеб Акенс от София Хоукс – 19. Втори с 18 е Горан Кошанин от Олд Таймърс. Топ 3 допълва Любомир Недков от ФитСпо Баскет с 15. Васко Коцев от Сейнтс и Ангел Ташков от Кучетата от Младост са с по 15 борби.

С най-много асистенции в кръга приключи Васко Коцев от Сейнтс – 14. Иван Петков от София Лайънс е с 10. С по 8 са Владимир Петров от Ботев 2012 и Минчо Коцев от Сейнтс. Христо Гатев от Олд Таймърс и Георги Чакъров от Ероус останаха с по 6 точни завършващи подавания.

Най-добър “крадец” на кръга е Георги Чакъров от Ероус с 5 откраднати топки. Мартин Славов от Олд Таймърс, Иван Ненчев от София Лайънс, Константин Маринов от Торнадо, Михаил Синапов и Кристиан Петров от Ероус, Минчо Коцев от Сейнтс, Владислав Дяков от Гуми-Нет и Ангел Ташков от Кучетата от Младост завършиха с по 3.

Топ блокировачите в кръга с по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели са Димитър Мещерски от Кучетата от Младост, Васил Костов от София Лайънс, Константин Коев от ФитСпо Баскет, Калеб Акенс от София Хоукс и Ангел Ташков от Кучетата от Младост.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Любомир Рачев (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Владимир Петров (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Борис Недев (София Хоукс)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Антонио Илиев (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на петия кръг в първа дивизия: Христо Попов (Сейнтс)
Най-полезен състезател на шестия кръг в първа дивизия: Владимир Петров (Ботев 2012), Георги Чакъров (Ероус)
Най-полезен състезател на седмия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател на осмия кръг в първа дивизия: Калоян Радев (Норт Уест-Онлайн Машини)
Най-полезен състезател на деветия кръг в първа дивизия: Антонио Илиев (Кучетата от Младост), Красимир Кирилов (Олд Старс 22), Любомир Рачев (Кучетата от Младост), Иван Стойчев (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател на десетия кръг в първа дивизия: Виктор Златанов (Сейнтс)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в първа дивизия: Камен Атанасов (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в първа дивизия: Калоян Николов (Норт Уест-Онлайн Машини)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в първа дивизия: Калоян Николов (Норт Уест-Онлайн Машини), Христо Гатев (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в първа дивизия: Калоян Николов (Норт Уест-Онлайн Машини), Христо Ангелов (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в първа дивизия: Любомир Недков (ФитСпо Баскет)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в първа дивизия: Христо Цеков (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в първа дивизия: Хрисимир Димитров (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг в първа дивизия: Иван Братанов (Сейнтс)
Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг в първа дивизия: Валери Ассев (София Лайънс)
Най-полезен състезател на двадесетия кръг в първа дивизия: Георги Чакъров (Ероус), Иван Петков (София Лайънс)
Най-полезен състезател на двадесет и първия кръг в първа дивизия: Мартин Саров (Торнадо)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG