Огнян Касабов – MVP на десетия кръг в Централна България

850

Огнян КасабовОгнян Касабов от Политехника (София) е най-полезният състезател в десетия кръг в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016 в Централна България. Той ще получи наградата си в Събота14.05.2016 година, когато тимът му се изправя срещу Чардафон-Орловец (Габрово) в първи мач от четвъртфиналната плейофна серия – от 18:00 часа в зала Ивайло във Велико Търново.

Отборът на Политехника (София) спечели симпатиите на мнозина заради желанието на тима баскетболът да се развива в цялата страна. Убеждавайки се, че всяко начало е трудно, логично интересът към съвместния проект на Националната аматьорска лига по баскетбол и Българското баскетболно общество в Централна България не беше огромен. Няма по-добър пример от личния обаче. На това заложиха и в Политехника. Тимът се състезава за втори пореден сезон в първенството на НАЛБ в София и въпреки сериозната конкуренция в първа дивизия, състезателите в отбора се ангажираха и с допълнителни мачове, както и с пътувания, за да се включат в първенството на НАЛБ в Централна България. Вероятно за мнозина е изненада четвъртото място в редовния сезон, което зае отборът на Политехника, но несъмнено тимът заслужава адмирации. Адмирации, защото отдели време и средства, за да разпространи идеята в страната, за да спомогне за развитието на баскетбола. Един от тези, чиято постъпка може да служи за пример на всички, които обичат баскетбола, е Огнян Касабов. Макар и в последния кръг, Политехника (София) има своя първи носител на награда за най-полезен състезател на кръга в Централна България. Касабов изигра 5 мача в първенството в Централна България, записвайки показатели от 14.8 точки, 9.8 борби и 3.2 асистенции средно на мач. В последния кръг Огнян Касабов изигра най-силния си мач за сезона – 33 точки (12/19 за 2 точки, 2/4 за 3 точки и 3/5 от линията за наказателни удари), 14 борби (9 в нападение), 2 асистенции и 1 открадната топка. Мач, след който Касабов може да се похвали и с първото си индивидуално отличие в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за десетия кръг събра Огнян Касабов от Политехника (София). Той постигна коефициент от 35, а тимът му се наложи с 13 точки разлика над Академик Свищов. Това означава, че Касабов има 22 точки за класацията. След него е Стилиян Димитров от Велико Търново с 9 (коефициент от 27 и победа на тима му над Ти Ес Ди Сървисиз-Троян с 18 точки разлика), а топ 3 допълва Митко Митков от Велико Търново със 7 точки за класацията (коефициент от 25).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Огнян Касабов от Политехника (София) – 35. Стилиян Димитров от Велико Търново е втори с 27, а трети с коефициент от 25 е Митко Митков от Велико Търново.

Най-много точки в кръга вкара Огнян Касабов от Политехника (София) – 33. Стилиян Димитров от Велико Търново реализира 29, а с по 21 останаха Илиян Павлов от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян, Йордан Георгиев от Политехника (София) и Драгомир Нейков от Перестройка (Велико Търново).

Митко МитковНай-много борби в кръга овладя Митко Митков от Велико Търново – 17. Огнян Касабов от Политехника (София) приключи мача на тима си с 14, а Пламен Илиев от Велико Търново завърши с 13 овладени топки под двата коша.

Лазар ХанджиевС най-много асистенции в кръга приключи Лазар Ханджиев от Политехника (София) – 7. След него с 5 остана съотборникът му в Политехника (София) Орлин Атанасов, а трети с 4 е Венцислав Кукенски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян.

Най-добри “крадци” на кръга са Пламен Илиев от Велико Търново, Стефан Бакалов от Чардафон-Орловец (Габрово) и Николай Василев от Перестройка (Велико Търново) с по 4 откраднати топки.

Павел РадневТоп блокировачът в кръга е Павел Раднев от Перестройка (Велико Търново) с 3 чадъра. След него с по 2 се нареждат Орлин Атанасов от Политехника (София) и Стефан Нешков от Перестройка (Велико Търново).

Ивайло Стоименов и Дисислав ДончевНай-полезният състезател на десетия кръг в Централна България Дисислав Дончев от Чардафон-Орловец (Габрово) получи наградата си. Връчи му я председателят и треньор на БК „Етър 49“ Ивайло Стоименов.

Представяме ви и списъкът с най-полезни състезатели в отделните кръгове в първенството на НАЛБ в Централна България, както ще бъдат вписани в историята на НАЛБ:

Най-полезен състезател в първия кръг: Стилиян Димитров (Велико Търново)
Най-полезен състезател във втория кръг: Венцислав Кукенски (Ти Ес Ди Сървисиз-Троян)
Най-полезен състезател в третия кръг: Петър Митков (Чардафон-Орловец (Габрово))
Най-полезен състезател в четвъртия кръг: Данаил Киров (Перестройка (Велико Търново))
Най-полезен състезател в петия кръг: Данаил Киров (Перестройка (Велико Търново)), Николай Василев (Перестройка (Велико Търново))
Най-полезен състезател в шестия кръг: Милко Милчев (Перестройка (Велико Търново))
Най-полезен състезател в седмия кръг: Драгомир Нейков (Перестройка (Велико Търново))
Най-полезен състезател в осмия кръг: Стефан Бакалов (Чардафон-Орловец (Габрово))
Най-полезен състезател в деветия кръг: Дисислав Дончев (Чардафон-Орловец (Габрово))
Най-полезен състезател в десетия кръг: Огнян Касабов (Политехника (София))

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG