Шиша скуад триумфира в петия 3х3 турнир на НАЛБ

1478

На 22.07.2018 година се проведе традиционният 3х3 турнир на Националната аматьорска лига по баскетбол.

Участие в турнира взеха цели 12 отбора. Надпреварата се проведе за пета поредна година, като този път събитието беше в залата на Овергаз Арена, а не на външното игрище, както в първите 4 издания на 3х3 турнира на НАЛБ.

Отборите бяха разделени в 4 групи от по 3 отбора. За четвъртфиналната фаза от всяка група продължаваха първите 2 тима. ТУК може да откриете всички резултати от турнира, а ТУК – всички класирания.

Определено надпреварата предизвика изключително много усмивки и положителни емоции, като ТУК може да откриете множество снимки.

На вашето внимание представяме и видео от събитието, което беше излъчено и на живо в канала на НАЛБ в YouTube:

След изключително интригуващи двубои в груповата фаза в топ 8 се класираха Монстарс, Спортни таланти, ФитСпо Баскет, Енкъл Брейкърс, Стрийт Фантомс, Гънърс, Шиша скуад и Торнадо.

Би-Стрийт, Броманс 118, Пистолет и Сос Генг не успяха да продължат в четвъртфиналната фаза, но въпреки това демонстрираха силна игра, а отборът на Броманс 118 дори отпадна след тройна въртележка.

Двубоите в елиминационната фаза бяха повече от зрелищни.

За полуфиналната фаза продължиха Монстарс, ФитСпо Баскет, Спортни таланти и Шиша скуад.

В крайна сметка на трето място завърши отборът на Спортни таланти в състав Димитър Йошев, Симеон Пешов, Йоан Младенов, Любомир Халкалиев. Трябва да отбележим, че Йошев има дългогодишен опит в 3х3 турнирите на НАЛБ. През сезон 2014/2015 печели 3х3 турнира за подрастващи, като е избран и за най-полезен състезател. През сезон 2015/2016 заедно с Йоан Младенов завършва на второ място в 3х3 турнира на НАЛБ за подрастващи. През сезон 2016/2017 Йошев се нарежда на трето място в 3х3 турнира на НАЛБ за мъже заедно със своя отбор Фитстоун.

Втори остана тимът на Монстарс в състав Борислав Гостев, Денис Василев, Кристиян Шотев, Иван Згурафов, като и четиримата демонстрираха високата си класа в течение на целия турнир. Тук е мястото и да пожелаем бързо възстановяване на Кристиян Шотев, който получи неприятна травма, която не му позволи да вземе участие във финалната среща. Разбира се, пожелаваме бързо възстановяване и на останалите участници, които претърпяха нелепи контузии! Представителите на Монстарс дадоха заявка, че могат да превърнат проекта „Монстарс“ във водещ не само във втора дивизия от първенството на НАЛБ, но и в 3х3 турнира на НАЛБ.

Ето го и крайното класиране в 3х3 турнира на НАЛБ за сезон 2017/2018:

1. Шиша скуад
2. Монстарс
3. Спортни таланти
4. ФитСпо Баскет
5. Стрийт Фантомс
6. Торнадо
7. Енкъл Брейкърс
8. Гънърс
9. Броманс 118
10. Би-Стрийт
11. Пистолет
12. Сос Генг

Победител в изключително силния 3х3 турнир на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018 стана отборът на Шиша скуад, в който отново личаха имената на представители на различни отбори, участващи в НАЛБ. Шампионите в турнира: Делян Дамянов, Иван Илчев, Константин Търновски, Любомир Орешаров. Трябва да пожелаем бързо възстановяване и на Иван Илчев, който също получи контузия, която му попречи да вземе участие във финала. Той обаче се превърна в може би най-успешния състезател в историята на 3х3 турнира на НАЛБ. Илчев става първият състезател в историята на НАЛБ с 2 титли от 3х3 турнира на НАЛБ. През миналия сезон триумфира със своя отбор Леджъндс оф томороу, а през сезон 2015/2016 остава на второ място. През миналия сезон пък Любомир Орешаров е част от отбора, завършил на трето място в 3х3 турнира на НАЛБ за мъже.

Наградата за най-полезен състезател на турнира отиде при Любомир Орешаров, който демонстрира страхотна игра по време на целия турнир, като впечатли особено много с отличната си стрелба от далечно разстояние.

Сега на вашето внимание представяме и всички призьори в традиционния 3х3 турнир на Националната аматьорска лига по баскетбол за мъже в историята:

ДИМСезон 2013/2014 – ДИМ: Матей МитевКонстантин Маринов, Иван Велчев, Данаил Милев.

Най-полезен състезател: Матей Митев (ДИМ)

КурайберитеСезон 2014/2015 – Курайберите: Николай АладжовНиколай МораровСашко ЛазовСветослав Петров.

Най-полезен състезател: Николай Аладжов (Курайберите)

ПаляцитеСезон 2015/2016Паляците: Джакомо ОстинБойко ПетковХристо ВладимировРадослав Романов.

Най-полезен състезател: Христо Владимиров (Паляците)

Леджъндс оф томороуСезон 2016/2017 – Леджъндс оф томороу: Иван Илчев, Искрен Николов, Константин Коев, Ясен Янков.

Най-полезен състезател: Константин Коев (Леджъндс оф томороу)

Сезон 2017/2018 – Шиша скуад: Делян Дамянов, Иван Илчев, Константин Търновски, Любомир Орешаров.

Най-полезен състезател: Любомир Орешаров (Шиша скуад)

Благодарим сърдечно на всички участници в 3х3 турнира на НАЛБ! Вярваме, че всеки следващ турнир ще бъде по-силен и успешен от предходния, каквато е и тенденцията до момента.

Отново насочваме вниманието ви и към всички снимки от събитието, тъй като определено ще видите много интригуващи кадри, като този, показващ забивка на Константин Коев – най-полезният състезател в 3х3 турнира на НАЛБ за сезон 2016/2017.

А със следващата снимка сезон 2017/2018 в НАЛБ официално приключи.

Пожелаваме много положителни летни емоции на всички!

От Националната аматьорска лига по баскетбол изпращаме поредния изключително успешен сезон и с нетърпение очакваме следващия такъв.

Няма да спираме да ви изненадваме приятно с различни нововъведения и реализиране на идеи и по време на почивката след дългия сезон.

Не спирайте да ни следите и във Фейсбукhttps://www.facebook.com/NALB.BG

Благодарим на всички за прекрасния сезон 2017/2018 в НАЛБ!

Благодарности на всички участници във всички първенства, турнири и мероприятия на НАЛБ за сезона!

Благодарности на всички от екипа на Националната аматьорска лига по баскетбол за всеотдайната работа и постоянното желание за усъвършенстване!

Благодарности на всички, които повярваха в НАЛБ и за пореден път заедно показахме, че никой не е по-голям от баскетбола, колкото и да не му се иска някому!

Благодарности за всички положителни емоции!

Надяваме се, че не сме ви разочаровали. Отново минахме през доста трудности и препятствия, но истината е, че доста бързо се изнизаха тези 7 години от създаването на НАЛБ. С нетърпение очакваме следващите 7. Вярваме и че закономерността всеки следващ сезон да бъде по-силен и успешен от предходния ще бъде запазена.

Благодарим още веднъж! За нас беше чест!

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ