Стефан Ненчев – MVP на XXIII кръг в IV дивизия

624

Стефан Ненчев от отбора на Трипъл-дабъл е най-полезният състезател на двадесет и третия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Ненчев ще получи наградата си в Неделя, на 17.03.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Енигма Фойерверк от 13:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

След 21 мача в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Трипъл-дабъл е с баланс от 14 победи и 7 загуби. Въпреки многото проблеми с контузени състезатели, от Трипъл-дабъл показаха характер и в двадесет и третия кръг в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019, надделявайки над Алфа с 8 точки разлика. Страхотен мач за Трипъл-дабъл изигра Стефан Ненчев. Той завърши със 17 точки (7/9 за 2 точки и 1/2 за 3 точки), 11 борби (8 в нападение), 6 асистенции и 5 откраднати топки за коефициент от 31. Роденият в Бургас състезател престоя на терена по-малко от 35 минути. Ненчев дебютира в НАЛБ още през сезон 2012/2013, когато е част от Блейдс. С тима той достига до бронзовите медали в първенството, но 187-сантиметровият състезател изиграва едва 3 мача през сезон 2012/2013. 6 години по-късно Стефан Ненчев е с основна заслуга за създаването на Трипъл-дабъл, който се представя повече от успешно в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ. През сезон 2018/2019 29-годишният състезател вече има 18 мача, в които записва средни показатели от 6.5 точки, 7.6 борби, 4.2 асистенции и 2.3 откраднати топки за 27.9 минути на терена. До момента Ненчев е на десето място в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ в класацията за най-много общо асистенции. Много бързо той доказа, че е ключова фигура за Трипъл-дабъл и е с основна заслуга за успешното представяне на тима до момента в шампионата. Напълно заслужено Стефан Ненчев вече може да се похвали и с първа индивидуална награда в кариерата си в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Стефан Ненчев от Трипъл-дабъл. Той постигна коефициент от 31, а тимът му се наложи с 8 точки разлика над Алфа. По този начин Ненчев събра 23 точки за класацията. Петър Загоров от Булатса е с 21 точки (коефициент от 40 и победа на тима му над Скай Уокърс с 19 точки разлика). На трето място е Борил Кънчев от Ликуифайд с 19 точки (коефициент от 30 и победа на тима му с 11 точки разлика над Септември). Максим Алексиев от Енигма Фойерверк е четвърти с 18 точки (коефициент от 32 и победа на тима му над Ръш Баскетбол с 14 точки разлика). Топ 5 допълва съотборникът му Преслав Неделчев с 14 точки (коефициент от 28).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград – 49. Втори е Петър Загоров от Булатса с 40. Мартин Георгиев от Форест Бойс Ботевград е с 35. Стамен Георгиев от Пистолет и Мартин Механджиев от Септември са с коефициент от 34.

Най-много точки в кръга вкара Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград – 40. На второ място е Калоян Караиванов от Алфа с 34. Петър Трендафилов от Ръш Баскетбол и Максим Алексиев от Енигма Фойерверк са с по 32. На пето място е Петър Загоров от Булатса с 29 точки.

Най-много борби в кръга овладя Владимир Спасов от Ликуифайд – 24. Втори е Стамен Георгиев от Пистолет с 23. С по 19 са Тодор Димитров от Булатса и Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк. След тях с по 16 борби са Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград и Николай Тракийски от Ръш Баскетбол.

С най-много асистенции в кръга приключи Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград – 17. Мартин Георгиев от Форест Бойс Ботевград е на второ място с 12. Трети е Николай Ненчев от Ботев 2012 В с 10. На четвърто място е Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк с 8. Борил Кънчев от Ликуифайд, Петър Илиев от Алфа и Петър Загоров от Булатса са с по 7 точни завършващи подавания.

Най-добър “крадец” на кръга е Красимир Кръстев от Ботев 2012 В с 8 откраднати топки. Константин Василев от Кобилдър Викингс е с 6. С по 5 са Владимир Петров от Кобилдър Викингс и Стефан Ненчев от Трипъл-дабъл.

Топ блокировачите в кръга са Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк и Петър Загоров от Булатса с по 3 чадъра. След тях с по 2 са Бойко Якимов от Септември, Стефан Василев и Стамен Георгиев от Пистолет, както и Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса)
Най-полезен състезател на втория кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на третия кръг в четвърта дивизия: Кирил Пехливанов (Булатса)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс)
Най-полезен състезател на петия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември)
Най-полезен състезател на шестия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на седмия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на осмия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на деветия кръг в четвърта дивизия: Петър Трендафилов (Ръш Баскетбол)
Най-полезен състезател на десетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Бойко Якимов (Септември), Мартин Механджиев (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мариян Николов (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Калоян Караиванов (Алфа)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в четвърта дивизия: Мариян Фамилиянов (Алфа)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл), Борислав Стаменов (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Страхил Марчев (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Петър Загоров (Булатса), Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк), Калоян Радев (Ликуифайд)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в четвърта дивизия: Максим Алексиев (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Кристиян Луканов (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг в четвърта дивизия: Владимир Миленков (Ботев 2012 В)
Най-полезен състезател на двадесетия кръг в четвърта дивизия: Борислав Стаменов (Трипъл-дабъл), Борил Кънчев (Ликуифайд)
Най-полезен състезател на двадесет и първия кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк), Преслав Неделчев (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на двадесет и втория кръг в четвърта дивизия: Манол Миланов (Алфа)
Най-полезен състезател на двадесет и третия кръг в четвърта дивизия: Стефан Ненчев (Трипъл-дабъл)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG