Стефан Георгиев – MVP на втория кръг в I дивизия

885

Стефан ГеоргиевСтефан Георгиев от Олд Старс 22 е най-полезният състезател във втория кръг на първа дивизия в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Торо ще получи наградите си още днес, 14.10.2015 година, когато тимът му се изправя срещу Политехника от 21:45 часа в зала Овергаз Арена.

След доминацията през сезон 2014/2015 от страна на Стефан Георгиев, но осмото място в крайното класиране на Олд Старс 22, сега тимът изглежда добре комплектован, отговорността сред състезателите е много по-разпределена, като за това говори и фактът, че ключови отигравания срещу Дефект-Вип Рипеър направиха съотборниците на Торо. Разбира се, това със сигурност не му пречи да показва играта, която сме свикнали да виждаме от него.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за втория кръг събра именно Стефан Георгиев от Олд Старс 22. Той постигна коефициент от 51, а тимът му надделя над Дефект-Вип Рипеър с 11 точки, което донесе 40 точки на Георгиев за класацията. След него с 21 точки за класацията остана Огнян Тодоров от Кучетата от Младост – коефициент от 30 и победа на тима му с 9 точки разлика над Ботев 2012. Топ 3 допълва Симеон Ценов от Хелга с 16 точки за класацията (коефициент от 26 и победа с 10 точки разлика на Хелга над АктивТрейдс). Горан Кошанин постигна коефициент от 27, а Олд Таймърс победи Спортни Настилки-Зуум Дизайн с 13 точки разлика, т.е. Кошанин е с 14 точки за класацията. Пети с 13 точки за класацията е Калоян Николов от Норт Уест (коефициент от 21 и победа на тима му с 8 точки разлика над Политехника).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 51. Атанас Даракчиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Ивайло Константинов от Брикс са на второ място с по 36. Огнян Тодоров от Кучетата от Младост е с 30, а топ 5 допълва Горан Кошанин от Олд Таймърс с 27.

Атанас ДаракчиевНай-много точки в кръга вкара Атанас Даракчиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн – 32. Стефан Георгиев от Олд Старс 22 реализира 29, а трети с по 26 точки точки са Христо Гатев от Олд Таймърс, Йордан Георгиев от Политехника и Огнян Тодоров от Кучетата от Младост.

Най-много борби в кръга овладя Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 21. Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър, Атанас Даракиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Калоян Николов от Норт Уест хванаха по 13 отскочили топки под двата коша. С по 12 пък останаха Георги Дангалаков от Хелга, Димитър Минев от Норт Уест, Ивайло Константинов от Брикс и Димитър Мещерски от Кучетата от Младост.

С най-много асистенции в кръга приключи Ивайло Константинов от Брикс – 9. След него с по 8 са Леон Лалов от Норт Уест и Филип Сребров от Брикс. Георги Докторов от Олд Таймърс и Цветан Георгиев от Ботев 2012 се отчетоха с по 7 точни завършващи подавания.

Най-добър “крадец” на кръга е Орлин Атанасов от Политехника с 6 откраднати топки. С по 4 пък са Светослав Петров от АктивТрейдс, Христо Ангелов от Дефект-Вип Рипеър, Филип Сребров от Брикс и Албертин Йорданов от Ботев 2012.

Топ блокировачите в кръга са Златан Ковчазов от Норт Уест и Ивайло Василев от АктивТрейдс с по 4 чадъра. С 3 блокирани стрелби на противникови състезатели е Георги Дангалаков от Хелга, а с по 2 са Симеон Ценов от Хелга, Николай Мораров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн, Димитър Ганчев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн, Димитър Минев от Норт Уест, Калоян Николов от Норт Уест, Стефан Илиев от София Лайънс и Александър Иванов от Брикс.

Цветан ГеоргиевНай-полезният състезател на първия кръг в първа дивизия Цветан Георгиев от Ботев 2012 вече получи наградата си, която му бе връчена от легендарния Георги Панов, когото ви представихме ТУК.

Скоро очаквайте информация и за най-полезния състезател на кръга във втора дивизия.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG