Цветалин Младенов – MVP на двадесет и първия кръг в I дивизия

663

Цветелин МладеновЦветалин Младенов от Хелга е най-полезният състезател в двадесет и първия кръг на първа дивизия в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Той ще получи наградите си в Неделя, 27.03.2016 година, когато тимът му се изправя срещу Ботев 2012 от 16:30 часа в зала Овергаз Арена.

Отборът на Хелга си гарантира място в топ 4 в редовния сезон на първа дивизия от първенството на НАЛБ в София. Освен по-добрите възможности в плейофите, мястото в топ 4 гарантира на Хелга и оставане в първа дивизия, което имайки предвид изключителната конкуренция, далеч не е за пренебрегване. За втора поредна седмица състезател на Хелга достига и до наградата за MVP на кръга. За изминалия кръг тя отиде при Петър Танков, а преди това през сезона я спечелиха и Иван Ценов, както и Георги Дангалаков. Едно от новите попълнения в Хелга през настоящата кампания Цветалин Младенов демонстрира постоянство и допринася изключително много за константната и силна игра на Хелга. За 15 мача през настоящия сезон Младенов се отчита с по 16.3 точки, 4.7 борби, 2.1 асистенции и 0.7 откраднати топки средно на мач. Цветалин Младенов е изключително полезен и в бързите атаки на тима, като неслучайно успеваемостта му за 2 точки е над 63%. В последния кръг срещу Спортни Настилки-Зуум Дизайн той вкара 19 точки и овладя 5 борби, а успеваемостта му за 2 точки говори доста – 8/10, докато от тройката Младенов реализира единствения си опит. Коефициент от 23 и напълно заслужена първа индивидуална награда в кариерата му в Националната аматьорска лига по баскетбол за Цветалин Младенов.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Благодарности и на KOOL.BG за приятното и полезно допълнение към наградите за най-полезните състезатели на кръговете в първа дивизия!

Хрисимир ДимитровНай-много точки в класацията за най-полезен състезател за двадесет и първия кръг събра Хрисимир Димитров от Брикс. Той постигна коефициент от 35, а тимът му се наложи с 1 точка разлика над Олд Старс 22. Това означава, че Димитров има 34 точки за класацията. Втори е Георги Гулабчев от Политехника с 28 точки за класацията (коефициент от 35 и победа на тима му със 7 точки разлика над Олд Таймърс). Георги Дангалаков от Хелга е с 25 точки за класацията (коефициент от 29 и победа с 4 точки разлика на тима му над Спортни Настилки-Зуум Дизайн). Четвърти е Ивайло Константинов от Брикс с 19 точки за класацията (коефициент от 20). И четиримата обаче вече са печелили наградите за MVP на кръга, затова имената им остават в историята като най-полезни за съответния кръг (цялата тази информация фигурира и в индивидуалните профили на състезателите), но материалните награди отиват при следващия в подреждането (чието име също остава в историята, разбира се). На четвъртото място заедно с Константинов с 19 точки за класацията е Цветалин Младенов от Хелга (коефициент от 23).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигнаха Хрисимир Димитров от Брикс и Георги Гулабчев от Политехника – по 35. Стефан Георгиев от Олд Старс 22 остана с 32, а четвърти с 29 е Георги Дангалаков от Хелга. С коефициент от по 28 пък завършиха Димитър Ганчев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Борил Кънчев от Норт Уест.

Христо АнгеловНай-много точки в кръга вкара Христо Ангелов от Дефект-Вип Рипеър – 29. След него с по 26 се наредиха Атанас Даракчиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Георги Гулабчев от Политехника. По 25 точки пък реализираха Теодор Атанасов от АктивТрейдс и Камен Атанасов от Олд Старс 22.

Ангел ТашковНай-много борби в кръга овладя Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър – 23. Стефан Георгиев от Олд Старс 22 е втори с 20, а с по 18 овладени топки под двата коша останаха Георги Гулабчев от Политехника и Горан Кошанин от Олд Таймърс. Пети с 16 е Георги Дангалаков от Хелга.

С най-много асистенции в кръга приключи Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър – 10. Иван Ненчев от Кучетата от Младост е втори с 9, а топ 3 допълва Димитър Ганчев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн с 8. Със 7 точни завършващи подавания се отчете Ивайло Константинов от Брикс, а с по 6 останаха Георги Дангалаков от Хелга и Йордан Георгиев от Политехника.

Борил КънчевНай-добър “крадец” на кръга е Борил Кънчев от Норт Уест с цели 8 откраднати топки. Теодор Атанасов от АктивТрейдс е със 7, а с по 5 завършиха Георги Дангалаков от Хелга, Иван Ненчев от Кучетата от Младост и Георги Чакъров от Политехника.

Топ блокировачите в кръга са Георги Дангалаков от Хелга, Златан Ковчазов от Норт Уест и Михаил Димитров от Олд Таймърс с по 3 чадъра. С по 2 пък останаха Симеон Георгиев от Брикс, Горан Кошанин от Олд Таймърс и Даниел Дончев от Олд Таймърс.

Стефан Августинов и Петър ТанковНай-полезният състезател на двадесетия кръг в първа дивизия Петър Танков от Хелга получи наградите си. Връчи му ги организационният директор на Prestige мача на звездите Стефан Августинов.

Скоро очаквайте информация и за най-полезния състезател на кръга във втора дивизия.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG