НАЛБ продължава подкрепата си по темата „аутизъм“

1008

Аутизъм2 Април е Световният ден за информираност по темата „аутизъм“.

Аутизмът представлява усамотяване, самоизолиране. Аутизмът е разстройство на социалното развитие, което засяга развитието на мозъка, а оттам и поведението на човек. Аутистите изглеждат като хора, които живеят в свой свят. Това е генерализирано разстройство на развитието от така наречения аутистичен спектър, наблюдавано за пръв път от американския психиатър Лио Канър.

Трите основни симптома са: нарушение в социалните взаимоотношения; нарушения на речта и езика; стереотипен, повтарящ се репертоар на действия и интереси.

Подкрепяме начинанието още от 2015 година. На 22 Март 2015 година Михаил Игнатов дори става част от екипа на Националната аматьорска лига по баскетбол.

Ето и малко повече история:

Мартин Механджиев и Михаил ИгнатовНАЛБ в подкрепа на младежите с аутизъм

„За нас е невероятно удоволствие да виждаме пламъка в очите на Мишо. Благодарим на всички, които допринесоха това невероятно момче да стане пълноправен член на екипа на НАЛБ! Радваме се, че можем да бъдем полезни и по такъв начин.“

Мартин Механджиев и Калин КаменовЗа синята топка…

„На 2 Април, когато ви запознахме със статията относно Мишо, на Световния ден за информираност за аутизма, Зам.-министърът на Младежта и спорта Калин Каменов връчи една синя топка на Мартин Механджиев. Всичко това стана вечерта, на събитието в подкрепа на инициативата, провело се пред Президентството. Синьото е цветът в подкрепа на каузата, а на топката могат да бъдат открити изключително много подписи на известни личности, сред които на Президента на Република България Росен Плевнелиев, на Кмета на град София Йорданка Фандъкова, на Омбудсмана на Република България Константин Пенчев и много други. ТУК, ТУК, ТУК, ТУК, ТУК и ТУК можете да разгледате снимки от мероприятието.

В предстоящия уикенд всички срещи от НАЛБ започнаха с обща снимка – двата отбора и длъжностните лица заедно със синята топка, в подкрепа на благородната инициатива. Символично и първата спорна топка във всяка от срещите беше хвърлена именно с тази топка.“

Мартин МеханджиевСинята топка продължава своя път

Както обещахме още при получаването й, тя ще бъде продадена на търг, а събраните средства ще отидат за благотворителност.

Вчера, 09.12.2015 година, от Националната аматьорска лига по баскетбол в лицето на Мартин Механджиев дарихме синята топка за благотворителен търг, организиран от Дарик радио и предаването „Ники Кънчев шоу“ заедно със сутрешния блок „Дарик Кафе“, спортно шоу „Гонг“ и сайта www.gong.bg.“

Калин КаменовСинята топка се върна там откъдето тръгна

„На 09.12.2015 година, от Националната аматьорска лига по баскетбол в лицето на Мартин Механджиев дарихме синята топка за благотворителен търг, организиран от Дарик радио и предаването „Ники Кънчев шоу“ заедно със сутрешния блок „Дарик Кафе“, спортно шоу „Гонг“ и сайта www.gong.bg.

Топката беше продадена на благотворителния търг за 260 лева, а събраните средства отидоха за сдружение „Аутизъм днес“ и фондация „Нашите недоносени деца“.

Оказа се, че топката е била закупена от фенове на футболния отбор на Ботев Враца и на 19 Юли 2016 година, по случай 36-ия рожден ден на настоящия кмет на Враца Калин Каменов, топката му е била подарена.“

Синята топкаВсички срещи на 02.04.2017 година, Световният ден за информираност по темата „аутизъм“, ще започнат със запознаване на участници и публика със следния текст:

Преди началото на срещата искаме да споделим малко информация относно една инициатива, която подкрепяме. 2 Април е Световният ден за информираност за аутизма. Аутизмът представлява разстройство на социалното развитие, което засяга развитието на мозъка, а оттам и поведението на човек. Аутистите изглеждат като хора, които живеят в свой свят. Ние от Националната аматьорска лига по баскетбол се радваме, че имаме възможността част от нашия екип да бъде и едно 19-годишно момче от аутистичния спектър, което е с нас още от 2015 година. Става дума за нашия добър приятел Мишо Игнатов. Щастливи сме да видим плодовете на съвместната ни дейност. Щастливи сме, че заедно постигнахме много. Щастливи сме, че благодарение на всичко това вече за трети сезон Мишо е част от екипа на НАЛБ. ЗАЕДНО показахме, че всичко е възможно.