Христо Ангелов – MVP на Февруари в I дивизия

527

Христо АнгеловХристо Ангелов от Дефект-Вип Рипеър е най-полезният състезател за месец Февруари 2016 година в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016, София. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си – в Неделя, 13.03.2016 година, когато Дефект-Вип Рипеър се изправя срещу Олд Таймърс.

След вече обявените 19 награди за най-полезен състезател на кръга в първа дивизия, дойде време и за четвъртата месечна награда. През месец Октомври най-полезен състезател стана Стефан Георгиев от Олд Старс 22 (ТУК можете да прочетете повече по въпроса). През Ноември пък като номер едно завърши Ивайло Константинов от Брикс (ТУК можете да прочетете повече по въпроса). През Януари 2016 година Христо Гатев от Олд Таймърс грабна приза (ТУК можете да прочетете повече по въпроса), а сега е време и за втората месечна награда за настоящата година.

За да вземе участие в класацията, всеки състезател трябва да е изиграл поне 3 мача в месеца, което така или иначе в случая с месец Февруари се контролира и от друго условие – че за да участва състезател в дадената класация, трябва да е играл в поне 75% от срещите на тима си. Имайки предвид факта, че всеки отбор има по един мач в тези 4 кръга, само състезателите, изиграли поне 3 мача участват в класацията.

Стефан ГеоргиевНомер 1 в класацията за Февруари е Стефан Георгиев от Олд Старс 22, който постигна общ коефициент от 127 в четирите мача на тима – средно по 31.75. Втори е Христо Гатев от Олд Таймърс със среден коефициент от 31.25 (общо 125 за 4 мача). Топ 3 допълва Ивайло Константинов от Брикс с общ коефициент от 117 за 4 мача или 29.25 средно на мач. Христо Ангелов от Дефект-Вип Рипеър е със среден коефициент от 26.33 (общо 79 за 3 мача на тима си, в които е взел участие). Пети е Димитър Талов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн с общ коефициент от 101 за 4 мача или 25.25 средно на мач.

Тъй като наградата за най-полезен състезател на месеца, както и тази за най-полезен състезател на кръга, може да достигне до даден състезател само веднъж в рамките на един сезон, победител за месец Февруари е Христо Ангелов. Реверансът към Георгиев, Гатев и Константинов е, че и в техните индивидуални профили, а и въобще в историята остават постиженията им, както е включено и в профила на Ангелов, разбира се.

Христо АнгеловСлед като преди по-малко от месец обявихме съвместна дейност между НАЛБ и Христо Ангелов (повече по въпроса можете да прочетете ТУК), в подходящото време, за да покаже, че определено има на какво да научи всички подрастващи, които се обърнат към него за индивидуални тренировки, „Бици“ стига до първата си индивидуална наградата в кариерата в Националната аматьорска лига по баскетбол. Ангелов играе за първа година в НАЛБ, а най-големият му индивидуален успех до момента беше участието в мача на звездите през настоящия сезон. Интересен факт е, че той е първият носител на наградата за MVP на месеца в първа дивизия, който не е ставал MVP на кръга преди това. Отборът на Дефект-Вип Рипеър започна 2016 година с победа, след която последваха 6 поредни загуби. Едва в последния кръг тимът успя да спечели. Дефект-Вип Рипеър несъмнено е от отборите с най-голям потенциал в НАЛБ, като често тимът губи срещите си в самия им край. За потенциала говори и фактът, че именно Дефект-Вип Рипеър нанесе единствената загуба до момента на Брикс. Със сигурност при победа над Хелга или Спортни Настилки-Зуум Дизайн през Февруари, Ангелов вече можеше да е печелил и наградата за най-полезен състезател на кръга. За трите си мача през месеца Христо Ангелов реализира общо 74 точки при много добра успеваемост (16/24 за 2 точки), като едва в третия двубой той не изигра пълни 40 минути. За сезона Бици се отчита средно с по 19.9 точки, 2.8 борби, 3.2 асистенции и 1.7 откраднати топки при успеваемост за 2 точки над 54%. Дефект-Вип Рипеър вече има свой първи носител на наградата за най-полезен състезател на месеца, а Христо Ангелов напълно заслужено достига до най-големия си индивидуален успех в НАЛБ досега.

Христо ГатевТоп реализатор до момента в първа дивизия е Христо Гатев от Олд Таймърс с 31.3 точки средно на мач. След него е Стефан Георгиев от Олд Старс 22 с 23.8, а топ 3 допълва Красимир Кирилов от София Лайънс с 22.2 точки средно на мач.

При борците лидер е Стефан Георгиев от Олд Старс 22 със средно по 17.5 борби на мач. Втори е Горан Кошанин от Олд Таймърс с 15.1, а трети – Георги Гулабчев от Политехника с 12.6.

Ивайло КонстантиновПри асистенциите водач е Ивайло Константинов от Брикс с 9.1 средно на мач, а след него са Атанас Даракчиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн с 5.5 и Светлин Йочев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн с 5.0.

Най-добър „крадец“ до момента е Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър с 3.7 откраднати топки средно на мач. Втори с по 3.2 са Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър и Иван Ненчев от Кучетата от Младост.

Горан КошанинПри блокировачите първи е Горан Кошанин от Олд Таймърс с 2.6 чадъра средно на мач. Втори е Георги Дангалаков от Хелга с 2.3, а трети с 1.9 блокирани стрелби на противникови състезатели средно на мач е Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър.

ТУК можете да намерите пълните класации за всеки компонент.

След Февруари лидер в първа дивизия с 1 загуба продължава да бъде Брикс, а ТУК можете да видите и временното класиране, което определено не е никак безинтересно.

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

Скоро очаквайте информация и за най-полезния състезател на месец Февруари във втора дивизия.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG