Трети пореден триумф за Паляците в турнира „Веселин Господинов“

843

Надпреварата “Веселин Господинов”, организирана от Националната аматьорска лига по баскетбол за четвърта поредна година, остава в историята.

Отборът на Паляците спечели за трети пореден път възпоменателния турнир „Веселин Господинов“, затвърждавайки се като един от най-успешните тимове в историята на НАЛБ.

ТУК и ТУК може да откриете повече информация за четвъртото издание на турнира “Веселин Господинов”, който от НАЛБ организираме в памет на нашия добър приятел Веселин Господиновкойто ни напусна внезапно.

Както знаете, именно Веско Господинов е първият състезател в историята на НАЛБ, който влиза в Залата на славата.

Възпоменателният турнир “Веселин Господинов”, организиран от НАЛБ за четвърта поредна година, се превърна в истински празник с участието на 4 отбора, които бяха повече от наясно с идеята на начинанието ни.

С двубоя между Паляците и Миньор 2015 (Перник), проведен на 12.09.2020 година, официално беше открит сезон 2020/2021 в НАЛБ.

Турнирът премина в изключително спортсменски дух и приятелско отношение. Използваме възможността да поздравим всички участници!

Сега на вашето внимание представяме и всички резултати (заедно с подробна информация за всяка среща) от четвъртото издание на “Веселин Господинов”, които могат да бъдат открити ТУК:

От НАЛБ бяхме подготвили награди и за четирите участващи отбора, а с отношението и нагласата си всички участници недвусмислено показаха, че заслужават да бъдат отличени.

ТУК може да откриете крайното класиране в надпреварата. Всички 4 отбора изиграха по 3 двубоя в рамките на 2 дни.

1. Паляците
2. Бом Бок
3. Миньор 2015 (Перник)
4. Драгънс

Както знаете, за трета поредна година право на участие в турнира “Веселин Господинов” имаха само състезатели над 35-годишна възраст (или навършващи 35 години през 2020 година).

Със сигурност много състезатели заслужават да бъдат отличени не само заради демонстрираното спортсменство, но и заради качествата, които показаха. Очаквайте повече информация за всяко едно постижение – трипъл-дабълинай-много в един мач и всичко останало.

Индивидуалните статистики на всички състезатели са въведени в индивидуалните им профили, като статистиката и от кариерата на всеки един състезател е актуализирана в профила му. Съвсем скоро очаквайте и информация относно индивидуалните призьори в турнира + топ 5 във всяка категория.

На четвърто място в третото издание на турнира “Веселин Господинов” завърши отборът на Драгънс.

Тимът загуби и трите си двубоя, но успя да превърне всеки свой мач в истински празник, с което със сигурност спечели и много фенове на своя страна. Трябва да отчетем и че това беше дебют за отбора на Драгънс в НАЛБ, като използваме възможността да пожелаем още много положителни емоции и успехи на тима в НАЛБ занапред!

Трети остана отборът на Миньор 2015 (Перник). Всички състезатели в тима също оставиха изцяло положително впечатление.

Трябва да отчетем и че отборът от Перник записва поредно престижно класиране.

От старта на сезон 2019/2020 тимът вече може да се похвали с 2 трети места във възпоменателния турнир „Веселин Господинов“, първо място в редовния сезон във втора дивизия, титла във втора дивизия, промоция в първа, триумф в турнира за купата на НАЛБ, сребърни медали от Суперкупата на НАЛБ и множество рекорди. Поздравления!

На втора позиция за втора поредна година завърши отборът на Бом Бок.

За една година тимът вече има цели 4 втори места – второ място в турнира „Веселин Господинов“ в началото на сезон 2019/2020, второ място в редовния сезон в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ, сребърни медали в четвърта дивизия, а сега отново второ място във възпоменателния турнир „Веселин Господинов“.

Трябва да отчетем и факта, че Бом Бок имаше съвсем реални шансове да достигне и до златните медали в турнира „Веселин Господинов“ през настоящата кампания. Преди заключителните 10 минути в своеобразния финал (и двата тима бяха с по 2 победи и 0 загуби преди мача помежду си) тимът имаше преднина от 3 точки срещу Паляците. В началото на четвъртата част авансът на Бом Бок стана 5 точки, но в крайна сметка отборът на Паляците спечели последния период с 10 точки разлика, достигайки до третата си поредна титла в надпреварата. Въпреки това от Бом Бок заслужават адмирации за отличното си представяне!

Отборът на Паляците печели своята трета поредна титла в турнира “Веселин Господинов”.

Познатата комбинативна игра отново беше ключът към успехите на представителите на Паляците, които не изневериха на стила си “Паляците-баскетбол”.

От Паляците започнаха своя девети сезон в НАЛБ (тимът е част от НАЛБ още от сезон 2012/2013), а на вашето внимание представяме и постиженията на Паляците до момента:

Трето място: 2014
Трето място в Южна България: 2016; 2017
Трето място във Втора дивизия: 2018
Трето място в редовния сезон: 2012/2013
Второ място в редовния сезон във Втора дивизия: 2016/2017
Трето място в редовния сезон във Втора дивизия: 2017/2018
Финалист за Купата: 2013; 2017
Победител в турнира “Веселин Господинов”: 2018; 2019; 2020

От Паляците не оставиха съмнения, че заслужено достигат до златните медали в турнира “Веселин Господинов” за трета поредна година.

Трябва да отбележим и че отборът на Паляците изигра много дълъг и успешен сезон 2019/2020, оставайки на крачка от бронзовите медали във втора дивизия от първенството на НАЛБ – въпреки седмата позиция в редовния сезон. Малко не достигна на тима да се намеси в борбата за призовите места и в турнира за купата на НАЛБ.

Използваме възможността да изкажем специални благодарности на съпругата на Веселин Господинов г-жа Ирина Господинова за присъствието и участието в церемонията по награждаване в края на надпреварата, организирана от НАЛБ в памет на съпруга й!

Най-добър реализатор в турнира е Гълъбин Казълджиев от Бом Бок със своите 25.3 точки средно на мач. По време на цялата надпревара той демонстрира класата си. Поздравления!

Най-добрите реализатори в историята на турнира „Веселин Господинов“, организиран от НАЛБ:

Сезон 2017/2018 – Христо Цеков (Ботев 2012)
Сезон 2018/2019 – Горан Кошанин (София Лайънс)
Сезон 2019/2020 – Христо Владимиров (Паляците)
Сезон 2020/2021 – Гълъбин Казълджиев (Бом Бок)

Най-полезен състезател в турнира “Веселин Господинов” стана Боян Гагов от Паляците. Той стартира своя десети сезон в НАЛБ, а средният коефициент, който постигна в турнира „Веселин Господинов“, е най-високият, който Гагов е постигал в което и да е състезание в НАЛБ – 33.7. В срещите на тима си той записа средни показатели от 24.7 точки, 9.3 борби, 5.3 асистенции, 2.3 откраднати топки и 0.3 чадъра.

Най-полезните състезатели в историята на турнира „Веселин Господинов“, организиран от НАЛБ:

Сезон 2017/2018 – Горан Кошанин (Брикс и приятели)
Сезон 2018/2019 – Христо Владимиров (Паляците)
Сезон 2019/2020 – Христо Владимиров (Паляците)
Сезон 2020/2021 – Боян Гагов (Паляците)

На вашето внимание представяме и повече информация за надпреварата – цялата история на НАЛБ може да откриете ТУК:

Ето ги и победителите в надпреварата “Веселин Господинов”:

2017 година – Брикс и приятели
2018 година – Паляците
2019 година – Паляците
2020 година – Паляците

Благодарим още веднъж на всички, които спомогнаха да почетем паметта на един голям човек за четвърта поредна година!

Благодарим за спортсменския дух и страхотния баскетбол по време на четвъртото издание на турнира “Веселин Господинов”, организиран от НАЛБ!

Изказваме още веднъж сърдечни благодарности на всички участници в надпреварата!

Ето ги и имената на шампионите, които остават в историята като триумфиралите в турнира на НАЛБ „Веселин Господинов“ – Паляците, сезон 2020/2021: Боян Гагов, Мартин Милиев, Асен Милушев, Христо Владимиров, Бойко Петков, Христо Гатев, Борислав Гостев, Деян Вълчев, Тодор Петров, Артур Бобовски, Коста Нешев. Треньор: Боян Гагов, помощник-треньор: Иван Иванов.

Никога няма да те забравим, приятелю! Оставаш завинаги един от нас!

За нас беше чест!

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ