Димитър Ставрев – MVP на петия кръг във II дивизия

1024

Димитър СтавревДимитър Ставрев от отбора на Гуми-Нет е най-полезният състезател на петия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Ставрев ще получи наградата си на 08.11.2015 година, Неделя, когато неговият тим се изправя срещу Рапидо Куриери от 16:30 часа в зала Овергаз Арена.

Въпреки много трудната победа, дошла след продължение за Гуми-Нет над София Хоукс, отборът на Гуми-Нет продължава да е без загуба. Ето, че дойде време и представител на тима да спечели престижната награда за най-полезен състезател на кръга. Наградата отива при Димитър Ставрев, който през миналия сезон беше част от отбора на Жан Плод, а сега е един от лидерите в Гуми-Нет. Той реализира 25 точки срещу София Хоукс, сред които и 13 наказателни удари от 20 опита (интересен факт е, че целият отбор на София Хоукс е изпълнил общо 21 наказателни удара). Фактът, че Ставрев е бил изключително труден за опазване в конкретния мач, може да се потвърди и от това, че срещу него са извършени цели 14 нарушения. В края на редовното време той имаше възможност и да реши мача, но не сполучи при стрелбата си. За негово щастие Гуми-Нет се поздрави с успеха след продължението, а Димитър Ставрев вече може да се похвали и с първото си индивидуално постижение в НАЛБ.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Димитър Ставрев от Гуми-Нет. Той постигна коефициент от 23, а отборът му победи София Хоукс с 5 точки разлика. По този начин Ставрев събира 18 точки за класацията. След него се нареждат Красимир Мирчев от Фитстоун с 15 точки – коефициент от 21 и победа на тима му над Кучетата от Младост Б с 6 точки разлика и Владимир Георгиев от Фитстоун също с 15 точки (коефициент от 21). Цветан Михайлов от Кралете е четвърти с 13 точки за класацията (коефициент от 18 и победа на тима му над Ентъртейнмънт с 5 точки разлика), а топ 5 допълва Виктор Дерменджиев от Кралете с 11 точки за класацията (коефициент от 16).

Матей МитевНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Матей Митев от Микс – 37. Мартин Славов от БГО Софтуер е втори с 36, а топ 3 допълва Цветан Топалов от Мечките с 34. Велизар Стефанов от Монстарс постигна коефициент от 32 в мача на своя тим, а Димитър Гатев от Микс – 29.

Най-много точки в кръга вкара Матей Митев от Микс – 34 (8 тройки). Атанасиос Моногенис от София Хоукс реализира 32 точки, а топ 3 допълва Климент Велков от Кучетата от Младост Б с 27. Димитър Ставрев от Гуми-Нет и Мартин Славов от БГО Софтуер се отчетоха с по 25 точки.

Най-много борби в кръга овладя Цветомир Атанасов от Скритите Лимонки – 19. Втори със 17 е Филип Неделчев от Рапидо Куриери, а с по 16 овладени топки под двата коша приключиха мачовете на своите отбори Цветан Топалов от Мечките, Николай Недялков от Монстарс и Иван Бонев от Ентъртейнмънт.

С най-много асистенции в кръга приключи Иван Иванов от Фитстоун – 8. Васил Зарънов от Микс е втори със 7 точни завършващи подавания, а с по 6 се отчетоха Христо Велчев от Рапидо Куриери, Мариян Калчев от ТУ-София, Димитър Димитров от Монстарс и Марио Юруков от Ентъртейнмънт.

Най-добър “крадец” на кръга е Димитър Колев от Дървоядите с 6 откраднати топки. Втори с 5 е Николай Цонков от Джедай Мастърс, а с по 4 останаха Цветан Балчев от Кралете, Мартин Славов от БГО Софтуер, Христо Велчев от Рапидо Куриери, Атанасиос Моногенис от София Хоукс и Петър Попов от Кучетата от Младост Б.

Топ блокировачът в кръга е Георги Найденов от Мечките с 4 чадъра. Горун Горунов от Дюдс и Димитър Гайдажиев от Джедай Мастърс са с по 3, а с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели се отчетоха Иван Бонев от Ентъртейнмънт, Ахилеас Зикас от Ентъртейнмънт, Станислав Петров от Кралете, Димитър Гатев от Микс, Ивайло Радев от Монстарс, Красимир Гайдаров от Фантомс, Константин Близнаков от Скритите Лимонки, Кирил Касабов от Скритите Лимонки, Фурууа Брендакс от Дюдс и Пламен Караколев от Кралете.

Филип НеделчевНай-полезният състезател на четвъртия кръг във втора дивизия Филип Неделчев от Рапидо Куриери получи наградата си.

Припомнете си и призьорите в първите 4 кръга от сезона в НАЛБ във втора дивизия:

I кръг – Мирослав Стоянов (Джедай Мастърс)
II кръг – Мартин Славов (БГО Софтуер)
III кръг – Димитър Колев (Дървоядите)
IV кръг – Филип Неделчев (Рапидо Куриери)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG