Атанас Даракчиев – MVP на XI кръг в I дивизия

1339

Атанас Даракчиев от отбора на Олд Таймърс е най-полезният състезател на единадесетия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Даракчиев ще получи наградата си в Неделя, на 13.01.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Норт Уест-Глобал Тест от 11:45 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Действащите шампиони от Олд Таймърс завършиха първия полусезон в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 на пето място с баланс от 7 победи и 4 загуби. В единадесетия кръг „Старовремците“ се наложиха над В.И.С. с 4 точки разлика и след продължение. Отличен мач за Олд Таймърс изигра Атанас Даракчиев. 34-годишният състезател завърши двубоя с 30 точки (включително 6/9 за 3 точки), 13 борби (9 в нападение), 4 асистенции и 3 откраднати топки за коефициент от 34 и пълни 45 минути на терена. От началото на първенството за сезон 2018/2019 Даракчиев има едва 2 мача за Олд Таймърс, в които записва средни показатели от 24.5 точки, 7.0 борби, 3.5 асистенции и 2.0 откраднати топки за 37.5 минути на терена. Въпреки че в този мач представителите на Олд Таймърс бяха едва шестима Даракчиев и компания успяха да извоюват ценна победа. Тя несъмнено е ценна, имайки предвид невероятната оспорваност в първа дивизия през настоящия сезон. Това се потвърждава и от факта, че разликата между първия и шестия отбор, например, на полусезона, е едва 3 победи. Благодарение на последната победа на Олд Таймърс тимът има и нов представител с отличие през настоящия сезон. Атанас Даракчиев извоюва втория си приз за най-полезен състезател на кръга (първият е от сезон 2016/2017). Гардът е двукратен шампион и носител на Суперкупата на НАЛБ с Олд Таймърс, а също така през сезон 2015/2016 достига до златните медали и в турнира за купата на НАЛБ – с отбора на Спортни Настилки-Зуум Дизайн. През сезон 2015/2016 Даракчиев попада във втората петица в първа дивизия от първенството на НАЛБ. През същия сезон участва и в Мача на звездите на НАЛБ за първа дивизия, като дори завършва на трето място в конкурса за стрелба от линията за наказателни удари. Преди старта на сезон 2018/2019 той има 84 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 14.0 точки, 5.0 борби, 3.8 асистенции и 1.0 открадната топка. Несъмнено отборът на Олд Таймърс разполага със страхотен потенциал и през настоящия сезон, като със сигурност тимът ще направи всичко възможно да достигне до титлата за трета поредна година. Определено, в случай че състезатели като Даракчиев взимат участие в повече срещи на отбора си, тази цел би била още по-постижима. А сега напълно заслужено Атанас Даракчиев може да се похвали с ново индивидуално отличие от кариерата си в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Атанас Даракчиев от Олд Таймърс. Той постигна коефициент от 34, а тимът му се наложи над В.И.С. с 4 точки разлика. Така Даракчиев събира 30 точки за класацията. С по 23 точки и коефициент от по 30 са съотборниците Минчо Коцев и Виктор Златанов от Сейнтс (и победа на тима им със 7 точки разлика над Ероус). Четвърти е Васко Коцев от Сейнтс с 15 точки (коефициент от 22). С по 14 точки за класацията и коефициент от по 20 са Йордан Кирилов и Алек Делев от Ахил (тимът им се наложи над Ботев 2012 с 6 точки разлика).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Христо Цеков от Ботев 2012 – 37. На второ място е Атанас Даракчиев от Олд Таймърс с 34. Топ 3 допълва Иван Илчев от ФитСпо Баскет с 33. Минчо Коцев и Виктор Златанов от Сейнтс са с по 30. Христо Ангелов от Ботев 2012 е с коефициент от 29.

Най-много точки в кръга вкара Христо Цеков от Ботев 2012 – 31. След него с по 30 са Христо Ангелов от Ботев 2012, Атанас Даракчиев от Олд Таймърс и Иван Илчев от ФитСпо Баскет. Красимир Кирилов от Ахил и Васко Коцев от Сейнтс отбелязаха по 25 точки.

Най-много борби в кръга овладя Николай Саров от В.И.С. – 18. Втори със 17 е Христо Цеков от Ботев 2012. На трето място е Виктор Златанов от Сейнтс с 15. Атанас Даракчиев от Олд Таймърс е с 13, а с по 12 завършиха Борис Недев от София Хоукс и Калоян Панчев от Ероус.

С най-много асистенции в кръга приключи Минчо Коцев от Сейнтс – 13. Иван Петков от София Лайънс е с 10. На трето място е Теодор Атанасов от ФитСпо Баскет с 9. Христо Цеков от Ботев 2012 и Йордан Кирилов от Ахил останаха с по 8 точни завършващи подавания.

Най-добър “крадец” на кръга е Валери Ассев от София Лайънс с 4 откраднати топки. След него с по 3 се нареждат Христо Ангелов от Ботев 2012, Алек Делев от Ахил, Атанас Даракчиев от Олд Таймърс, Георги Вачев от ФитСпо Баскет, Мартин Ассев от София Лайънс, Владимир Груев и Мартин Димов от Гуми-Нет, както и Евстати Евстатиев и Минчо Коцев от Сейнтс.

Топ блокировачите в кръга са Христо Цеков от Ботев 2012, Димитър Гатев от В.И.С., Борис Недев от София Хоукс и Кристиян Манчев от София Лайънс с по 3 чадъра. Топ 5 допълва Константин Коев от ФитСпо Баскет с 2.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Ахил)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Александър Иванов (ФитСпо Баскет)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Мартин Славов (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Васил Костов (София Лайънс)
Най-полезен състезател на петия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Ахил), Тодор Тодоров (Ахил)
Най-полезен състезател на шестия кръг в първа дивизия: Иван Илчев (ФитСпо Баскет)
Най-полезен състезател на седмия кръг в първа дивизия: Владимир Петров (София Лайънс)
Най-полезен състезател на осмия кръг в първа дивизия: 
Най-полезен състезател на деветия кръг в първа дивизия: 
Най-полезен състезател на десетия кръг в първа дивизия: Иван Ценов (Ероус)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в първа дивизия: Атанас Даракчиев (Олд Таймърс)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG