Венцислав Кукенски – MVP на втория кръг в Централна България

884

Венцислав КукенскиВенцислав Кукенски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян е най-полезният състезател във втория кръг в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016 в Централна България. Той ще получи наградата си в Събота20.02.2016 година, когато тимът му се изправя срещу Политехника (София) от 13:00 часа в зала Чавдар в Троян.

Отборът на Ти Ес Ди Сървисиз-Троян започва ударно участието си в Националната аматьорска лига по баскетбол. Тимът продължава без грешка след победи над Чардафон-Орловец (Габрово) и Перестройка (Велико Търново). Баскетболните фенове от Троян се запознаха с НАЛБ по време на турнира за купата на Община Габрово в края на месец Септември 2015 година. Малко повече от два месеца по-късно тимът, все още неприел името Ти Ес Ди Сървисиз-Троян, гостува на НАЛБ в София и изигра приятелски мач срещу Паляците (ТУК можете да намерите повече информация, а ТУК можете да си припомните какво споделиха Павел Игнатовски и Илиан Георгиев след въпросния мач). Перфектната организация в тима, подпомогната изключително активно и от Петър Лалев, Герман Гачевски и всички останали състезатели в отбора, съвсем логично дава възможността на Ти Ес Ди Сървисиз-Троян да се наслаждава на всяка секунда по време на мачовете на тима в НАЛБ. Венцислав Кукенски завърши на второ място в класацията за MVP на първия кръг, като единствено голямата разлика, с която отборът му победи, попречи на лидера на Ти Ес Ди Сървисиз-Троян да стигне до отличието още тогава. В първия си мач в НАЛБ Кукенски завърши с 26 точки и 13 борби. Във втория той се отчете с 11 точки и 18 борби. Друго важно уточнение е, че успеваемостта, с която реализира опитите си за стрелба за 2 точки е над 65%, а за 3 – 50%. И така напълно заслужено Ти Ес Ди Сървисиз-Троян има своя първи индивидуален призьор, като не е за пренебрегване и фактът, че Кукенски ще получи наградата си в родния си град, което със сигурност ще бъде вълнуващо и за зрителите в Троян.

ТУК могат да се намерят всякакви индивидуални и отборни статистики за първенството на НАЛБ в Централна България.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за втория кръг събра Венцислав Кукенски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян. Той постигна коефициент от 26, а тимът му се наложи над Перестройка (Велико Търново) с 13 точки разлика. Това означава, че Кукенски има 13 точки за класацията. На второ място се нарежда съотборникът му в Ти Ес Ди Сървисиз-Троян Красимир Коев с -1 точка за класацията (коефициент от 12). Топ 3 с по -2 точки допълват Петър Лалев от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян (коефициент от 11) и Георги Чакъров от Политехника (София) (коефициент от 18 и победа на тима му с 20 точки разлика над Чардафон-Орловец (Габрово)).

Евгени ВасилевНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Евгени Василев от Велико Търново – 35. Стилиян Димитров от Велико Търново е втори с 29, а топ 3 допълва Венцислав Кукенски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян с коефициент от 26.

Най-много точки в кръга вкара Евгени Василев от Велико Търново – 29. След него с по 22 останаха Павел Раднев от Перестройка (Велико Търново) и Стилиян Димитров от Велико Търново.

Най-много борби в кръга овладя Венцислав Кукенски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян – 18. С 13 на второ място се нарежда Митко Митков от Велико Търново, а трети с 10 е Дисислав Дончев от Чардафон-Орловец (Габрово).

С най-много асистенции в кръга приключиха съотборниците във Велико Търново Стилиян Димитров и Найден Найденов – по 5. След тях с по 3 се наредиха Борислав Ганчев от Чардафон-Орловец (Габрово), Пламен Илиев от Велико Търново, Евгени Василев от Велико Търново, Митко Митков от Велико Търново, Явор Маринов от Велико Търново, Николай Александров от Академик Свищов, Йордан Църов от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян, Мариян Ябанджиев от Перестройка (Велико Търново), Георги Павлов от Велико Търново, Петко Петков от Политехника (София) и Георги Чакъров от Политехника (София).

Георги ПавловНай-добър “крадец” на кръга е Георги Павлов от Велико Търново с 6 откраднати топки. След него с по 4 са Стефан Нешков от Перестройка (Велико Търново) и Камен Христов от Чардафон-Орловец (Габрово).

Топ блокировачите в кръга са Павел Раднев от Перестройка (Велико Търново) и Николай Александров от Академик Свищов с по 2 чадъра. С по 1 пък се отчетоха Венцислав Кукенски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян, Цветослав Христов от Академик Свищов, Митко Митков от Велико Търново, Орлин Атанасов от Политехника (София), Златан Атанасов от Политехника (София) и Дисислав Дончев от Чардафон-Орловец (Габрово).

Орлин Атанасов и Стилиян ДимитровНай-полезният състезател на първия кръг в Централна България Стилиян Димитров от Велико Търново получи наградата си. Връчи му я Орлин Атанасов, който е основна движеща сила на първенството на НАЛБ в Централна България, а също е и съосновател на един от партньорите на НАЛББългарското баскетболно общество.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG