Драгомир Вутов – MVP на осмия кръг във II дивизия + трипъл-дабъли

934

Драгомир ВутовДрагомир Вутов от отбора на Фитстоун е най-полезният състезател на осмия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Вутов ще получи наградата си в Неделя, на 29.11.2015 година, когато неговият тим се изправя срещу Рапидо Куриери от 20:00 часа в зала Овергаз Арена.

Отборът на Фитстоун показва сериозно израстване спрямо турнира за купата и продължава да се утвърждава като един от водещите отбори във втора дивизия. До момента тимът е допуснал едва 2 загуби, а Драгомир Вутов безспорно е един от лидерите на отбора. Той изигра изключително силен мач срещу Мечките, като именно той беше в основата на успеха на Фитстоун. Вутов реализира 30 точки, овладя 8 борби, направи 4 асистенции и открадна 3 топки, като срещу него бяха извършени и цели 9 нарушения. И така след изиграни едва 11 мача в Националната аматьорска лига по баскетбол Драгомир Вутов вече може да се похвали с престижна награда.

Мариян КалчевДруг факт, на който несъмнено трябва да обърнем внимание, е постижението на Мариян Калчев от отбора на ТУ-София. В мача на своя тим срещу Кучетата от Младост Б Калчев постигна трипъл-дабъл след 25 точки, 13 борби и 11 асистенции, като по този начин записва името си в доста елитен списък.

Куадрипъл-дабъл е постигал само Иван Ненчев от Кучетата от Младост (2 пъти: срещу Фантомс – 23 точки, 12 борби, 12 асистенции и 10 откраднати топки; срещу Джедай Мастърс – 17 точки, 12 борби, 11 откраднати топки и 10 асистенции).

Състезателите с трипъл-дабъли: Ивайло Константинов от Брикс (3 пъти: срещу София Хоукс – 27 точки, 12 асистенции и 11 откраднати топки; срещу Вълците – 18 точки, 12 борби и 11 асистенции; срещу Олд Таймърс – 19 точки, 17 асистенции и 13 борби), Христо Гатев от Олд Таймърс (срещу Политехника – 41 точки, 16 борби и 10 асистенции), Цветан Георгиев от Ботев 2012 (срещу Жан Плод – 10 точки, 14 борби и 14 асистенции), Димитър Талов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн (срещу София Суперсоникс – 10 точки, 18 борби и 10 асистенции), Мариян Калчев от ТУ-София (срещу Кучетата от Младост Б – 25 точки, 13 борби и 11 асистенции).

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Драгомир Вутов от Фитстоун. Той постигна коефициент от 30, а отборът му се наложи над Мечките с 9 точки разлика. Това означава, че Вутов има 21 точки за класацията. Иван Бонев от Ентъртейнмънт е втори със 17 точки за класацията (коефициент от 26 и победа на тима му с 9 точки разлика над Саут Парк). Топ 3 допълва Мариян Калчев от ТУ-София с 14 точки за класацията (коефициент от 32 и победа на тима му над Кучетата от Младост Б с 18 точки разлика). Георги Георгиев от БГО Софтуер е с 13 точки за класацията (коефициент от 25 и победа на тима му с 12 точки разлика над Монстарс). Пети с по 12 точки за класацията се нареждат Марио Юруков от Ентъртейнмънт (коефициент от 21) и съотборниците в Дървоядите Даниел Николов и Димитър Колев (коефициенти от по 17 и победа на тима им с 5 точки разлика над Дюдс).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигнаха Мариян Калчев от ТУ-София и Димитър Гатев от Микс – по 32. Стефан Янев от Мечките и Евстати Евстатиев от Микс са след тях с по 31, а топ 5 допълва Драгомир Вутов от Фитстоун с коефициент от 30.

Стефан ЯневНай-много точки в кръга вкара Стефан Янев от Мечките – 27. След него с по 25 са Мариян Калчев от ТУ-София и Боян Гагов от Паляците. Евстати Евстатиев от Микс и Драгомир Вутов от Фитстоун пък останаха с по 24.

Най-много борби в кръга овладя Димитър Гатев от Микс – 18. Борис Станков от Дюдс и Иван Бонев от Ентъртейнмънт са втори с по 16, а по 15 борби хванаха Георги Найденов от Мечките, Цветан Топалов от Мечките, Васил Масларски от Спартанс и Владислав Иванов от Фантомс.

С най-много асистенции в кръга приключи Мариян Калчев от ТУ-София – 11. С по 6 останаха Димитър Гатев от Микс, Красимир Гайдаров от Фантомс, Бойко Петков от Паляците, Даниел Николов от Дървоядите, Явор Желев от ТУ-София, Климент Велков от Кучетата от Младост Б, Бойко Новаков от Спартанс и Маргарит Рунев от Спартанс.

Най-добри “крадци” на кръга са Владимир Георгиев от Фитстоун и Цветан Топалов от Мечките с по 6 откраднати топки. С по 5 пък са Бойко Петков от Паляците, Владислав Дяков от Саут Парк, Явор Желев от ТУ-София, Кристиян Манчев от ТУ-София, Румен Каиков от Спартанс и Стефан Янев от Мечките.

Топ блокировачът в кръга е Димитър Гатев от Микс с 5 чадъра. Петко Гатев от Скритите Лимонки е втори с 4, а с по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели се отчетоха Цветан Топалов от Мечките и Асен Милушев от Паляците. Стилиян Запорожанов от Микс, Тодор Енев от Кралете, Кристиян Манчев от ТУ-София, Добри Гатев от Скритите Лимонки и Ясен Янков от Фитстоун пък останаха с по 2 чадъра.

Климент Велков и Соня Симова-ПаспалановаНай-полезният състезател на седмия кръг във втора дивизия Климент Велков от Кучетата от Младост Б получи наградата си. Награди го преподавателката и треньорка на отбора на ТУ-София Соня Симова-Паспаланова.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG