Антонио Илиев – MVP на четвъртия кръг в I дивизия

1107

Антонио Илиев от отбора на Кучетата от Младост е най-полезният състезател на четвъртия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Илиев ще получи наградата си в Неделя, на 29.10.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Ботев 2012 от 18:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Кучетата от Младост записа своята втора победа в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018, а вече има и своя втори носител на наградата за най-полезен състезател на кръга. В четвъртия кръг „Кучетата“ се наложиха над Ероус с 93:83 в изключително интригуващ двубой. Резултатът преди началото на последната част беше равен, а на полувремето отборът на Ероус имаше преднина от 5 точки. Победата на Кучетата от Младост е изключително важна и макар че сезонът едва сега започва, то трябва да припомним, че през настоящия сезон не всички отбори в първа дивизия ще участват в плейофите. Първите 8 тима в редовния сезон участват в плейофите, а последните 4 директно започват борбата си за оцеляване. Факт, който прави наистина всяка една победа много значима. Отборът на Кучетата от Младост вече е с баланс от 2 победи и 2 загуби, но демонстрира все по-добра игра. Много силен мач при последната победа на тима изиграха Антонио Илиев, Александър Христов и Марио Александров. Илиев реализира 27 точки при умопомрачителна стрелба – 8/9 за 2 точки, 2/4 за 3 точки и 5/6 от линията за изпълнение на наказателни удари, овладя 6 борби (4 в нападение), като допълни статистиката си и с 3 асистенции, 2 чадъра и 2 откраднати топки за коефициент от 35. Христов беше близо до куадрипъл-дабъл след 14 точки, 11 асистенции, 8 борби и 8 откраднати топки, завършвайки с коефициент от 27. Александров пък реализира 23 точки при стрелба 5/7 за 3 точки. Въпреки добрата игра и на останалите състезатели в тима, несъмнено в този мач изпъкна Антонио Илиев. 24-годишният състезател дебютира в НАЛБ през сезон 2017/2018, а за 4 мача досега записва средни показатели от 14.5 точки, 6.8 борби, 2.5 асистенции, 1.3 откраднати топки и 1.0 чадър. Безспорно присъствието на 204-сантиметровия Илиев на терена е безценно за отбора му, тъй като именно играта в подкошието и липсата на възможности за ротация на ръстовите състезатели беше един от основните проблеми, с които отборът на Кучетата от Младост трябваше да се справи. По този начин тимът, славещ се с бърза игра и залагащ много на стрелбата от далечно разстояние, вече може да разчита и на все повече игра в подкошието. Факт, който несъмнено прави Кучетата от Младост неудобен съперник за всички тимове в първа дивизия. Антонио Илиев пък напълно заслужено може да се похвали с първа индивидуална награда, и то след едва 4 изиграни мача в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Антонио Илиев от Кучетата от Младост. Той постигна коефициент от 35, а тимът му се наложи над Ероус с 10 точки разлика. Така Илиев събира 25 точки за класацията. На второ място се нарежда Камен Атанасов от Олд Старс 22 с 19 точки (коефициент от 28 и победа на тима му с 9 точки разлика над Сейнтс). Топ 3 допълва Александър Христов от Кучетата от Младост със 17 точки (коефициент от 27). Четвърти е Калоян Николов от Норт Уест-Онлайн Машини с 14 точки за класацията (коефициент от 27 и победа на тима му над София Хоукс с 13 точки разлика). Цветан Стоилов от Олд Таймърс е с 9 точки (коефициент от 20 и победа на тима му с 11 точки разлика над ФитСпо Баскет).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Антонио Илиев от Кучетата от Младост – 35. Камен Атанасов от Олд Старс 22 и Георги Чакъров от Ероус са с по 28, а Александър Христов от Кучетата от Младост и Калоян Николов от Норт Уест-Онлайн Машини приключиха с коефициент от по 27.

Най-много точки в кръга вкара Георги Чакъров от Ероус – 30. Втори е Антонио Илиев от Кучетата от Младост с 27. Константин Коев от ФитСпо Баскет и Траян Димитров от Торнадо са с по 24. Топ 5 допълва Марио Александров от Кучетата от Младост с 23 точки.

Най-много борби в кръга овладя Димитър Гатев от Торнадо – 17. Камен Атанасов от Олд Старс 22 се нарежда на второ място с 15. Петър Радев от Норт Уест-Онлайн Машини и Момчил Чекърски от София Лайънс са с по 14, а с по 13 останаха Калоян Радев от Норт Уест-Онлайн Машини и Георги Чакъров от Ероус.

С най-много асистенции в кръга приключи Александър Христов от Кучетата от Младост – 11. След него са Искрен Николов от ФитСпо Баскет, Виктор Златанов от Сейнтс и Диан Абрашев от Торнадо с по 7. С по 6 точни завършващи подавания се отчетоха Мартин Славов от Олд Таймърс, Радослав Райчев от Ероус и Христо Цеков от Ботев 2012.

Най-добър “крадец” на кръга е Александър Христов от Кучетата от Младост с 8 откраднати топки. Евстати Евстатиев от Сейнтс и Диан Абрашев от Торнадо са с по 4. С по 3 откраднати топки са Васко Коцев от Сейнтс, Мартин Механджиев от София Хоукс, Момчил Чекърски от София Лайънс, съотборниците Радослав Райчев, Велизар Стефанов, Огнян Касабов и Димитър Ганчев от Ероус, както и Владимир Груев от Гуми-Нет.

Топ блокировачът в кръга е Никола Ангелов от София Лайънс с 3 чадъра. Христо Гатев от Олд Таймърс, Евстати Евстатиев от Сейнтс, Мартин Механджиев от София Хоукс, Димитър Гатев от Торнадо, Антонио Илиев от Кучетата от Младост, Велизар Стефанов от Ероус и Христо Цеков от Ботев 2012 са с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Любомир Рачев (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Владимир Петров (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Борис Недев (София Хоукс)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Антонио Илиев (Кучетата от Младост)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG