Драгомир Нейков – MVP на седмия кръг в Централна България

792

Драгомир НейковДрагомир Нейков от Перестройка (Велико Търново) е най-полезният състезател в седмия кръг в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016 в Централна България. Той ще получи наградата си в Събота02.04.2016 година, когато тимът му се изправя срещу Велико Търново  от 17:00 часа в зала Чардар в Троян.

Пета поредна победа за Перестройка (Велико Търново) и трето поредно отличие за най-полезен състезател на кръга. Перестройка се намира на трето място във временното класиране в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в Централна България с баланс от 5 победи и 2 загуби. Толкова има и отборът на Ти Ес Ди Сървисиз-Троян – във временното класиране при равни точки се гледа точковата разлика, а в крайното – директните двубои. Така или иначе, балансът между Перестройка и тимът от Троян е 1:1, като Ти Ес Ди Сървисиз-Троян има предимство след победата с 13 точки и загубата с 5 точки разлика. А в класацията за MVP на кръга след Данаил КировНиколай Василев и Милко Милчев идва ред и на Драгомир Нейков. Нейков има 5 мача в НАЛБ, а определено петият (срещу Ти Ес Ди Сървисиз-Троян) е най-добрият му до момента. Той приключи с 30 точки (8/12 за 2 точки, 4/10 за 3 точки и 2/2 от линията за наказателни удари) и 12 борби за коефициент от 25. Междувременно, преди няколко дни във Фейсбук страницата на Перестройка (Велико Търново) излезе интервю именно с Драгомир Нейков, като използваме възможността да благодарим както на него, така и на всички останали участници в Централна България за положителните отзиви за работата ни: „…Като започнем с това, че НАЛБ е третата аматьорска организация, под чиято егида участвам мога да кажа, че засега се справят чудесно. Графикът е стриктен и това помага да може да си организираме пътуванията, има статистика, както и видео от мачовете. Нещата са напреднали значително. Успяват да поддържат две дивизии в София плюс Централна България, което е сериозно натоварване…“. И така Перестройка има своя четвърти индивидуален призьор, което загатва и за огромната дълбочина в състава, а Нейков напълно заслужено вече може да се похвали с първо отличие в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол. За да продължат да печелят наградите за MVP на кръга обаче, от Перестройка ще трябва в следващия кръг да се справят с непобедения до момента отбор на Велико Търново.

Евгени ВасилевДруго постижение, на което несъмнено трябва да обърнем внимание, е вторият трипъл-дабъл в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в Централна България. След като през миналата седмица Митко Митков от отбора на Велико Търново се отчете със 17 точки, 15 борби и 10 откраднати топки в мача на своя тим срещу Чардафон-Орловец (Габрово), съотборникът му във Велико Търново Евгени Василев също записа изключително постижение. 17-годишният Василев приключи мача на тима си срещу Академик Свищов с 20 точки, 20 борби и 11 асистенции. Както можете да видите, постиженията и на двамата фигурират и в индивидуалните им профили.

Трябва да отбележим, че срещата между Политехника (София) и Чардафон-Орловец (Габрово) от седмия кръг е отложена и затова не е включена в класацията за най-полезен състезател на седмия кръг. Тя ще се причисли към класацията за MVP на кръга, който е по времето, по което се проведе отложеният двубоят.

ТУК могат да се намерят всякакви индивидуални и отборни статистики за първенството на НАЛБ в Централна България.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за седмия кръг събра Драгомир Нейков от отбора на Перестройка (Велико Търново). Той постигна коефициент от 25, а тимът му се наложи над Ти Ес Ди Сървисиз-Троян с 5 точки разлика. Това означава, че Нейков има 20 точки за класацията. След него е Николай Василев от Перестройка (Велико Търново) с 12 точки за класацията (коефициент от 17), а трети е Фурууа Брендакс от Перестройка (Велико Търново) с 9 точки за класацията (коефициент от 14).

Евгени ВасилевНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) за втори пореден кръг постигна Евгени Василев от Велико Търново – 43. Топ 3 допълват други двама представители на Велико ТърновоНайден Найденов завърши с коефициент от 38, а Стилиян Димитров – с 34.

Найден НайденовНай-много точки в кръга вкара Найден Найденов от Велико Търново – 32. С 30 приключи Драгомир Нейков от Перестройка (Велико Търново), а трети е Стилиян Димитров от Велико Търново с 28.

Най-много борби в кръга овладя Евгени Василев от Велико Търново – 20. Владимир Петров от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян е втори с 14, а топ 3 допълва Пламен Илиев от Велико Търново с 13 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключи Евгени Василев от Велико Търново – 11. Стилиян Димитров от Велико Търново е втори с 6, а съотборникът им Стефан Млъзев – трети с 5.

Най-добър “крадец” на кръга е Найден Найденов от Велико Търново със 7 откраднати топки. Николай Василев от Перестройка (Велико Търново) се отчете с 6, а с по 4 останаха Стилиян Димитров от Велико Търново, Венцислав Кукенски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян и Владимир Петров от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян.

Фурууа БрендаксТоп блокировачът в кръга е Фурууа Брендакс от Перестройка (Велико Търново) с 3 чадъра. След него с 2 се нарежда Пламен Илиев от Велико Търново, а трети с по 1 са Мариел Петров от Академик Свищов, Владимир Кирилов от Академик Свищов и Евгени Василев от Велико Търново.

Милко МилчевНай-полезният състезател на шестия кръг в Централна България Милко Милчев от Перестройка (Велико Търново) получи наградата си.

Припомнете си и носителите на наградата в първите 6 кръга:

I кръг – Стилиян Димитров (Велико Търново)
II кръг – Венцислав Кукенски (Ти Ес Ди Сървисиз-Троян)
III кръг – Петър Митков (Чардафон-Орловец (Габрово))
IV кръг – Данаил Киров (Перестройка (Велико Търново))
V кръг – Николай Василев (Перестройка (Велико Търново))
VI кръг – Милко Милчев (Перестройка (Велико Търново))

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG