Сезон 2018/2019: първи трансфери на полусезона

765

Както знаете, между първия и втория полусезон в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 всеки отбор може да прибави до трима състезатели в състава си (стига да не надвишава бройката от 20 картотекирани). Разрешени са и трансферите между отборите, които участват в НАЛБ, стига обаче отборите да са от различни дивизии (т.е. състезател, който досега е бил в отбор в първа дивизия, например, може да премине само в отбор от втора, трета или четвърта дивизия по време на паузата). Всички отбори имат време да картотекират нови състезатели до 19:00 часа на 03.01.2019 година. Вторият полусезон за отборите в първа, втора и трета дивизия започва със старта на 2019 година. За отборите в четвърта дивизия вторият полусезон започва на 06.01.2019 година, а първият завършва на 05.01.2019 година. Вижте движенията по отборите до момента:

Първа дивизия

  1. Олд Таймърс – към отбора се присъединяват Хрисимир Димитров, Венцислав Мануилов и Денислав Трифонов
  2. София Хоукс – към отбора се присъединяват Атанас Радованов, Венцислав Николов и Валентин Славков

Втора дивизия

  1. Джобтайгър Дюдс – към отбора се присъединяват Горан Маркович (с трансфер от София Уориърс) и Али Едж Еркен (от драфта на НАЛБ)
  2. Виваком – към отбора се присъединява Иван Стойчев (с трансфер от Ботев 2012)
  3. София Ентъртейнмънт – към отбора се присъединяват Мирослав Кетенлиев и Ивайло Доцев (от драфта на НАЛБ)
  4. Дървоядите – към отбора се присъединяват Грегоар Крийг, Филип Нацев и Димо Дингозов
  5. ТН Машини – към отбора се присъединяват Цветан Близнаков и Рангел Праматаров

Трета дивизия

  1. Стрийт Бенгърс – към отбора се присъединява Росен Тодоров
  2. Кралете – към отбора се присъединява Васил Панчев

Четвърта дивизия

  1. Трипъл-дабъл – към отбора се присъединява Цветан Балчев (от драфта на НАЛБ)
  2. Форест Бойс Ботевград – към отбора се присъединяват Борислав Георгиев и Антонио Петков
  3. Ръш Баскетбол – към отбора се присъединяват Николай Тракийски и Найден Ламбев
  4. Булатса – към отбора се присъединява Огнян Цанков
  5. Пистолет – към отбора се присъединяват Стамен Георгиев, Стаматиос Джумас (с трансфер от Мечките) и Мариян Григоров (от драфта на НАЛБ)

Няколко уточнения:

  • Отборите, чиито трансфери са описани в статията, имат пълното право да добавят нови състезатели според правилата (това, че е описан един трансфер на даден отбор, например, не означава, че този отбор няма да се възползва и от останалите си до края на трансферния прозорец).
  • Трябва да отбележим, че при трансфер съответният състезател ще фигурира в отборните профили и на двата отбора, от които е бил част в рамките на първенството. В профила на състезателя пък ще бъде упоменато специално, че е бил трансфериран на полусезона, тъй като в статистиката от сезона ще бъде изписано само името на последния (втория) отбор, от който е бил част.
  • Към и/или след крайния срок за привличане на нови състезатели очаквайте нова статия с всички движения по отборите, които определено не са никак безинтересни.
  • За тези, които искат да играят в НАЛБ, но нямат отбор или за отборите, които търсят състезатели, не забравяйте за секцията Драфт в сайта на НАЛБhttps://nalb.bg/драфт/

Пожелаваме весели празници на всички! Очаквайте ново включване съвсем скоро.