Бойчо Станев – MVP на Ноември в III дивизия

928

Бойчо Станев от Фантомс е най-полезният състезател за месец Ноември 2018 година в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си – в Неделя13.01.2019 година, когато отборът на Фантомс се изправя срещу Мечките.

За класацията за най-полезен състезател на месец Ноември 2018 година се броят кръговете от 7-и до 11-и включително в трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 (на практика към мачовете през Ноември са прибавени и тези, изиграни през Декември, тъй като през Декември няма достатъчно двубои, за да бъде обособена отделна награда). За да участва даден състезател в надпреварата за най-полезен състезател на Ноември 2018 година, той трябва да е играл в поне 4 от 5-те мача на тима си.

ТУК можете да си припомните критериите за определяне на най-полезния състезател на месеца, които остават непроменени за поредна година.

Трябва да отбележим и че коефициентите, използвани за определяне на най-полезен състезател на месеца не съвпадат с коефициентите, използвани за определяне на най-полезен състезател на кръга. Това е така, тъй като платформата, която от НАЛБ използваме, търпи развитие, а един от проблемите, е различната формула, по която се изчисляват коефициентите в различните бази от данни на въпросната платформа.

Номер 1 в класацията за Ноември е Бойчо Станев от Фантомс с общ коефициент от 129 за 4 мача или средно по 32.3. Съотборникът му Деян Вълчев е със среден коефициент от 30.4 (152 за 5 мача). Топ 3 допълва Денис Христов от Джедай Мастърс с общ коефициент от 114 за 4 мача (28.5 средно на мач). След тях е Петър Данчев от Ремонт Експерт с общ коефициент от 112 за 5 мача (22.4 средно на мач). Със среден коефициент от 21.0 и с общ коефициент от 84 за 4 мача остана Зоран Йовановски от Ботев 2012 Б.

Отборът на Фантомс завърши първия полусезон в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 с 11 победи и 0 загуби. Тимът е един от двата измежду всички 49, които участват в първенството на НАЛБ през настоящата кампания, които до момента не са допуснали нито една загуба. Напълно закономерно с оглед на всичко това от Фантомс могат да се похвалят и с нова индивидуална награда. Бойчо Станев достига до ново заслужено отличие. Той се представи блестящо в срещите, които се причисляват към Ноември 2018 година. Срещу София Уориърс 26-годишният състезател не взе участие, но още в следващия двубой демонстрира класата си. Срещу Стрийт Бенгърс Станев завърши с 12 точки, 19 борби (11 в нападение) и 3 чадъра. При победата над Скравена 196-сантиметровият състезател се отчете с 18 точки, 10 борби (8 в нападение) и 3 асистенции за по-малко от 26 минути на терена. Срещу Ремонт Експерт записа срещу името си 16 точки, 21 борби (6 в нападение), 2 асистенции и 2 откраднати топки. Именно благодарение на този двубой Бойчо Станев стигна и до приза за най-полезен състезател на кръга. А може би най-добрия мач до момента в кариерата си в НАЛБ изигра в единадесетия кръг, когато тимът му се наложи над Джедай Мастърс, а Станев завърши с 39 точки (18/20 за 2 точки и 3/5 от линията за наказателни удари), 11 борби (7 в нападение), 3 асистенции, 3 откраднати топки и 3 чадъра за коефициент от 53, благодарение на който попадна и в класацията за най-висок коефициент в един мач. Бойчо Станев дебютира в НАЛБ през сезон 2018/2019, а за 8 мача с екипа на Фантомс до момента записва средни показатели от 21.0 точки, 13.0 борби, 2.1 асистенции, 0.9 откраднати топки и 1.1 чадъра за 29.7 минути на терена. До момента в трета дивизия от първенството на НАЛБ той е втори по общ коефициент, седми по общо чадъри, седми по общо точки, втори по точки средно на мач, трети по борби средно на мач и първи по реализирани стрелби за 2 точки. За краткото време откакто участва в НАЛБ Бойчо Станев вече може да се похвали с награди за най-полезен състезател на кръга и месеца, както и с участие в Мача на звездите в НАЛБ. Напълно заслужено с оглед на цялостното му представяне и положителното влияние, което има върху представянето на отбора на Фантомс Бойчо Станев достига до ново индивидуално отличие в НАЛБ.

За индивидуалните класации до момента е необходимо всеки състезател да е взел участие в поне 6 от 11-те срещи на отбора си от първия полусезон.

Топ реализатор до момента в трета дивизия е Зоран Йовановски от Ботев 2012 Б с 21.5 точки. На второ място е Бойчо Станев от Фантомс с 21.0. Трети е Христо Милчев от Кучетата от Младост Б с 20.3 точки средно на мач.

При борците лидер е Горан Маркович от София Уориърс с 16.6 борби средно на мач. Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд е втори с 13.6. Бойчо Станев от Фантомс овладява по 13.0 борби.

При асистенциите водач е Петър Данчев от Ремонт Експерт с 9.3. Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс е с 5.6. На трето място е Антон Начев от Кралете с 5.3 асистенции средно на мач.

Най-добър „крадец“ до момента е Деян Вълчев от Фантомс с 4.0 откраднати топки. Антон Начев от Кралете е втори с 3.7, а след тях е Илиян Павлов от АК-47-ърс с 3.2 откраднати топки средно на мач.

При блокировачите първи е Горан Маркович от София Уориърс с 4.4 чадъра средно на мач. След него е Александър Анастасов от Ремонт Експерт с 2.2, а Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд е с 1.9 блокирани стрелби на противникови състезатели.

ТУК можете да намерите пълните класации за всеки компонент.

ТУК можете да видите и временното класиране в трета дивизия.

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

За историята:

Най-полезен състезател на месец Октомври 2018 година в трета дивизия: Иван Томов (Кучетата от Младост Б)
Най-полезен състезател на месец Ноември 2018 година в трета дивизия: Бойчо Станев (Фантомс)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG