Мениджърът на НАЛБ Мартин Механджиев пред Sportal.bg: Щастливи сме отново да сме в залата

1201

На 17.06.2020 година в най-посещавания и най-популярен спортен сайт у нас – Sportal.bg – беше публикувано интервю с Мартин Механджиев, което може да прочетете ТУК. Както знаете, от Sportal.bg отразяват абсолютно всичко, което се случва в НАЛБ от 15.06.2020 година насам (ТУК може да откриете повече информация по въпроса), а с един от първите си материали за Националната аматьорска лига по баскетбол от медията представиха на аудиторията си вижданията на Механджиев за остатъка от сезона. Мениджърът на НАЛБ споделя впечатленията си от рестарта на шампионата, както и какво е да се справиш първи със ситуацията в баскетбола у нас. Той дава повече яснота и относно противоепидемичните мерки, които се прилагат в НАЛБ, като завършва с визията си за сезона. Сега на вашето внимание представяме и целия материал:

Потърсихме мениджъра на Националната аматьорска лига по баскетбол Мартин Механджиев, за да ни сподели впечатленията си от рестарта на шампионата; за предизвикателството първи в страната да се справиш със ситуацията; за мерките, които от НАЛБ прилагат (тук може да откриете повече по въпроса); за визията му за сезона:

Мартин Механджиев:

„Най-напред благодаря за интереса към Националната аматьорска лига по баскетбол! Разбира се, изключително щастливи сме да можем да се завърнем в залата и отново да правим това, което обичаме.

Впечатленията ми от първите мачове след повече от 3-месечна пауза са изцяло положителни. Паузата беше трудна за всички ни, но се надявам, че НАЛБ ще продължи с възходящия си път на развитие и след нея. Тук е моментът да благодаря на членовете на екипа на НАЛБ за страхотния професионализъм! Повече от 3 месеца нямахме възможност да организираме мероприятия, но нито за секунда не спряхме да полагаме усилия за просперитета на организацията. От любов към играта! Специални благодарности и на участниците за разбирането и подкрепата!

Отчитам много отговорното поведение от страна на всички отбори, които имаха мачове след възобновяването на шампионата дотук. Бях много радостен и да видя, че отборите масово бяха в много пълни състави. Надявам се всичко това да се затвърди и с всички оставащи двубои до края на сезона.

В интерес на истината смятам, че истинското предизвикателство беше непредвидената пауза, защото бяхме възпрепятствани да правим това, което обичаме. Да започнем със срещите първи, веднага след като има разрешение това да се случи, е нещо напълно нормално според мен. От много години за всички нас баскетболът е начин на живот. На фона на положените усилия и по време на паузата, а и на очакването от страна на толкова много хора да правим отново това, което обичаме, смятам, че нямаше нищо по-логично от това да възобновим първенството максимално бързо.

Противоепидемичните мерки, които въведохме в НАЛБ, на първо четене може и да са строги, но най-важни за нас са здравето, спокойствието и сигурността на всички, които са част от организацията. За всички нас е особено неприятен фактът, че двубоите се провеждат без публика, но като първи в България трябваше да черпим опит от чужбина, което в комбинация с други мерки, които предприехме, за съжаление ни доведе до решението на този етап мачовете да бъдат без публика.

Тук е моментът да изтъкна и огромния принос, който Борис Данаилов продължава да има за развитието на НАЛБ. Позволявам си да го направя, тъй като в повечето случаи той остава в сянка, а без него НАЛБ нямаше да може да стане баскетболна организация номер едно в България. Борис Данаилов е третият член на ръководството на НАЛБ откакто организацията съществува (б.р. освен Мартин Механджиев и Марин Механджиев).

Той е истински професионалист и педант, който с перфекционизма си е успял да допринесе както за развитието на организацията, така и за изграждането на много хора, в това число и за моето. Въпреки че от години живее извън България той продължи да дава всичко от себе си за благото на НАЛБ, а с това и на баскетбола у нас, за което съм му безкрайно благодарен! Именно неговият почерк на страхотен професионалист може да бъде открит и когато говорим конкретно за противоепидемичните мерки.

Надявам се да завършим сезон 2019/2020 благополучно. Оптимист съм и вярвам, че въпреки ситуацията, която ни сполетя, ще се справим успешно и с това предизвикателство. В момента се играят двубоите от последните кръгове в редовния сезон, предстоят плейофи, турнир за купата на НАЛБ и най-баскетболното лято за организацията откакто съществува. Силно се надявам всичко да бъде наред, да завършим сезон 2019/2020 безпроблемно и да насочим погледи към още по-успешен сезон 2020/2021.

Благодаря за вниманието още веднъж!“, сподели Мартин Механджиев пред Sportal.bg.

Отново изказваме специални благодарности на Sportal.bg за вниманието към НАЛБ и интервюто с Мартин Механджиев!