Христо Гатев – MVP на десетия кръг в I дивизия

737

Христо ГатевХристо Гатев от Олд Таймърс е най-полезният състезател в десетия кръг на първа дивизия в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Той ще получи наградите си в Неделя13.12.2015 година, когато тимът му се изправя срещу София Лайънс от 18:15 часа в зала Овергаз Арена.

Отборът на Олд Таймърс е в средата на временното класиране след 10 изиграни кръга с 5 победи и 5 загуби. Лидер на тима и най-добър реализатор до момента в първа дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2015/2016 е Христо Гатев. За 7 мача през настоящата кампания Гатев записва средни показатели от 30.4 точки, 10.7 борби, 5.1 асистенции, 1.6 откраднати топки и 0.7 чадъра. Разбира се, това далеч не е случайно. Именно Христо Гатев държи рекордите за най-много точки в един мач (57) и за най-много чадъри в един мач (8, като рекордът е достиган след това и от други състезатели). През настоящия сезон лидерът на Олд Таймърс се представя дори по-силно отколкото прези изминалите сезони. Освен това, Гатев явно обича да играе срещу Политехника. През сезон 2014/2015 Христо Гатев записва първия си и единствен досега трипъл-дабъл в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол. Тогава Олд Таймърс побеждава Политехника след продължение, а Гатев записва срещу името си 41 точки, 16 борби и 10 асистенции. Доста сходни са показателите му и от десетия кръг през сезон 2015/2016 – 41 точки, 15 борби и 8 асистенции. В добавка към това, срещу Гатев са извършени цели 14 нарушения за общ коефициент от 54. Трябва да отбележим, че в конкретния двубой Гатев изпревари със съвсем малко своя съотборник Горан Кошанин, който постигна коефициент от 50. И съвсем заслужена поредна индивидуална награда.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Благодарности и на KOOL.BG за приятното и полезно допълнение към наградите за най-полезните състезатели на кръговете в първа дивизия!

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за десетия кръг събра Христо Гатев от Олд Таймърс. Той постигна коефициент от 54, а тимът му се наложи с 8 точки разлика над Политехника. Това означава, че Гатев има 46 точки за класацията. На второ място е съотборникът на Гатев в Олд Таймърс Горан Кошанин с 42 точки за класацията (коефициент от 50). Ивайло Константинов от Брикс е трети с 30 точки за класацията (коефициент от 45 и победа на тима му с 15 точки разлика над Олд Старс 22). Топ 5 допълват съотборниците в Спортни Настилки-Зуум Дизайн Атанас Даракчиев с 23 точки за класацията (коефициент от 31 и победа на Спортни Настилки-Зуум Дизайн над Хелга с 8 точки разлика) и Димитър Ганчев с 22 точки за класацията (коефициент от 30).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Христо Гатев от Олд Таймърс – 54. След него е Горан Кошанин от Олд Таймърс с 50, а топ 3 допълва Ивайло Константинов от Брикс с 45. Четвърти и пети са съотборниците в Дефект-Вип Рипеър Христо Ангелов и Максим Генов с коефициенти от 42 и 34.

Най-много точки в кръга вкара Христо Гатев от Олд Таймърс – 41. Атанас Даракчиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн е втори с 38, а Радослав Райчев от Политехника вкара 36 в мача на своя тим. Христо Ангелов от Дефект-Вип Рипеър е четвърти с 34 точки, а топ 5 допълва Максим Генов от Дефект-Вип Рипеър с 30.

Горан КошанинНай-много борби в кръга овладя Горан Кошанин от Олд Таймърс – 22. Стефан Георгиев от Олд Старс 22 е втори с 18. С 16 овладени топки под двата коша приключи мача на своя отбор Георги Дангалаков от Хелга, а с по 15 останаха Николай Мораров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Христо Гатев от Олд Таймърс.

С най-много асистенции в кръга приключи Христо Ангелов от Дефект-Вип Рипеър – 10. С по 9 останаха Димитър Ганчев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Ивайло Константинов от Брикс, а с по 8 точни завършващи подавания приключиха мачовете на своите тимове Венцислав Стоев от Хелга и Христо Гатев от Олд Таймърс.

Ивайло КонстантиновНай-добър “крадец” на кръга е Ивайло Константинов от Брикс със 7 откраднати топки. С по 6 са Димитър Ганчев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Радослав Райчев от Политехника. Александър Анастасов от Дефект-Вип Рипеър е четвърти с 4 откраднати топки, а с по 3 са Иван Илчев от АктивТрейдс, Александър Сотиров от Дефект-Вип Рипеър, Венислав Наумов от АктивТрейдс, Валентин Кунторов от Олд Старс 22, Тони Прокопиев от Олд Старс 22, Николай Георгиев от Кучетата от Младост и Христо Гатев от Олд Таймърс.

Топ блокировачът в кръга е Горан Кошанин от Олд Таймърс с 6 чадъра. След него с по 3 са Валентин Кунторов от Олд Старс 22 и Красимир Кирилов от София Лайънс. С по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели пък се отчетоха Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър, Александър Анастасов от Дефект-Вип Рипеър, Михаил Иванов от Ботев 2012, Стефан Георгиев от Олд Старс 22, Златан Ковчазов от Норт Уест, Георги Дангалаков от Хелга, Петър Танков от Хелга, Николай Мораров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Георги Гулабчев от Политехника.

Красимир Генов и Ивайло КонстантиновНай-полезният състезател на деветия кръг в първа дивизия Ивайло Константинов от Брикс вече получи наградите си, които му бяха връчени от изтъкнатия състезател и треньор Красимир Генов.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG