Преслав Неделчев – MVP на Февруари в IV дивизия

906

Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк е най-полезният състезател за месец Февруари 2019 година в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си – в Неделя17.03.2019 година, когато отборът на Енигма Фойерверк се изправя срещу Трипъл-дабъл.

За класацията за най-полезен състезател на месец Февруари 2019 година се броят кръговете от 19-и до 22-и включително в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019. За да участва даден състезател в надпреварата за най-полезен състезател на Февруари 2019 година, той трябва да е играл в поне 3 мача от тези кръгове.

ТУК можете да си припомните критериите за определяне на най-полезния състезател на месеца, които остават непроменени за поредна година.

Трябва да отбележим и че коефициентите, използвани за определяне на най-полезен състезател на месеца не съвпадат с коефициентите, използвани за определяне на най-полезен състезател на кръга. Това е така, тъй като платформата, която от НАЛБ използваме, търпи развитие, а един от проблемите, е различната формула, по която се изчисляват коефициентите в различните бази от данни на въпросната платформа.

Номер 1 в класацията за Февруари е Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк с общ коефициент от 111 за 3 мача или средно по 37.0. Втори е Владимир Миленков от Ботев 2012 В със среден коефициент от 34.7 (104 за 3 мача). На трето място е Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк с общ коефициент от 122 за 4 мача (30.5 средно на мач). След тях е Мартин Механджиев от Септември с общ коефициент от 83 за 3 мача (27.7 средно на мач). Топ 5 допълва Петър Илиев от Алфа със среден коефициент от 27.0 и с общ коефициент от 81 за 3 мача.

След 21 мача в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Енигма Фойерверк е с баланс от 20 победи и 1 загуба. Единственият вариант, за да не завърши тимът на първо място в редовния сезон, е да загуби и трите си оставащи срещи до края на редовния сезон, а отборът на Форест Бойс Ботевград да спечели своя оставащ мач. При дори една победа до края на редовния сезон е сигурно, че от Енигма Фойерверк ще влязат от първа позиция в плейофите. Тимът бързо се утвърди като един от основните фаворити за титлата в дивизията, представяйки се повече от впечатляващо. Неслучайно и от Енигма Фойерверк отбелязват по над 87 точки средно на мач – отборът е с най-доброто нападение в дивизията. Един от стълбовете на тима е Преслав Неделчев. Той дебютира в НАЛБ през сезон 2018/2019 с екипа на Енигма Фойерверк. Вече има 14 мача зад гърба си, в които записва средни показатели от 16.2 точки, 10.6 борби, 6.1 асистенции, 1.4 откраднати топки и 0.3 чадъра за 28.1 минути на терена. Неделчев бързо записа и първите си 2 трипъл-дабъла в НАЛБ. Той може да се похвали и с отличие за най-полезен състезател на кръга, а вече и с такова за MVP на месеца. В срещите на Енигма Фойерверк, които се причисляват към класацията за най-полезен състезател на месец Февруари 2019 година роденият в Силистра състезател отново се представи на познатото си високо ниво. При победата над Скай Уокърс се отчете с 23 точки (9/13 за 2 точки, 1/2 за 3 точки и 2/3 от линията за изпълнение на наказателни удари), 13 борби (4 в нападение), 10 асистенции и 3 откраднати топки за по-малко от 28 минути на терена. При триумфа над Септември завърши с 24 точки (7/9 за 2 точки, 2/6 за 3 точки и 4/6 от линията за наказателни удари), 15 борби (3 в нападение), 5 асистенции и 3 откраднати топки за по-малко от 25 минути на терена. При победата над Ликуифайд Неделчев записа срещу името си 28 точки, 9 борби и 6 асистенции за по-малко от 31 минути на терена. Той не взе участие при победата на Енигма Фойерверк над Булатса. По този начин 21-годишният Преслав Неделчев напълно заслужено достига до своята първа награда за най-полезен състезател на месеца в НАЛБ.

За индивидуалните класации до момента е необходимо всеки състезател да е взел участие в поне 12 от 22-те срещи на отбора си до края на Февруари.

Топ реализатор до момента в четвърта дивизия е Петър Загоров от Булатса с 27.3 точки. Калоян Караиванов от Алфа е с 25.2, а трети е Николай Мораров от Рент Енд Гоу с 19.9 точки средно на мач.

При борците лидер е Петър Загоров от Булатса с 16.3 борби средно на мач. Манол Миланов от Алфа заема второ място с 15.8. Трети е Владимир Миленков от Ботев 2012 В с 14.2 борби средно на мач.

При асистенциите водач е Николай Велков от Ликуифайд с 6.0. Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк е с 5.9., а топ 3 допълва Стефан Василев от Пистолет с 5.4 асистенции средно на мач.

Най-добър „крадец“ до момента е Манол Миланов от Алфа с 4.4 откраднати топки. С 4.0 втори е Мартин Механджиев от Септември. На трето място е Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград с 3.6 откраднати топки средно на мач.

При блокировачите първи е Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк с 4.2 чадъра средно на мач. След него е Константин Василев от Кобилдър Викингс с 3.4. С по 3.2 блокирани стрелби на противникови състезатели средно на мач е Петър Загоров от Булатса.

ТУК можете да намерите пълните класации за всеки компонент.

ТУК можете да видите и временното класиране в четвърта дивизия.

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

За историята:

Най-полезен състезател на месец Октомври 2018 година в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса)
Най-полезен състезател на месец Ноември 2018 година в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на месец Януари 2019 година в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Владимир Миленков (Ботев 2012 В)
Най-полезен състезател на месец Февруари 2019 година в четвърта дивизия: Преслав Неделчев (Енигма Фойерверк)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG