Балкан Ботевград триумфира в трета дивизия

1221

Отборът на Балкан Ботевград спечели титлата в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018!

Освен златото в дивизията тимът си осигури и директна промоция във втора дивизия, където ще се състезава през предстоящия сезон 2018/2019.

На 9 Юни 2018 година завършиха мачовете от трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2017/2018. След близо 10-месечната надпревара тимът на Балкан Ботевград се наложи над Фаворит-Кърджали с 2:1 победи във финалната серия, с което напълно заслужено грабна златото.

Отборът от Ботевград се превръща във втория шампион на трета дивизия в историята на Националната аматьорска лига по баскетбол.

През настоящия сезон в дивизията бяха изиграни цели 171 двубоя – с 16 повече от сезон 2016/2017.

Отборът на Балкан Ботевград завърши на второ място редовния сезон с баланс от 15 победи и 3 загуби. Със същия баланс завърши и отборът на Фаворит-Кърджали, но тимът от Кърджали имаше по-добри показатели в преките двубои между двата отбора. В плейофите Балкан Ботевград спечели първите си 3 серии с по 2:0 победи, а във финалната се наложи над Фаворит-Кърджали с 2:1. С други думи, представителите на Балкан Ботевград имат 27 мача в трета дивизия от първенството на НАЛБ през настоящия сезон, от които са спечелили 23. Наистина страхотно постижение.

Всичко това означава, че Балкан Ботевград печели директна промоция във втора дивизия, а отборът на Кралете отпада в трета (тимът на Кралете завърши на последно място във втора дивизия).

ТУК може да откриете повече информация относно сезон 2018/2019 в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Шампионите в трета дивизия от първенството на НАЛБ:

Сезон 2016/2017 – Атлетик 95 Куклен
Сезон 2017/2018 – Балкан Ботевград

За сезон 2017/2018 във втора дивизия директно се класира отборът на Атлетик 95 Куклен като шампион в трета дивизия. Тимът от Куклен се представи блестящо през настоящия сезон във втора дивизия, завършвайки на четвърто място в крайното класиране.

Тимовете на Титаните, Кучетата от Младост Б и Дървоядите пък защитиха местата си във втора дивизия след баражи съответно срещу Фантомс, Кралете и Волтрон.

Впоследствие заради отказ на отбор от по-горна дивизия, отборът на Кралете също стигна до втора дивизия като първи от трета, борещ се за промоция в по-горната дивизия.

От сезон 2017/2018 има промени в правилата. Шампионът в по-ниска дивизия печели правото на директна промоция в по-високата, а баражи играят вторият и третият в крайното класиране. При отказ на един или повече от отборите в топ 3 право на директна промоция или бараж получава четвъртият отбор. Отбор извън топ 4 в крайното класиране няма право да се бори за участие в по-горната дивизия.

Всичко това означава, че Балкан Ботевград печели директна промоция във втора дивизия, където ще се състезава през сезон 2018/2019.

Фаворит-Кърджали се изправя в бараж за влизане във втора дивизия срещу Кучетата от Младост Б, като вече тимът от втора дивизия води с 1:0 в серията.

Ремонт Експерт като трети в трета дивизия пък излиза срещу Дървоядите в спор за място във втора дивизия през следващия сезон. И тук тимът от втора дивизия вече води с 1:0 в серията.

Друг интересен факт е, че от участниците в трета дивизия отборите на Ремонт Експерт и Мечките са с най-много мачове през сезона в трета дивизия от първенството на НАЛБ – по 28.

На трето място в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018 завършва отборът на Ремонт Експерт.

Тимът на Ремонт Експерт изигра своя втори сезон в НАЛБ. През сезон 2016/2017 отборът носи името Топ Тен. Ремонт Експерт се представи страхотно през настоящата кампания, завършвайки редовния сезон с 14 победи и 4 загуби. В плейофите тимът отпадна в полуфиналната фаза от Балкан Ботевград, а след това успя да събере сили и да обърне серията за трето място срещу Мечките, надделявайки с 2:1 победи. И така напълно заслужено след третото място в редовния сезон Ремонт Експерт завърши сезон 2017/2018 и с бронзовите медали.

Разбира се, трябва да поздравим и Мечките, тъй като тимът също се представи страхотно. „Мечките“ изиграха своя трети сезон в НАЛБ, който определено е най-успешният за тима до момента.

На второ място в трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2017/2018 завърши отборът на Фаворит-Кърджали. Тимът се представи отлично в редовния сезон, завършвайки с 15 победи и 3 загуби. Фаворит-Кърджали триумфира в редовния сезон, а след това беше много близо и до титлата в дивизията. На четвъртфинал тимът от Кърджали се справи с Фантомс след 2:0 победи, а на полуфиналната фаза се наложи със същия резултат и над Мечките. Въпреки липсата на ключови състезатели във финалната серия Фаворит-Кърджали успя да спечели първата среща, но загуби следващите 2. При всички случаи обаче представителите на Фаворит-Кърджали могат да бъдат само и единствено горди от постигнатото – първо място в редовния сезон и сребърни медали в края на сезон 2017/2018. Трябва да поздравим тима от Кърджали и за изминаваното разстояние от Кърджали и обратно в желанието му да бъде част от НАЛБ!

В трета дивизия през настоящия сезон участваха 15 отбора. От 30.09.2017 година до 09.06.2018 година само в трета дивизия от първенството на НАЛБ се изиграха цели 171 мача.

Ето го и крайното класиране в трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2017/2018:

1. Балкан Ботевград
2. Фаворит-Кърджали
3. Ремонт Експерт
4. Мечките
5. Стрийт Бенгърс
6. Джедай Мастърс
7. Фантомс
8. Ботев 2012 Б
9. Скравена
10. Бойз Фром Да Хууд
11. Любимец
12. София Уориърс
13. Пистолет
14. Ръш Баскетбол
15. Скай Уокърс

Наградата за най-добър реализатор в плейофите отива при Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали, който завърши с 25.4 точки средно на мач в елиминационната фаза (127 точки за 5 мача).

Най-добър реализатор в плейофите в трета дивизия през сезон 2016/2017 стана Владимир Георгиев от Бойз Фром Да Хууд.

Най-полезен състезател в плейофите в трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2017/2018 е Костадин Методиев от Балкан Ботевград.

Той се представи отлично през целия сезон, като неслучайно попадна и в идеалната петица в трета дивизия от първенството на НАЛБ.

Методиев беше на познатото си високо ниво и във финалната серия, като в трите двубоя срещу Фаворит-Кърджали реализира средно по 16.3 точки.

Най-полезен състезател на плейофите през сезон 2016/2017 стана Кристиан Милев от Атлетик 95 Куклен.

Индивидуалните статистики на всички състезатели са въведени в индивидуалните им профили, като статистиката и от кариерата на всеки един състезател е актуализирана в профила му. Съвсем скоро очаквайте и информация относно индивидуалните призьори в плейофите + топ 5 във всяка категория.

Отборът на Балкан Ботевград започва участието си в Националната аматьорска лига по баскетбол през сезон 2017/2018, като още в първия си сезон успява да триумфира със златните медали в трета дивизия от първенството на НАЛБ, а преди това завършва на второ място в редовния сезон.

Разбира се, имайки предвид, че Ботевград е изключително баскетболен град, успехите на Балкан Ботевград в НАЛБ няма как да бъдат нещо неочаквано.

А колко баскетболен град е Ботевград се убедихме и при гостуването на НАЛБ за двубоя между Скравена и Балкан Ботевград от редовния сезон – ТУК може да откриете повече информация по въпроса.

Доста отбори в НАЛБ могат да се похвалят със сериозна подкрепа по трибуните, но от следващото видео оставяме сами да видите атмосферата по време на решителния трети двубой от финалната серия в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018 между отборите на Фаворит-Кърджали и Балкан Ботевград.

Със сигурност представителите на Балкан Ботевград са успели да зарадват баскетболен Ботевград с триумфа си в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018. Триумф, продиктуван единствено „от любов към играта“.

Изключително щастливи сме, че освен качествен баскетбол, първенството на НАЛБ за пореден път предложи и много положителни емоции, включително за деца и подрастващи.

Сега ви представяме усмихнатата Цветелина Иванова – дъщеря на Иван Иванов от Балкан Ботевград, която позира с титлата от трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2017/2018.

Благодарим за изпратената ни снимка!

Използваме възможността да поздравим и Балкан Ботевград, тъй като тимът също изминава сериозно разстояние за всеки свой двубой в желанието си да бъде част от НАЛБ!

Страхотен колектив, невероятно себераздаване и изключителна игра в защита. Част от рецептата за големия успех на Балкан Ботевград. А трябва да вземем под внимание и факта, че заради контузии тимът не можеше да разчита и на ключови състезатели във финалната серия.

Няма да сбъркаме, ако заявим, че Балкан Ботевград стигна до титлата благодарение на невероятната си защита и изключителната си отборна игра.

Във втория мач от финалната серия състезателите на тима от Ботевград ограничиха Фаворит-Кърджали до едва 43 точки.

В решителния трети двубой го лимитираха до 56.

Фаворит-Кърджали има 25 мача в трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2017/2018. В първите 23 не е отбелязвал по-малко от 68 точки в нито един двубой.

През настоящия сезон отново оспорваността в дивизията беше пословична, като от Националната аматьорска лига по баскетбол поздравяваме всички участници в трета дивизия от първенството на НАЛБ през сезон 2017/2018!

Изказваме сърдечни благодарности на всички участници в трета дивизия! Надпревара, която продължи почти 10 месеца и за която бяха необходими 171 срещи, за да бъде излъчен шампионът!

Поздравления за всички в Балкан Ботевград и специално за ръководителя на тима Мирослав Коцев, чиито усилия бяха неимоверни, но фактът, че всеки труд се отблагодарява въпреки всички трудности, се затвърди напълно!

Ето ги и имената на шампионите, които остават в историята като триумфиралите в трета дивизия от първенството на НАЛБ – Балкан Ботевград, сезон 2017/2018: Преслав Пешев, Иван Иванов, Мартин Георгиев, Мирослав Коцев, Цветомир Бенчев, Венцислав Стоянов, Костадин Методиев, Станислав Воденичарски, Деян Николов, Андрей Андреев, Илиян Петков, Ивайло Наумов, Марин Иванов, Васил Василев, Генади Стойнов, Георги Лилов. Треньор: Андрей Андреев

Част от радостта на новите шампиони в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол – Балкан Ботевград.

Честито на Балкан Ботевград още веднъж! Благодарим отново и на всички участници в трета дивизия! За нас беше чест!